Kaj je skicirka - opis, značilnosti in pregledi

Skoraj vsi sodobni umetniki vedo veliko o skicirki: kako izgleda in kako ga izbrati in uporabiti. Majhen format je sprejet s posebnim papirjem. Namenjen je skiciranju majhnih skic, skic. Izvaja se v obliki zvezka, zvezkov, albumov. Običajno je skicirka enakega formata kot navaden šolski zvezek.

Ne zamenjujte koncepta!

Vsak umetnik natančno ve, kaj je skicirka in artbook. Vendar jih lahko meščane zmede z zvezki. Obstaja eno splošno pravilo, ki vam pove, kaj vidite pred seboj. Če papir ni razrezan, se uporablja visokokakovosten material, takoj je vidno, da ga lahko naslikamo s svinčnikom, peresom, gvašem, drugimi barvami, to je posebna oblika za ustvarjanje risb. Skicirka je bila zasnovana za umetnike, tako da je bilo udobno nositi s seboj, ustvarjati skice v kraju, kjer so prišli na glavo, ne da bi se omejili na stene hiše ali delovnega mesta.


Kaj potrebujem?

Umetnik zagotovo ve, kako izbrati pravo skicirko, vendar se za laika takšen problem zdi zapleten. In to je prav, razlika v ceni je dostojna, veliko blagovnih znamk, blago je raznoliko. V večini primerov se takšno vprašanje pojavi tistim, ki iščejo darila za sorodnike, ki se ukvarjajo z ustvarjalnostjo.
Najuspešnejša možnost je, da pokličete umetnika v trgovino ali neposredno vprašate, katere značilnosti izdelka so zanjnajpomembnejši. Če želite narediti presenečenje, se morate potruditi.

Nakupovanje

Torej, kako ga izbrati? Skicirka mora biti dobra, zanesljiva prevleka, tako da so listi notranjosti nepoškodovani in varni. Bolje je, da variante, narejene iz usnja - ne dopušča vlage, tako da tudi mimogrede poplavljena skodelica kave ne bo prizadela zakladov, narejenih na notranjih straneh. Drug pomemben vidik je enostavnost uporabe. Tu se je potrebno spomniti, kaj se skicirka razlikuje od beležnice. Najprej mora biti zaznamek. Ne bo prišlo do nepotrebne zaponke ali gumija - to bo ohranilo notranje liste iz onesnaževalcev. Pomembno je zagotoviti, da so listi nedokončani, ne barvani, celo iz kakovostnega materiala.

Modna novost

Mimogrede, celo umetniki ne vedo vedno, kaj in kako risati v skicirko. Pregled pravilne uporabe izdelka najdemo spodaj. To je novost, zato ni vedno jasno, kaj in kako.
Mimogrede, mnogi opažajo: komaj razumejo, kako pravilno voditi skicirko, ko je poskusil z lastnimi rokami, je popolnoma nemogoče zavrniti tako zabavo. Debel, prijeten papir odlično sprejema peresa, svinčnike in ščetke, barve ležijo točno po načrtih. Skicirka je odlična za skiciranje, kakovostni list pa ne trpi, če uporabljate radirke.

Komu dati?

Najbolj znano je, kako voditi skicirko, sodobne umetnike, toda kot darilo ne morete razdeliti tega razkošjasamo profesionalni ustvarjalec slik. Verjetno tattoo umetnik, ki ima rad izdelek - skicirka je kot nalašč za risanje risb. Nič manj dragocena pridobitev ne bo v arzenalu specialista za kaligrafijo ali tistih, ki preučujejo to zahtevno umetnost.
Pogosto se ideje za sketchbuk iščejo za manšeto - na straneh takega albuma je zelo priročno in lepo slikati ideje prihodnjega dela. Enako velja za oblikovalce oblačil - poseben papir je odličen za predhodno skico, na podlagi katere bo nato zgrajen vzorec. Skratka, obstajajo številne možnosti za njegovo uporabo, tako da lahko varno pošljete skicirko vsaki osebi, ki je povezana z ustvarjalnostjo!

Tehnične značilnosti

Verjetno so vsi slišali, da je ta nenavaden zvezek prišel iz Amerike. Če razumete pomen besede, lahko takoj razumete, kaj nameravani izdelek: "skica" - je esej, "bukev" - knjiga. Gre za takšno knjigo, ki je namenjena skicam, nenadoma padlim ljudem v različnih krajih in situacijah. S priročno roko, na primer, "Moleskin", ne morete samo skico ideje prišel, ampak tudi to z velikim veseljem. Če umetnik še vedno ne ve po lastnih izkušnjah, kaj je skicirka, vsekakor poskusite!
V prodaji lahko najdete precej velike predmete. Takšne skicirke niso zelo mobilne, vendar so primerne, če se načrtuje delo na velikem projektu. Recimo, da so načrti široki nekaj metrov. Nariši skico tega delav majhnem prenosnem računalniku ne bo uspelo, vsaj format A4 je potreben.

In že imam!

Kljub dejstvu, da se je širša javnost v naši državi naučila, da je takšna skicirka, relativno pred kratkim, blizu ustvarjalnosti ljudi, ki že leta poznajo te udobne albume. Če je področje dejavnosti povezano z grafiko, kiparstvom, verjetno v arzenalu umetniških sredstev, bo avtor našel sketchbuk in celo nekaj. Takšni zvezki so koristni pri delu oglaševalca, dan in noč, ki so prisiljeni razmišljati o naslednjem projektu. Če je ideja o premikanju izdelka že prišla, jo je treba zgrabiti hitreje, dokler ni pobegnil - tukaj in bo uporaben album. Iz svojih izkušenj vedo, kaj so sketchbuk, arhitekti, oblikovalci.

In zakaj samo risati?

Vedo, da je takšna skicirka veliko ustvarjalnih osebnosti, čeprav v svoji dejavnosti sploh ne slikajo. Uporabite ta album kot dnevnik, ki zajema prikaze v njem. Za to ni potrebno imeti risarskih veščin, saj so takšne skice narejene samo zase. Z beležnico lahko posnamete zanimive opombe in samo narišete zaradi lastnega užitka.
V zadnjem času so postali priljubljeni skateboardi za potovanja, dnevniki, v katerih potniki na kratko zajamejo preproste slike, s katerimi so se morali srečati na novem mestu. Da bi povečali učinek, lahko dodatno shranite vstopnice v skicirko in fotografije - po besedi, ki jo želite, po vašem okusu in možnostih.

Skiciranje kot stalna praksa

Ta beseda je prišla tudi v naš jeziknedavno, kot tudi ime enega najpomembnejših orodij za njegovo izvajanje. Skiciranje - tehnologija za ustvarjanje hitrih skic. Mimogrede, mnogi ljudje, ki verjamejo, da nimajo talenta za slikanje, so globoko napačni: prvi koraki v skiciranju so bili sploh. To so enaki monogrami in okraski, ki so bili v otroštvu in mladosti veliko črpanja na dolgočasnih učnih urah ali med dolgim ​​telefonskim pogovorom. Sodobno skiciranje je tesna praksa, vendar vključuje uporabo posebnega albuma. Seveda je treba razviti tehnike risanja, zgodbe pa zapletati, če želite. Brez želje - lahko pripravi preprosto, nihče ne bo obsodil.

Skiciranje: začnite od začetka

Tudi nadarjeni umetnik ne more ustvariti, če nima, kaj risati in kaj točno ustvariti slike. Razširi se na skiciranje. Če želite uspeti, morate najprej skrbeti, da boste imeli skicirko. Seveda, za navdih, znamka svinčnika ni tako pomembna, vendar bo kakovosten papir in dober papir pomagal izboljšati sliko, vendar slabi inštrumenti včasih izgubijo celo odlično idejo.
Za začetnike je priporočljivo, da se prve skice v skicirki izdelajo z barvami z akvareli, kredo ali barvnimi svinčniki. Za učinkovito razvijanje vaših veščin morate vsak dan slikati. Tako se roko navadite na umetniško gibanje, lahko postanete pravi strokovnjak, če ga skrbno in odgovorno obravnavate.

Skicirka kot umetniški predmet

Vsak proizvajalec skicirke meni, da je njegov izdelek najboljši na svetu.Na podlagi objektivnih ocen je nastala tudi razstava takih albumov. Kot del dogodka lahko srečate podobno misleče ljudi, ki so zajeti z ustvarjanjem hitrih skic življenja okoli sebe. Na takih prireditvah so predstavljene skicirke - pravi užitek za oči, nekatere pa dragocene umetnine. Če lahko obiščete takšen dogodek, ga ne smete nikoli zamuditi! Pogosto so razstave potekale v ameriški prestolnici, vendar so občasno organizirane v drugih mestih, vključno z Moskvo.

Kako se naučiti hitro risati?

Seveda je odbor z vsakodnevno prakso zvest in resnično koristen, vendar mnogi dvomijo v njegovo učinkovitost. Ni vsakomur manjkalo potrpljenja za vsakodnevno risanje, še posebej na prvi, ko oprijemljivih rezultatov ni mogoče opaziti. Njegovo vlogo igra pomanjkanje časa, hiter tempo življenja. Kot pravijo strokovnjaki o samoupravljanju, za sodobnega človeka to ne bo resen problem: pravi mojstri tega podjetja lahko učijo skice. Obstaja veliko predlogov za usposabljanje v spletnem skiciranju na svetovnem spletu. Nekateri tečaji so splošni, drugi so namenjeni določeni smeri - izdelava skic za oblikovanje oblačil, obdelava kompleksnih ličenj. Ni vam treba brskati po internetu, lahko se vpišete v redno šolo. Praviloma so programi dovolj kratki - ne več kot ducat razredov. Na spletu lahko najdete več brezplačnih tečajev, večina pa vključuje plačilo, saj učitelj osebno dela s stranko in jo prilagajaukrepov Učinkovitost takega usposabljanja je seveda veliko večja kot pri samostojnem študiju.

In ali ga potrebujem?

Sicer se lahko zdi, da skicirke, skiciranje - to je samo moda, trend novega časa, ki bo v preteklost šel čez leto ali dva. Do neke mere je težko razpravljati o tem: v zadnjih nekaj letih je prišlo do ogromnega navdušenja za hitre skice, ki so jih vsi ujeli, od šolarjev do ljudi v zreli starosti. Verjetno, kaj je zdaj v modi, v nekaj letih se to ne bo zgodilo. Toda v medalji je obrnjena stran: poleg sledenja modi, skiciranju - to je tudi razvoj osebnih veščin, samoupravljanje. Za make-up umetnika je pomembno, da lahko obvlada spretnost ustvarjanja ne samo make-up na stranki, temveč tudi njegov prejšnji projekt na papirju. Pomaga pri izdelavi projektov, ki se bodo dejansko uresničevali, vnaprej, da bi razmislili o vseh zapletenih podrobnostih. Pomembne veščine in modni oblikovalci, ki temeljijo na hitri skici, ustvarjajo neverjetno kompleksnost fantastičnih oblačil. Tudi če bo po nekaj letih splošna javnost pozabila na skicirke, spretnosti njihove uporabe, bo sposobnost slikanja ostala pri človeku za življenje in prinesla veliko koristi in veselja.

Korist - za vse

Še en lahko rečemo, da je njeno področje dejavnosti takšno, da s skicami sploh ni povezave, kar pomeni, da skiciranje ne bo koristno in skicirka je izguba denarja. Pristop ni povsem pravilen. Psihologi so dokazali, da se čas za risanje skic, tudi najbolj primitivnih in brez pomena, pomirja, pomagaobvladovanje stresnih situacij. Ko se postavite na skicirko, prejmete ne le orodje za samopoboljšanje, ampak tudi dober (in popolnoma varen!) Antidepresiv. Je vredno? Odločite se bralcu!

Sorodne publikacije