Lahko dam RAM različnih proizvajalcev? Odgovori na vprašanja

Mnogi uporabniki, da bi izboljšali svoje "železo", se pogosto sprašujejo: ali je mogoče nastaviti RAM različnih proizvajalcev? Odgovor na to in mnoga druga vprašanja na to temo bomo predstavili spodaj.

Generiranje RAM-a

Na trgu računalniških komponent so dolgo časa vodili generacijo pomnilnika DDR3. Po 800 megahertzih iz DDR2 je bil naslednji korak preboj, ki je presegel mejo v gigahertzih. Nedvomno je to najbolj univerzalen RAM, saj lahko deluje na računalnikih povprečne velikosti, kot tudi na igralnih računalnikih.
Obstaja še ena vrsta, ki se je pojavila pred kratkim - to je DDR3L. Posebnost nove palice je, da je nizka napetost, to je, da porabi 20 odstotkov manj električne energije, ki delajo z napetostjo 135 voltov.


Taka plošča lahko v celoti upravlja sistem, obrezan na DDR3, vendar ne obratno. obstajajo procesorji, ki preprosto ne podpirajo standardnih 15 voltov. Kombinacija trakov je tudi nezaželena, saj bo sistem deloval z enosmerno napetostjo. Torej lahko postavim RAM različnih proizvajalcev? Kljub temu, da številne matične plošče podpirajo samo dve generaciji RAM-a, niso združljive. Namestiti morate eno ali drugo vrsto. Kot je za mobilne naprave, prenosne računalnike, potem je vprašanje, ali je mogoče dati RAM različnih proizvajalcev na laptop, odgovor je ne. Dejstvo je, da letve za prenosne računalnikeBolje je kupiti v parih s povprečnim volumnom ali pa z velikim. Če želite biti prepričani, morate poznati možnosti matične plošče.


Časovni presledki in frekvence

Če so generacije pomnilnika RAM jasne, ali je mogoče dati RAM različnih proizvajalcev in frekvenc? Zato je vredno razmisliti o prvi možnosti pri različnih proizvajalcih. Najbolj razširjeni proizvajalci na področju RAM-a so "ADATA" in "Kingston". Strokovnjaki na področju računalniških komponent priporočajo, da uporabniki več pozornosti namenijo tovarniškim sklopom. Dejstvo, da so bili trakovi, ki se prodajajo v parih ali kvartete, preizkušeni skupaj, so povsem primerni drug za drugega in popolnoma delujejo v parih z uporabo večkanalnih tokov.
Nemogoče je izključiti možnost kombiniranja različnih proizvajalcev, če se frekvence ujemajo. Preprosto pomnilnik, pod vodstvom krmilnika, bo izbral optimalno frekvenco za trakove različnih proizvajalcev. Ponavadi je izbrana vrstica, katere pogostost je manjša od kazalnikov. Na podlagi informacij, ki so na voljo, lahko RAM različnih proizvajalcev postavite.

Možne povezave

Prvič, veliko je odvisno od zmogljivosti matične plošče, ki ima reže za dodeljevanje RAM-a. Treba je ugotoviti več točk:
 • Dostop do overclockinga RAM-a.
 • Razpoložljiva velikost RAM-a.
 • Število razpoložljivih slotov.
 • Prva točka je osredotočena na igralništvo, kjer je overclocking RAM preprosto potreben. PoČe namestite letve, se morate prijaviti v BIOS in nastaviti potrebne parametre.
  Druga točka odgovarja na vprašanje: "Ali je mogoče RAM različnih proizvajalcev in različnih količin?" Tako lahko trakovi različnih volumnov varno delujejo drug z drugim. Glavna stvar - to je pravica za izračun časov in frekvenc.
  Večina standardnih matičnih plošč ima štiri reže za OPTIONAL pomnilniške reže, vse pa podpirajo večkanalni način. V tretjem odstavku je poudarek na polnjenju pomnilniških rež. Če izpolnite vse štiri reže, bo sistem porabil več časa za obdelavo štirih kanalov. Zato je koristno izkoristiti možnost win-win - to je namestitev dveh palic s 4 gigabajti. Dva kanala ne bosta vzela veliko časa za obdelavo podatkov in 8 gigabajtov RAM-a je preprosto dovolj za delo z igrami.

  Posledice napačne namestitve

  Nepravilno izbrane pomnilniške plošče OPERATIVE lahko povzročijo dvom glede možnosti nastavitve RAM-a različnih proizvajalcev. Če ne upoštevate nasvetov proizvajalcev in strokovnjakov na tem področju, lahko naletite na takšne neželene posledice, kot je neuspeh sistema, da se začne. Če namestitev presega največjo količino pomnilnika, lahko sistem preprosto ne uporabi preostalega pomnilnika RAM. Iz tega razloga je treba od proizvajalca matične plošče določiti sprejemljivo velikost RAM-a. Enako velja za frekvence, če sistem ne podpira overclockinga, potem boste morali biti zadovoljni z nizkimi frekvencami.

  Sklepna ugotovitev

  Če povzamemo, se je treba strinjati z dejstvom, da je mogoče dati RAM različnih proizvajalcev. Pri sestavljanju igralnih računalnikov ne zanemarite nasvetov strokovnjakov. Njihovi nasveti vam bodo pomagali povečati produktivnost brez ogrožanja vašega sistema.

  Sorodne publikacije