Best Acoustic Ceiling System: Pregledi

Sonderji v enem glasu trdijo, da je popolno sondiranje mogoče doseči le s pomočjo sistema talnih zvočnikov. In AU bi morala biti enosmerna. Ta trditev je v osnovi napačna. Obstaja veliko število akustičnih sistemov drugih modelov, ki lahko zagotavljajo zelo kakovosten zvok brez težav. Talne blazinice imajo vse to, še posebej, če so narejene na podlagi sodobne tehnologije in najnovejšega napredka v tehničnem napredku.


Ena najnovejših inovacij je akustični stropni sistem. Uporablja se na tistih mestih, kjer iz nekega razloga ni mogoče uporabiti standardnih talnih zvočnikov. Ta rešitev močno prihrani uporabno količino prostora, zagotavlja kakovosten prostorski zvok in notranjosti doda estetski sijaj. Vendar, da bi izbrali dobro akustiko za strop, morate nekaj vedeti. Kaj točno? Na to vprašanje bomo poskušali odgovoriti.

Kaj morate iskati pri izbiri?

Akustični stropni sistem - dokaj zapletena naprava, ki pri izbiri zahteva individualen pristop. Vse je odvisno od značilnosti vašega stropa. Če je sestavljen iz GKL, potem morate kupiti ustrezen zvočnik. Za napetostne stropove ali PVC plošče so njihovi zvočniki. Razlikujejo se po načinu pritrditve in montaže. Za izbiro morate določiti vrsto stropa. Zdaj o kakovosti sistema zvočnikov. Ne pozabite: večji premer nizkofrekvenčnega zvočnika - boljši. Zastanovanja so bolje izbrati dva in tri-pot AS. Tako boste dosegli bolj kakovosten in prostorski zvok. Akustični sistemi v stropu so nameščeni po principu reflektorjev. Torej tudi s tistimi, ki še nikoli niso naredili takega, ne bo težav z namestitvijo.


Kaj še morate vedeti? Treba je omeniti, da mora biti za nameščeno dinamiko prazen prostor določene velikosti (odvisno od samega akustičnega sistema). Ampak najboljše od vsega, če je ta prostor zaseden z zvočno izolacijskim materialom (mineralna volna, celuloza). To bo zagotovilo visoko kakovost zvoka in preprečilo vibracije. Prav tako je potrebno izbrati akustiko, ki ima dva sprednja kanala in eno centralno. Tako boste dosegli največji realizem pri gledanju filmov. Vendar so to vsa splošna priporočila. Zdaj je čas, da razmislimo o nizu govornikov priznanih proizvajalcev. Treba je omeniti, da se ukvarjajo s proizvodnjo govorcev takšnega načrta samo tista podjetja, ki so dosegla nekaj uspeha na tem področju. Newbies ne tvegajo prevzema tako težko delo. Torej, začnimo.

BOSE Virtually Invisible 591

Sistem stropnih zvočnikov BOSE VI 591 se nanaša na nekatere izmed najboljših predstavnikov svojega razreda. Komplet za dostavo vsebuje dva zvočnika, varnostno omrežje in predlogo. "Glava" je sestavljena iz enega nizkofrekvenčnega zvočnika s premerom 127 centimetrov in dva obračanja nizkochastotnikkami. To vam omogoča doseganje prostorskega zvoka. Teža zvočnikov je 140 kilogramov. AS uporablja lastniško tehnologijoStereo povsod. Zagotavlja polni stereo zvok ne glede na to, kje je trenutno poslušalec. Zaradi tega AI prevladuje v prostorih, kjer ni kje. Na vsakem mestu lahko namestite par zvočnikov. Še vedno bo poln stereo.
Sistem stropnih zvočnikov BOSE odlikuje visoka zmogljivost. To velja za druge izdelke proizvajalca. Uporabljajo se samo visokokakovostni materiali. Vsak izdelek se zbira ročno. Zaradi tega je AU premium in draga. Ampak to zagotovo stane svoj denar. V kombinaciji s temi zvočniki je bolje uporabiti visokokakovosten sprejemnik in povezovalni kabel, ki vsebuje plemenite kovine. Potem lahko dobite dober zvok. Ne pozabite na pravila namestitve stropnih AU. Samo pravilna namestitev lahko razkrije polni potencial zvočnikov iz BOSE. Treba je omeniti, da AU tega podjetja so zelo priljubljeni v Rusiji in državah CIS. To je posledica dejstva, da je na domačem trgu zelo nizka kakovost akustike ob ustreznih cenah.

Mnenja o BOSE

Tisti, ki so kupili to AU, se strinjajo, da je to najboljši sistem stropnih zvočnikov za dom. Po mnenju uporabnikov imajo zvočniki uspešno zasnovo, dovolj moči in nekatere tehnologije, ki izboljšujejo kakovost zvoka. Tudi, sem bil zadovoljen s številnimi enostavnost namestitve te akustične. Posebno pohvalo si zaslužijo za predvajanje zvočnikov, ki jih je mogoče enostavno poslikati pod barvo stropa. Ta rešitev je edinstvena. Akustika BOSE ima vse možnosti za zmago v našem majhnem pregledu. InTo potrjujejo komentarji lastnikov.

Sanyo FSP-88 3D

Ta AU ni zasnovana za dom, ampak za avto. Toda kljub temu je zgornja meja. Tudi ona mora biti upoštevana. Akustični stropni sistem Sanyo FSP-88 3D je komplet zvočnikov različnih funkcij, zaprtih v plastično ohišje. Ohišje ima posebno vgradnjo, tako da se lahko AU udobno namesti pod streho notranjosti avtomobila. Zvočniki so nenavadni, vendar je zaradi popolnoma plastičnega ohišja zelo težko doseči visokokakovosten zvok. Vendar pa shranite visokokakovostne difuzorje in ločite zvočnike na visokofrekvenčnem, srednjem in nizkotonskem zvočniku. Slednji se, mimogrede, nahaja v spodnjem delu telesa. To je pasivni zvočnik. Za popolno uporabo potrebujete ojačevalnik.
Posebnost te AU je, da je v Rusiji ni mogoče najti v prosti prodaji. Samo na čezmorskih dražbah ali domačih dražbah. Dejstvo je, da je bil ta model izdan izključno za uporabo znotraj Japonske. V naših zemljepisnih širinah je ta AU prišla samo z uvoženimi avtomobili. V tej akustiki je implementirana 3D-možnost, ki vam omogoča, da dobite poln prostorski zvok v zaprtem in zelo majhnem prostoru. Vendar pa pričakovanje od takih stolpcev nima čudežev v smislu zvoka. Prikazana je plastična torba in posebna lokacija zvočnikov. Sanyo FSP-88 3D akustični stropni sistem je zelo redka stvar v naših robovih. Zato je o njej malo mnenj.

Yamaha NS-IC800

Yamahini izdelki so dobro znani za ljubitelje dobrega zvoka. Njen spolzvočniki so vrhunske naprave. Pred kratkim se je proizvajalec odločil za eksperimentiranje z zvočniki. Tako se je na svetlobi pojavil akustični stropni sistem NS-IC800. Njene fotografije prepričljivo kažejo, da se bo ta avdiovizualna enota uvrstila v vsako notranjost. To je bilo doseženo na račun okrasnih rešetk klasične oblike, ki jih lahko pobarvamo v poljubni barvi. Kot del sistema zvočnikov sta dva zvočnika. Vsaka od njih ima dva difuzorja. En premer majhne frekvence 200 milimetrov in visokofrekvenčni premer 25 milimetrov. Vse to zveni zelo prepričljivo. Prav tako je treba omeniti, da ima ta zvočna moč izhodno moč 140 W, občutljivost pa je 90 dB. Za običajno sobo je to več kot dovolj.
Razpon ponovljivih frekvenc se giblje od 50 Hertz do 28.000 Hertz. To pomeni, da je status te AU nekje na ravni povprečja. To še ni premija, vendar že ni proračun. Akustični stropni sistem NS-IC800 je odličen za sondiranje 130 kvadratnih metrov. To je zelo dober rezultat. Ne pozabimo na lastniške tehnologije Yamaha, ki izboljšujejo zvok in splošno akustiko. To vam omogoča, da ostanete v vsakem prostoru. Kljub temu bo izhod poln stereo. Približno enako tehnologijo uporabljamo v stropnih zvočnikih BOSE. V tem so podobni. Samo izdelki Yamahe so bistveno dražji. Kar lahko storite, je blagovna znamka.

Ocene o Yamahi

Določeno število uporabnikov je že pridobilo to AU. In ne samo kupil, ampak nameščen in preizkušen. Poslušajmo njihove pripombe o taki akustični stropni sistemNS-IC800. Mnenja o tem so večinoma pozitivna. Vsi lastniki upoštevajo visoko kakovost zvoka, odličen stereo zvok in odličen videz. Slednje pomaga akustiki prilegati v vsako notranjost. In to je zelo pomembno za tiste, ki uporabljajo takšne zvočnike v stanovanju. Kljub temu je nekaj negativnih pripomb. Nekateri pišejo več, kar je bilo pričakovano od Yamahe. Kot, kakovost zvoka ni ustrezala. To stanje je pojasnjeno, ker se ta AU nanaša na povprečno raven in ne zahteva dodatnega zvoka.

CVGaudio CRX6T

Drug priljubljen AS, ki je pridobil visoke ocene uporabnikov. Ni tako drago kot izdelki Yamaha in BOSI, vendar ima približno enake tehnične lastnosti. Da, velikost nizke frekvence je 165 milimetrov. Visokofrekvenčni difuzor je predstavljen s "glavo" 25 milimetrov. Tudi to je dovolj za kakovosten zvok. Ampak samo v prisotnosti kvalitativnega ojačevalnika in ustreznih povezovalnih žic. Akustični stropni sistem CVGaudio CR6T 100V 10W se ne more pohvaliti s posebno močjo (samo 10 vatov), ​​ampak zagotavlja kakovosten prostorski zvok in najvišjo kakovost zvoka in videa. Za uporabo teh komponent potrebujete standardni 100V ojačevalnik. Pri 8 Ohm upornosti je izhodna moč lahko do 40 vatov.
Frekvenčna območja - od 80 Hz do 20.000 Hz. To nakazuje, da je ta AU namenjena predvsem pisarniški uporabi. Vendar pa je tudi v MP3 udobno poslušati glasbo. In FLAC ima večino skladbglobina do 16 bitov. Zato se težave ne bi smele pojaviti. Občutljivost je 91 dB. To je dober rezultat. Ta akustika se lahko šteje za proračun. Še posebej, če upoštevate njegove tehnične lastnosti in stroške. Zato je število tistih, ki so kupili to dinamiko, več kot tisti, ki so si lahko privoščili BOSI ali Yamaho.

Mnenja o CRX6T

Praviloma so akustični sistemi tega razreda pridobljeni s tistimi, ki niso posebej preudarni. Ne gledajo na kakovost zvoka. Zato so pregledi tega AS omejeni in pozitivni. Lastniki opozarjajo na dober zvok za tako ceno, dober dizajn in univerzalen nosilec. Prav tako uporabniki govorijo o zelo dobri nizkofrekvenčni dinamiki. Toda visoke frekvence "pishchalka" ni bil nagrajen pohvale. Mnogi pravijo, da govorci katastrofalno nimajo visokih frekvenc. No, morda je celo. Vendar je treba omeniti, da je ta sistem akustičnih zgornjih mej eden najcenejših (če ne najcenejši) na domačem trgu. Torej vam ni treba toliko objemati z njo.

Ecler IC8

Sistem akustičnih stropov Ecler IC8 proizvaja in prodaja AUVIX. AU je poceni in kakovostna rešitev za domačo uporabo. Zvočniki so opremljeni z univerzalnim nosilcem, 8-palčnimi noži z nizko frekvenco in kevlarjem. Ta nenavadna kombinacija komponent zagotavlja visoko kakovost zvoka. V kompletu z zvočniki gredo rešetke, ki jih lahko pobarvamo v poljubni barvi. Akustika je zasnovana za delo z nizko impedančnim ojačevalnikom 100V. Izhodna moč je 20 vatov. Zazvočni prostor je dovolj. Te specifikacije so zelo podobne prejšnjim, vendar nekoliko boljše.
Razpon ponovljivih frekvenc se začne pri 50 hektarjih in se konča s 28 000. To je dober rezultat. Občutljivost AU je 90 dB. Tudi zelo dobro. Akustika se popolnoma ukvarja z reprodukcijo glasbe takih zvrsti, kot so klasika, lahki rock, pop, rap in tako naprej. Za ljubitelje kovinskega in sodobnega hard rocka ti zvočniki niso ravno primerni. Čudno je, da je ta AU odlična za gledanje filmov. Zvok se izkaže bogat in zelo korekten. Seveda, če uporabljate visokokakovostni ojačevalnik in dobre povezovalne žice.

Ocene o Eclerju

Tisti, ki so kupili to AU, se ne morejo veseliti. To je zelo uspešna naložba kapitala, ta akustični stropni sistem Ecler IC8. Mnenja o njej so polna pohval. In to ni zapravljeno. Z odkrito nizkimi stroški lahko AU zagotovi kakovost zvoka "nadpovprečno". To je dovolj za povprečnega uporabnika. Avdiofili bodo seveda nezadovoljni, vendar ti govorniki na njihove zahteve niso izračunani. In za domačo uporabo je ta AS skoraj popolna.

Vgrajen AC 5.1

Vsi zgoraj opisani modeli so stereo. Ampak, če vas zanima 5.1 akustični sistem? Tukaj moramo narediti eno razlago. Ti zvočniki so zelo, zelo dragi. Njihove izdaje so samo žanrski metri: Yamaha, B & W, Sony, AKG in tako naprej. In namestitev takšne akustike zahteva prostor neke arhitekture. To je zelo težko. Torej nesmiselno je obtičati v takšni možnosti. Dovolj je vedeti, da je takšna AU zelo draga in ne more vedno priti do vašega stanovanja.

Sklep

Zato smo obravnavali najbolj priljubljene modele stropnih akustičnih sistemov. Zdaj je odvisno od vas. Ker se odločate, kaj boste izbrali. Vendar je bolje, da ne shranite na takšne nakupe.

Sorodne publikacije