Injektorska čistila: kar je boljše. Čistilo za brizgalne šobe: strokovne ocene

V zgodnjih 80. letih so se sistemi za vbrizgavanje začeli množično vgraditi z avtomobilom. Injektor - to je vbrizgavanje mešanice goriva in zraka z uporabo injektorja v valju. V primerjavi z uplinjačem je sistem bolj učinkovit in zanesljiv. Kljub temu pa nizkokakovostno gorivo in dolgotrajno vzdrževanje brez vzdrževanja vodita do tega, da so šobe prekrite z ogljikom in celotnim sistemom kot celoto. Govorili bomo o najboljšem čistilcu za injektorje in o tem, kdaj ga je treba uporabiti, in kar je najpomembneje, kako to narediti pravilno in brez škode za avto.

Na kratko o delovanju sistema

Glavni element oskrbe z gorivom v sistemu za vbrizgavanje - injektorji. Če so nenasičene, se žaganje izvede s stožcem in pod določenim kotom. Poleg tega opazimo določeno količino mikro-kapljic mešanice goriva in zraka.

Na žalost je oblikovanje cigare in plaka neizogibno. Najprej se zdi, da šobe delujejo pri visokih temperaturah. V območju šobe je peno. S tem se spremeni kot nagiba rezanja in velikost mikro kapljic mešanice goriva. V najbolj nepričakovanih primerih vbrizgalniki dovodijo mešanico v zgorevalno komoro z curkom. To neposredno vpliva na delo ICE na naslednji način:
 • povečana poraba goriva;
 • težave z uvedbo ICE;
 • poslabšanje dinamičnih kazalnikov;
 • nestabilno delovanje agregata pri prostem teku.
 • Toda ta problem je rešen s pomočjoposebna sredstva. Naj ugotovimo, kateri čistilec za injektorje je najbolje izbrati, in kakšne so nianse tukaj.

  Pregled priljubljenih modelov

  Če ne veste, kateri je najboljši čistilec injektorja, potem bodite pozorni na RVS-Master. To je proizvod finskega podjetja, ki je zelo dobro dokazano. Na ruskem trgu je to eno izmed najbolj priljubljenih orodij za odpravljanje težav z vbrizgalniki. Treba je omeniti, da je RVS bolj nevtralen za gumijasta tesnila in tesnila, zato ga je mogoče varno uporabljati na motorjih z visoko kilometrino. Očistite ne le šobe, temveč tudi batne obročke in svečke, kar je prav tako pomembno. Sodeč po povratnih informacijah potrošnikov, je orodje zelo učinkovito. Torej, če pravite, kateri je najboljši čistilec v injekcijskem razredu proračunskega razreda, potem je to edinstveno RVS.

  Kateri čistilec za injektorje je boljši: pregledi „Silky Moli“

  Nemško podjetje dobavlja le ogromno različnih vozil za avtomobile, od šamponov do čistilcev brizgalnih šob. Slednje nas še posebej zanimajo. Trenutno obstajajo tri vrste čistilnikov:
 • Svetloba - namenjena preventivnemu vzdrževanju. Takšno orodje je najbolj učinkovito, če je motor nov, šobe pa so še vedno čiste. Tudi za zaščito pred nastankom pene že nekaj časa.
 • Učinkovito - soočanje z resno borbo. Primeren za sisteme, ki niso bili očiščeni že več let.
 • Visoka zmogljivost - sredstvo za boj proti resnemu bombardiranju, ko šobe že praktično ne opravljajo svoje neposredne naloge.
 • Kot lahko vidite, iz"Liquid Mole" je lahko popolnoma drugačen čistilec za injektorje. Kaj je bolje? Vse je odvisno od tega, koliko deluje sistem. Po uporabi High Performance, lahko redno uporabljate različico Light za preprečevanje.

  Hi-Gear iz Amerike

  Neposredno iz ZDA, naš števec prihaja z drugim zelo učinkovitim sredstvom za boj proti bombardiranju sistema za gorivo v avtomobilu. V bistvu je analog "Likvi Moli", vendar je, glede na večkratne preglede, v posebej težkih primerih manj učinkovit. Vendar pa je za šobe, ki so že pokrite z neko vrsto pene, vendar še niso zelo dobro razvite, to ameriško orodje super. Kaj High-Gir, da "Glychi Moli" ni poceni, in to je treba upoštevati. Prednosti tega čistilnika so naslednje: povečuje dinamično zmogljivost ICE, zmanjšuje porabo goriva, ni preveč agresivna za gumene izdelke. Na splošno je zelo priljubljeno orodje v Rusiji, vendar obstaja več proračuna in nič manj učinkovitih sredstev.

  Kateri čistilec za injektorje je boljši: strokovni pregledi

  V tem primeru gre za dva domača proizvajalca. Vsak čistilec se že dolgo uporablja in zelo učinkovito uporablja za sisteme goriva sodobnih avtomobilov. "Vince" ni mogoče vlije v rezervoar, saj se usedline, ki so prisotne v rezervoarju za gorivo, spustijo v motor in lahko napolnijo šobe. To orodje je priporočljivo uporabljati le ob posebni pralnici. Že po več uporabah se plaketa odstrani za 80%, kar je precej dobro.
  "Laurel" je prav tako zelo sprejemljiv. Prav tako se ne vlije v rezervoar, temveč se uporabljapralnica. Sodeč po številnih pregledih, "Laurel" uporabljajo strokovnjaki na bencinskem servisu, saj je zelo učinkovit. Po uporabi so navedene prednosti, kot so povečanje kompresije motorja z notranjim zgorevanjem, zmanjšanje količine škodljivih emisij v ozračje itd. Poleg tega je cena tega orodja več kot na voljo, zato se poskusite nedvoumno splačati.

  Priporočila strokovnjakov

  Govorili smo že o tem, kateri čistilec za injektorje je boljši. Ocene strokovnjakov v tem primeru je zaželeno upoštevati. Številni STO delavci priporočajo, da novi avtomobili uporabljajo le tista sredstva, ki se vlijejo v rezervoar. Bolj verjetno so preventivni in lahko dolgo ohranjajo sistem čist.

  Sredstva, namenjena za uporabo v najbolj nedokončanih primerih, rezervoar se ne sme nikoli politi. To lahko na koncu popolnoma uniči sistem za gorivo. Najbolje je, da se obrnete na storitev, kjer bodo strokovnjaki naredili vse za vas. Toda, če je velika želja, jo lahko obvladate sami.
  Tekočine za preprečevanje saje in goriva v sistemu za gorivo morajo biti visoke kakovosti in preskušene. Kupite ga samo od prodajalcev, ki jim zaupate. Pred uporabo natančno preberite navodila. Obstaja določen način dajanja in odmerjanja ter rednost. Vse to vam bo resnično pomagalo.

  Povzamemo

  Kot lahko vidite, je včasih v rezervoarju treba uporabiti čistilec za injektorje. Kaj je bolje? Odlično "Light" iz "Likvi Moli" ali istega "High-Gir". V takih primerih je ta pristop nesprejemljiv. To bo že potrebnopolnopravna pralnica, za katero je namenjena. Vsekakor lahko očistite injektor in svojo garažo. Pralno postajo lahko zamenjate s klasičnim kompresorjem. Toda tudi tukaj je zaželeno imeti vsaj nekaj znanja in spretnosti. Zato je pred začetkom dela zaželeno spoznati glavne nianse in težave, ki se lahko pojavijo. Najbolj učinkovit način čiščenja šob je uporaba ultrazvoka. Res je, da je precej drago, vendar rezultat pogosto presega vsa pričakovanja. To je v bistvu vse, kar lahko rečemo o priljubljenih čistilcih sistemov za injiciranje sodobnih avtomobilov.

  Sorodne publikacije