Najboljša programska oprema za testiranje računalnika

Računalnik - veliko število komponent, zaradi usklajenega dela, s katerim sistem deluje pravilno. Vendar se zgodi, da element v tem vezju preneha normalno delovati, zaradi česar naprava ne deluje ali preneha delovati s polno močjo. V takih primerih ali kot preventiva se priporoča uporaba posebnih programov za testiranje računalnika. Gre za to kategorijo programske opreme in bo obravnavana v današnjem članku.

Dactris Benchmarks

Odličen program za testiranje računalnika zaradi okvare. Njegova posebnost je, da vsak element posebej preizkusi. Lahko skenirate vaš trdi disk, grafično kartico, procesor ali RAM, nato pa lahko preberete zaključke v dobro oblikovanem poročilu. Mimogrede, preden se na zaslonu prikažejo vse informacije, in poročilo je shranjena kopija rezultatov testov.


Če govorimo o dodatnih možnostih, potem je neodtujljiva prednost, da boste na glavnem zaslonu programa z izbiro katere koli komponente dobili podrobne informacije o njegovih specifikacijah. In obstaja poseben test, ki se imenuje kompleksen. Njegovo bistvo je testirati napravo v več fazah. Zato se na zaslonu prikažejo zanesljive informacije z minimalno napako. Ena od pomanjkljivosti je ta - program za testiranje računalnika je razdeljen pod plačano licenco, za vse, ki jih imate, poskusno različico, ki jo lahkobrezplačno prenesete in namestite.

Prime 95

Če vam ni treba uporabljati težkega programa, ki ima veliko možnosti, bo Prime 95 dobro delal za vas, seveda pa bo natančneje reči, da je namenjen tistim uporabnikom, ki potrebujejo program za testiranje delovanja računalnika. "procesor in obdelovalec." Z njegovo pomočjo lahko razumete, kako je vaš računalnik pomemben v sodobni realnosti, toda glavna programska oprema kobilice je še vedno v testiranju osrednjega procesorja. Program ima tudi poseben stresni test.


Vmesnik programa je precej preprost. Obstaja območje, na katerem se prikažejo informacije o preverjanju v realnem času, na katerem je sestavljeno poročilo, ki podrobno opisuje vse podrobnosti preverjanja. Vse kar morate storiti je, da nastavite želene parametre in počakate na rezultate.

Victoria

Že pregledali smo program za testiranje računalnikov, ki ima pomemben nabor možnosti, zdaj pa preidimo na bolj neresne aplikacije. Eden od njih je Victoria. Ta program se lovi izključno za delo s trdim diskom. Toda njegova funkcionalnost lahko vpliva na veliko: preverjanje površine pogona, izvedba globoke analize naprave, testiranje površine, delo s poškodovanimi sektorji, branje potnih listov in še veliko več.
Zdaj pa preidimo na slabosti, ki tudi manjkajo v programu. Prvič, za mnoge je odločilen dejavnik, da Victoria ni prevedena v ruski jezik. Drugič, njegov vmesnik je tako neprijeten in zmeden, da je neobučen uporabnikSamo se izgubi v njem. In tretjič, rezultati testiranja, glede na odgovore mnogih uporabnikov, so pogosto netočni. Kljub temu pa lahko program na svojem računalniku neodvisno preizkusite, saj se ga brezplačno distribuira na internetu.

AIDA64

Ne moremo reči, da je AIDA64 program za računalniško testiranje, nasprotno, njegovi razvijalci se postavljajo kot aplikacija, ki lahko prikaže podrobne informacije o vseh komponentah računalnika kot tudi o operacijskem sistemu in orodja za diagnostiko so bolj podrejena kot osnovna. Toda kljub temu program AIDA64 ustvari dober računalniški test. Orodja seveda niso tako impresivna kot nekateri drugi predstavniki te kategorije programske opreme, lahko pa preprosto analizirate disk, monitor, procesorje, pa tudi predpomnilnik in RAM.

Zaključek

Tukaj smo spoznali štiri programe, ki jih lahko uporabimo za testiranje računalnika. Če povzamemo, potem bo Dacris Benchmarks zagotovo nedvomno najljubši, vendar je treba opozoriti, da je program plačan in njegova funkcionalnost je tako velika, da povprečni uporabnik verjetno ne bo v celoti izkoristil vseh možnosti.

Sorodne publikacije