Game Monitor ASUS ROG Swift PG278Q: lastnosti, pregled, testiranje, pregledi

Republika Gamers Swift PG278Q je 27-palčni monitor Asus G-Sync, najboljši igralni zaslon v drugi polovici leta 2014. Zaslon LED ima ločljivost 2560x1440 pik. Širokozaslonski monitor (16: 9) je narejen s tehnologijo TN z gostoto slikovnih pik 109 t /cm in je nameščen v elegantnem ohišju z ozkim okvirjem 6 mm. Svetlost PG278Q doseže raven 350 nits, kontrast je 1000: 1, z možnostjo prikaza 72% barvne sheme NTSC. Monitor podpira funkcionalnost igralcev, tehnologijo 3D Vision in G-sinhronizacijo Nvidie, poleg tega pa zagotavlja ultra-fuzzy premikajoč objekt ULMB in ultra visoko frekvenco osveževanja slike 144 MHz. Odzivni čas je 1 ms. Monitor ne more reproducirati palete Adobe RGB, ki jo zagotavljajo IPS ali IGZO, vendar jo lahko umerite na 100% sRGB. Načeloma je to vrhunski igralni zaslon.

Asus ROG Swift PG278Q, po ceni 800 USD, se ne zanaša na police. Strošek modela je nad monitorji 4K Ultra HD (3840х2160) z začetno ravnijo 28 "Asus PB287Q za $ 580. Izbira med osnovnim 4K zaslonom in multifunkcijskim igralcem je vedno zapletena in ta članek naj bi pomagal pri tem. ]

Paket

Asus ROG Swift PG278Q je pakiran v veliko škatlo dimenzij 74x46x30 cm in tehta 105 kg, monitor pa je obdan z zaščitnim slojem pene. To ga varuje pred praskami med prevozom. PG278Q ne zahteva montaže, saj je stojalo že priključeno na zaslon. Ima gastandardno pritrditev VESA, ki omogoča namestitev naprave na drugo polico ali jo pritrdite na konzolo za nalaganje. V notranjosti paketa lahko najdete napajalnik, kablove USB 3.0 B-A in DisplayPort, uporabniški priročnik, navodilo za garancijo in disk z voznikom, to je vse, kar potrebujete za priključitev monitorja na računalnik z grafično kartico NVIDIA GeForce.

Asus ROG Swift PG278Q: Pregled upravljalnih elementov

Na tankem okvirju zaslona na desni strani je vidna oznaka gumba, na spodnji meji pa je LED indikator. Spremeni barvo glede na trenutno stanje monitorja. Nobena oznaka ne pomeni, da je napajanje izklopljeno. Bela lučka označuje, da je naprava vklopljena. V stanju pripravljenosti indikator postane oranžna. G-Sync ga aktivira v rdeči barvi, Nvidia 3D Vision - zelena in ULMB - v rumeni barvi.

Vsi krmilniki Asus ROG Swift PG278Q se nahajajo v zadnjem desnem kotu zaslona. Oznake na sprednji strani pojasnjujejo namen vsakega gumba. Obstaja skupno 5. V istem času je eden od njih majhna igralna palica, ki se lahko nagne navzgor, navzdol, levo in desno, zagotavlja priročno navigacijo, nato pa se lahko pritisne za potrditev izbire ali uvedbe funkcije. Nad stikali za vklop je gumb "Turbo", ki ga igralci pogosto uporabljajo, saj vam omogoča, da preklopite med hitrostjo osveževanja zaslona 60120 in 144 Hz, ne da bi morali vstopiti v meni in poiskati nastavitve zaslona. Morda mislite, da je dovolj, da nastavite 144 Hz in ga dokončate, vendar mora igralec poskusiti vse frekvence iz inbrez G-Sync, da izberete najboljšo kakovost slike za vsako posamezno igro. Navigacija na meniju Asus ROG Swift PG278Q je zelo priročna. Tu lahko hitro prilagodite svetlost, barvno temperaturo in kontrast v podmeniju Color, ki je prvi. Odsek Image vam omogoča, da omogočite ULMB in spremenite nastavitve za pretiravanje OD, ki so na voljo v možnostih Off, Normal in Extreme. Opozoriti je treba, da se ULMB lahko aktivira le, ko je G-sync izklopljen in s hitrostjo osveževanja 120100 ali 85 Hz. Zato bo tudi po izklopu G-Sync v nadzorni plošči grafične kartice GeForce še vedno potrebno spremeniti frekvenco do 120 Hz s turbo tipko na strani zaslona. Če je G-sync vklopljen in je monitor nastavljen na 120 Hz, možnost ULMB v meniju ni na voljo. Tehnologija ULMB sega nazaj v NVIDIA Lightboost in je sestavljena iz osvetlitve zaslona. V tem primeru prvi presega drugo kakovost slike, vendar PG278Q podpira obe rešitvi.

GamePlus

Asus ponuja funkcijo GamePlus. Lahko se uporablja za nastavitev ciljne točke v središču zaslona ali odštevalnika časa za uporabo v strategijah v realnem času. Hkrati lahko izberete samo eno možnost, vendar to ni tako kritično, saj se ena funkcija uporablja v prvi strelec, druga pa v strateških igrah. Časovnik lahko postavite v zgornji, srednji ali spodnji del zaslona na levi strani in nastavite na 906050 za 40 ali 30 minut. Obstajata dve vrsti vida - rdeča ali zelena.

Povezljivost

Na hrbtni strani so priključki vmesnika navzdol. Monitor Asus ROG Swift PG278Q ponuja en sam video vhod DisplayPort. Drugih možnosti ni. To je zato, ker G-Sync uporablja samo ta vrata. Vsa video vsebina se prenaša preko modula G-sync, zato so se oblikovalci ustavili pri tej rešitvi, da bi preprečili morebitne težave. Lepo bi bilo, če bi imeli kot vhodno možnost za DVI ali HDMI video vhod ali za izvedbo funkcije "Slika v sliki", vendar to ni mogoče na zaslonih G-Sync prve generacije. Poleg DisplayPort-a sta na voljo tudi dva zvezdišča in vhodna vrata USB 3.0. Asus doda Asus ROG Swift PG278Q USB B-A kabel, ki ga lahko priključite na igralni računalnik. Na zadnji strani zaslona aktivira 2 hitra priključka USB 3.0. Pokrov za servisiranje se nahaja poleg univerzalnih serijskih vrat za posodobitev vdelane programske opreme. Do danes Asus še ni izdal nobene nove različice za PG287Q in ni znano, ali bodo končni uporabniki kdaj lahko samostojno posodobili svojo programsko opremo za monitor, če je to potrebno. Proizvajalec navaja, da NVIDIA ne dovoljuje lastnikom, da posodobijo vdelano programsko opremo G-sinhronizacije, kar zagotavlja samo to pravico proizvajalcu. To je nenavadno, saj je Asus svojim strankam vedno dovolil, da se namestijo na svoje monitorje.

Stojalo

Poleg 27-palčnega monitorja je Asus ROG Swift PG278Q prav tako kot spredaj, saj ima nerodno zasnovo s prezračevanjem, kar omogoča, da naprava vedno ostane hladna.Napajanje in DisplayPort. Po mnenju lastnikov lahko proizvajalci kablov drugih proizvajalcev povzročajo težave in priporočajo uporabo tistih, ki so priložene monitorju. Zato v primeru težav preverite, ali je vzpostavljena pravilna povezava, saj niso vsi kabli DisplayPort enaki. Njegov konektor ima 20 pinov, od katerih slednji (DP_PWR) ne smejo zagotavljati VESA povezave. Nekateri proizvajalci se tega ne držijo in povezujejo vse stike, ki jih drugi povzročajo. Podnožje stojala monitorja je videti precej impresivno, saj se vzorec nanaša na plastiko, montažo pa obdaja rdeči obroč. Osvetljena je z rdečimi LED, ki so privzeto vklopljena in ponoči v temi sobi med igro izgleda zelo dobro. Če ta lučka nekoga ne ustreza, jo lahko izklopite v nastavitvenem meniju, deaktivirajte element Svetloba v gibanju.

Povezava

Če sistem ni konfiguriran, potem morate po namestitvi sistema Windows namestiti gonilnike grafične kartice, nastavitev G-sync pa bo izvedena preprosto in skoraj samodejno. Preden izberete G-Sync igralni monitor, se morate prepričati, da grafična kartica ni slabša od GTX 650 Te Boost z DisplayPort. Preverite, ali je G-sinhronizacija aktivirana tako, da odprete meni Konfiguracija nadzorne plošče NVIDIA. Oznaka mora biti nasproti ustrezne črte. Tam lahko preberete tudi o tem, da mora biti monitor glavni in da se morajo aplikacije zagnati v celozaslonskem načinu. Pravilna nastavitev navpične sinhronizacijeje nastavljen v nastavitvah 3D, če želite to narediti, pojdite na stran navzdol do ustrezne nastavitve menija. Tam lahko vidite vse razpoložljive možnosti. Navpična sinhronizacija mora biti nastavljena na G-Sync. Po tem bo gonilnik prezrl nastavitve V-Sync trenutne igre.

Izkušnje z igro

Testiranje monitorja Asus ROG Swift PG278Q na grafični kartici Gigabyte GeForce GTX 980 in grafični kartici GeForce 34448 nam je omogočilo, da ocenimo zmogljivost modela. Težko je prenesti občutek G-Sync, ker ga ni mogoče posneti na videoposnetku ali fotografirati. Splošna zmogljivost GPU-ja pri vklopu ali izklopu vertikalne sinhronizacije se praktično ne spremeni. Največja ločljivost monitorja 2560h1440 v Metro: Last Light z vsemi izboljšavami slike omogoča doseganje 79 sličic na sekundo brez navpične sinhronizacije in 78 fps po vklopu. To je zelo majhna razlika in po povprečenju rezultatov več voženj je razlika manjša od 1 k /s ne glede na igro. Zato sinhronizacija z zmogljivostjo ne vpliva na to, kar je dobra novica za igralce, ki želijo kar najbolje izkoristiti rezultate. Battlefield 4 Skyrim, Sidmeierjeva Civilization: Beyond Earth in druge igre kažejo precej veliko razliko med tipičnim 60-Hz in 144-Hz 1080p G-Sync zaslonom. C odklopljena vertikalna sinhronizacija, ne glede na pogostost posodobitve, obstaja slika v sliki. Njegova aktivacija rešuje problem, potem pa so opazne zamude in vhodni sistem. Ko je G-Sync vklopljen, se praznine odpravijo. Razlika med 120 in 60 Hz je velika. In v igrah Skyrim inCivilization: Beyond, lahko vidite razliko med 144 in 120 Hz.

Testiranje

Eden od testov brez iger je testiranje zamegljenosti slike. TestUFO stran zelo ocenjuje zaslon za ta indikator. Tu si lahko ogledate do 6 različnih stopenj sličic in to lahko storite v različnih načinih monitorja. To je odličen ULMB test. Merjenje svetlosti bele strani je pokazalo 460 luksov, kar je precej dobro. Uporaba Datacolor Spyder4 Elite za umerjanje barve monitorja vam omogoča, da pokrijete 100% barvnega prostora sRGB in 76% AdobeRGB. Napredni barvni preskus za homogenost pri 100% svetlosti, ki daje največji odstop 17%. V tem primeru je najsvetlejši del zaslona njegovo središče, mrk se opazuje vzdolž oboda, največji padec svetlosti pa se pojavi v spodnjem vogalu desno. Asus PG278Q porabi nekoliko več energije kot standardni 27-palčni monitor z TN-prikazom zaradi G-Sync modula. moč se opazuje s povečanjem frekvence posodabljanja zaslona in njegovim zmanjšanjem - ko je ULMB vklopljen in G-Sync izklopljen pri 120 Hz. Edina opomba je raven porabe energije v stanju pripravljenosti. Zoom, zaslon porabi približno 102 W, kar ne ustreza proizvajalčevi deklarirani vrednosti 05 W.

Prednosti in slabosti

Oblika in estetika v bližiniMonitor je futurističen in impresiven. Majhni dotiki, kot so fino uokvirjanje zaslona, ​​rdeča osvetlitev osnove osvetlitve, krmilna palica menija in plastika z vzorcem, zagotavljajo modelu prvovrstni videz. Obstaja veliko razpoložljivih prilagoditev. Zaslon zagotavlja ostro in jasno sliko tudi pri privzetih nastavitvah. Gama natančnost, barvna temperatura, prenos barve in kontrast so visoki. Uporaba ne-utripajoče osvetlitve govori tudi v prid monitorju. Poleg tega je to prvi igralni zaslon z ločljivostjo QWHD, ki omogoča občutno povečanje ločljivosti in delovnega prostora na zaslonu. Minimalni odzivni čas in zakasnitev, G-Sync, 144 Hz ULMB posodobitev zaslona so impresivni. Prikazovalniku manjkajo le nekatere dodatne funkcionalnosti konkurenčnih modelov, vendar je njegova zmogljivost več kot izravnana. Asus ROG Swift PG278Q - eden najboljših igralnih monitorjev. Razlika pri uporabi G-Sync je zelo izrazita v večini iger in je pomemben napredek pri delu računalnika, ki se pogosto spreminja. Sinhronizacija okvirjev med grafičnim procesorjem in računalniškim igralnim zaslonom je velika prihodnost, monitorji, kot je PG287Q, pa so prvi, ki to tehnologijo uporabljajo za igralce po vsem svetu. Hkrati ni bilo brez koncesij za nekatere parametre. Za uporabo brez iger, so vidni koti TN-plošče zelo omejeni in zahtevni za barvo dela, kot je profesionalno urejanje fotografij, nikakor pa ne pomeni uporabe tega modela. Pomanjkanje dodatnih možnostipovezavo Pomanjkanje nekaterih možnosti, vključno z vnaprej določenimi načini in nadzorom razmerja stranic, je malce razočaranje. Svetlost zaslona je prav tako nezadovoljiva, čeprav to verjetno ni problem za tako dinamično vsebino kot igre.

Konkurenčni modeli

Asus ni edini proizvajalec zaslonov s podobnimi funkcionalnimi zmogljivostmi. Analogi so ceni od 599 (Philips 272G5DYEB) do 799 $ (Acer XB280HK), ločljivost monitorja pa od 1080p do 4K. Asus PG278Q, brez dvoma, je močan, večnamenski zaslon, ki zagotavlja večjo ločljivost kot večina drugih 144Hz blagovnih znamk, v katerih ne presega le polne HD. Model je poudarjen s svojimi zmogljivostmi, zato bodo dodatni stroški upravičeni.

Zaključek

Prikaz modela se nanaša na TN-tip. Je to pomembno? Po mnenju uporabnikov je to malo verjetno, da bo ključnega pomena za igralce in navadne uporabnike. Če barvni prostor Adobe RGB ni potreben za profesionalno delo, lahko preprosto prezrete pomanjkanje dražjega IPS ali IGZO plošče. Poleg G-Sync tehnologije in visokofrekvenčne nadgradnje je za model značilen izjemno tanek okvir zaslona. To je pomembno za tiste, ki igrajo na več zaslonih hkrati. NVIDIA trdi, da je G-sinhronizacija podprta v tem primeru, tako da lahko namestite le tri PG278Q. SLI skaliranje je združljivo z G-Sync, tako da so tisti, ki želijo zagnati več grafičnih procesorjev ali zaslonov G-Sync, srečo. 27 "Monitor Asus ROG Swift PG278QLastnikova povratna informacija se imenuje dober igralni monitor, ki vam omogoča, da uživate v G-sinhronizaciji Nvidije. Tehnologija je impresivna in po zmenku z njo se lastniki začenjajo spraševati, zakaj je trajalo tako dolgo, da je prišlo do potrošnika. Variabilna hitrost osveževanja je zelo uporabna med igrami in vsak, ki jo je preizkusil, si zahvaljuje NVIDIA za to priložnost. Monitorji se v zadnjem desetletju niso bistveno spremenili, saj je G-Sync končno prišel iz kamene dobe, s čimer je tehnologija postala standard za prihodnje igralne modele.

Sorodne publikacije