Universe Warhammer 40000: Necrons. Koda Necron

Warhammer 4000 Necrones so robotske stvaritve, ki so del edinstvene izmišljene dirke. Znan tudi kot "Necrontires". Davno pred zapletom dogodkov je "Warhammer 40000" Nekrons sodeloval v vojni za galaktično dominacijo. Brez zmage so bili potopljeni v globok spanec, ki je trajal do štiridesetletja. Po nenadnem prebujanju se bodo vrnili na pot vojne, osvojili druge rase in obnovili svojo dinastijo. Warhammer 40000 Necrones nimajo duše, so brezobzirni in nebrzdani. Bojevniki te dirke imajo nekaj podobnosti s terminatorji - junaki z istim imenom filmske franšize. Ta frakcija je padla iz vloge nemrtve v vesolju "Vahammer 40000", njen najbližji sogovornik pa lahko imenujemo Kralji grobov ("Warhammer Fantasy").


Prvi poznanik

Prvi nastop te dirke je potekal pod krinko posebne enote nekron Raiders. Pravila in druge podrobne informacije so bile objavljene v reviji "Beli Dvorff". Leta 1998 so Nekronci pridobili svoj vojaški seznam, v štirih letih pa prvo kodo. Opisuje podrobno zgodovino frakcije in dogodke, ki so se zgodili v zadnjih nekaj milijonih letih. Poleg tega je bilo iz knjige možno spoznati polno sestavo vojske in pravila, ki so bila dodeljena vsaki enoti in enoti. Nova koda za noncrones iz Warhammer 40000 je bila prejeta šele leta 2011. Odražal je vse spremembe, ki so se zgodile v igri v nedavni preteklosti.

Oblikovanje rase

Native planet necrenesosvetlila radioaktivno zvezdo, ki je povzročila smrt vseh žrtev. Za odrešenje se je dirka obrnila v vesolje in da bi prišli do njih, so postavili skrivnostne kovinske ladje. Kmalu se je Nekrons srečal s starodavnimi, s katerimi se je začela prva vojna. Starodavcem je uspelo zatreti sovražnike in nekaj časa niso predstavljali velike grožnje.


Necrontiresi so še naprej obstajali, ki jih je žeja za maščevanjem absorbirala. Na zvezdi njihovega doma so odkrili eno od Star Trek bogov, K'tan. Z njihovo pomočjo se je oblekel v živo kovino, po kateri so Necronijani postali njihovi nemočni sužnji. Prebujanje K'tana se ni končalo - kmalu so iz Stazija začeli prihajati drugi zvezdni bogovi. Celotno raso necroticlesa je zavedel eden od K'tana, ki jim je obljubil nesmrtni obstoj. Prodali so svoje duše in se spremenili v nesmrtna bitja, podobna robotom, ki so goreli iz sovraštva in žeje po krvi. Skupaj z novo izboljšano tehnologijo jim je uspelo premagati svoje starodavne sovražnike, stare, s pošiljanjem ostankov v partizanizem. Po tem sta K'tan in Nekronos prevzela uničenje in mučenje mlajših ras. Warp pokriva vojno in kaos. Meritev je izgubila nekdanjo podobo, zdaj pa je bila zbirka nočnih mor, demonov in drugih groznih bitij. Velika katastrofa je bila neizogibna, zato se je K'tan odločil, da se potopi v zastoj (vzel s seboj in nectrons). Zaspali so v svojih grobnicah že nekaj milijonov let.

O rodnem planetu

Glede na podatke iz. \ TWarhammer 40000 Dawn of War, Necrontiros nikoli ni vedel za domači svet. Obstaja razširjena percepcija, da je bila dirka mehansko konstruirana in da ni predmet naravnega razvoja. To se je zgodilo v posebnih manufakturah ali v ksenoekvivalentih podobnih modelov. Centri dejavnosti so "mrtvi" planeti, pri katerih so tako zanimivi Adeptus Mehanikus. Nekateri od njih so zgrajeni s posebnimi kompleksi grobnic, ki služijo kot komandni centri vojakov Necrona. Warhammer 40000 označuje takšne planete, kot sledi: suho ozračje, kompleksne naravne razmere, majhna količina življenja. Kljub temu, da so svetovi, ki se ukvarjajo z nekrotini, prazni in neživega prostora, niso nikoli doživeli grozljivih katastrof. Vedno so bili zapuščeni. Po drugi strani ostaja vprašanje, zakaj so se Nekrons odločili živeti kot "mrtvi" planet, še vedno skrivnost. Morda je to posledica dejstva, da robotska dirka preprosto sovraži vsako življenje.

Vedenje na bojišču

Necroni raje delujejo v majhnih skupinah, od 25 do 100 enot. Osnova njihove vojske leži na ramenih vojakov, kar pa ni brez podpore bolj specializiranih enot.
Velika prednost te dirke je regeneracija - lahko dobijo težke rane in tako preživijo. Ločena značilnost je teleportacija brez primere: vsa uničena necrotrumenta se prenesejo nazaj v grobnico, vojska pa z velikimi izgubami teleportira z bojišča.

O religijah

Glavna religija nekronov v Warhammerju 40000 Dawn of WarTo so zvezdni bogovi, K'tan. So starejši od materialnega življenja in imajo v svoji sestavi čisto energijo. Med glavnimi bogovi je mogoče razlikovati:
 • Noč nošenja - zaščitnik umorov in uničenja. Zapuščanje za drugo. Najmočnejši je med drugim K'tanom. Legenda o Eldarju nakazuje, da je Ness absorbiral noč in ubil več kot K'tan.
 • Zmaj praznine je zaščitnik znanja in pozabe. Staza še ni zapustila. Izkazalo se je, da je bila zaključena v labirintu ponoči. Biti drugi v moči med prvim K'tanom.
 • Drugače - naroča norost in obup. Doslej je v stazi. Po legendi o Eldarju je poporodno življenje absorbiralo veliko drugih bogov, a nikoli ni uspelo obvladati svojih bistvo.
 • Prevarant - je poveljeval z zvijačo in prevaro. Najprej zapustimo stazo. Znano je, da lahko v nekem trenutku poseje kaos in nezaupanje, v drugo pa pomaga vsem vojskovalnim stranem, da pridobi lastno korist.
 • O orožju

  Med napadi ne-kunci uporabljajo Gaussove peskalne naprave. Glavna značilnost tega orožja je uničenje molekularnih vezi, razdelitev plasti telesa in opreme sovražnika. Kar se tiče vojnih ladij, tiste, za razliko od ladij drugih ras, za svoje delo uporabljajo nekoliko drugačno načelo. Namesto izvajanja ultra lahkega premikanja s pomočjo Imaterija, se zatekajo k posebni tehnologiji, ki lahko absorbira vztrajnost. Edina težava pri tej metodi je, da njihovi motorji potrebujejo zalogo strašne količine energije. Če flotaNekromani se odločijo, da bodo zvezdo uporabili kot vir oskrbe z gorivom, potem pa bodo zagotovo čakali na "smrt".

  V računalniških igrah

  Prvi nastop nekronijske dirke je potekal v igri "Warhammer 40000: Winter Attack". Njihova vloga se je nanašala le na eno samo kampanjo in samo na zadnjo misijo. Kot tekmovalna dirka so se pojavili v igri "Warhammer 40000: Dawn Wars - The Dark Hike". Tokrat je podjetje sestavljalo Empire Tau. Tudi frakcija je bila najdena v Warhammerju 40000 Soulstorm. Nekroni so lahko pridobili novo sposobnost, bolj znano kot "inkarnacija hudiča".

  Sorodne publikacije