Kako odstraniti YAC iz računalnika: glavna vprašanja in rešitve

Včasih so uporabniki računalnikov z operacijskim sistemom Windows opazili prisotnost neke vrste YAC programa, ki nenamerno vpliva na nastavitve sistema, izvaja elemente v brskalnikih in nadomešča privzete iskalnike. Nato boste morali izvedeti, kako odstraniti YAC iz računalnika. Upoštevanje takih dejanj je potrebno vsaj iz razloga, da je sama aplikacija nepopravljiva, če sistem deluje v običajnem načinu.

YAC: Kaj je ta program?

Za začetek z nekaj besedami o tem, kaj ta aplikacija predstavlja in kako je priporočljivo, da jo hranite v računalniku. Takoj je treba povedati, da okrajšave tega programa, ki ga je ustvaril Another Another Cleaner, ne smemo zamenjevati z okrajšavo YaC (Another Another Conference), ki se nanaša na ime letnega foruma za računalniško varnost, ki ga vodijo strokovnjaki ruskega podjetja Yandex.


Opisana aplikacija je postavljena kot nekakšen kitajski protivirusni program. To je preprosto ni zelo priljubljen, čeprav ga je mogoče prenesti na uradni spletni strani razvijalca. Zakaj potem imajo uporabniki vprašanja o tem, kako odstraniti YAC?

Prodor v sistem in škoda

Kot se je izkazalo, ima ta namišljeni antivirus vse znake virusa, ki se imenuje ugrabitelji brskalnikov. V sistemu se ponavadi pojavi v obliki dodatnega nameščenega affiliate pripomočka pri namestitvi druge programske opreme.


O škodi ni treba govoriti. Ne samo, da se aplikacija spontano integrira v vse brskalnike, zamenjuje iskalnike in proizvaja napačne virusne alarme, včasih pa začne obremenitve sistemskih sredstev toliko, da je preprosto nemogoče delati. Toda glavni problem s tem, kako odstraniti YAC iz računalnika, je, da s standardnimi metodami ni tako enostavno. Tu je samo ena možnost.

Kako odstraniti program YAC?

Prvi in ​​najpomembnejši pogoj za produkt popolne odstranitve tega programa je prenos sistema v varnem načinu z odklopljenim dostopom do interneta. Če tega ne storite, se bodo vse spodaj opisane dejavnosti izkazale za popolnoma nesmiselne.
Če želite odpreti začetni meni na začetku nalaganja v sistemih pod desetino, morate pritisniti tipko F8. V sistemu Windows 10 lahko uporabite posebne možnosti zagona.
In šele zdaj, kako odstraniti YAC iz računalnika, lahko nadaljujete neposredno. Najprej se imenuje programski in komponentni del, ki ga lahko najdete v običajnem "Nadzornem panelu", po katerem se želena aplikacija izbere na seznamu in odstrani. Kot veste, Windows lastno odstranjevanje odstrani samo glavne komponente programov, kar povzroči ogromno količino računalniškega smeti ob koncu postopka. Zato morate po zaključku standardnega postopka očistiti register, nato pa poiskati vse mape ali datoteke, ki pripadajo programu, in nareditijih izbrišete. Običajno se preostale postavke nahajajo v mapi Programske datoteke na sistemskem disku. Zgodi se, da so te komponente zaščitene pred odstranitvijo. Da bi se jih znebili, jih je treba najprej odkleniti, na primer s programom Unlocker.
Vendar pa je lahko problem, kako odstraniti YAC iz računalnika, še enostavnejši, če ima uporabnik nameščena računalniška orodja za odstranitev programov, kot je iObit Uninstaller. Po zagonu aplikacije morate najti program, ki ga želite odstraniti (včasih ga lahko najdete ne v glavnem seznamu, temveč v razdelku dodatkov in plošče brskalnika), nato izvedete standardni postopek odstranitve in po dokončanju nastavite močan pregled za prisotnost ostankov. Kot ste že razumeli, je treba vse datoteke, mape in vnose v registru, ki jih najdete, popolnoma izbrisati (in zaželeno je, da se na dnu okna »Uničenje datotek« zabeleži posebna postavka). Po tem, morate ponovno zagnati sistem v normalnem načinu in za vsak slučaj, preverite s katerim koli prenosnim protivirusnim skenerjem ali pripomočkom AdwCleaner (tudi prenosno različico).

Namesto rezultata

Gre za odstranitev tega ponarejenega protivirusnega programa. Kot lahko vidite, ni nič posebej zapletenega tukaj, toda glavni pogoj je produkt vseh dejanj izključno v varnem načinu z deaktivirano internetno povezavo.

Sorodne publikacije