Zakaj ena slušalka ne deluje in kako jo popraviti?

Vsi aparati imajo rok trajanja in mnogi potrošniki so se s tem strinjali. Da bi skrajšali življenjsko dobo naprav, lastniki skušajo biti previdni pri ravnanju z njimi, kar ni vedno mogoče. Posebej nagnjeni k temu, da nosijo slušalke za poslušanje glasbe, saj vsaka peta oseba ne zapusti hiše brez predvajalnika ali pametnega telefona, pod ušesnim trakom. V takih trenutkih je najslabše, če zvok v eni slušalki ne deluje. Ta težava vam ne dopušča, da bi v celoti uživali v potovanju, in na splošno je razpoloženje ves dan razvajeno. Toda kaj storiti?


Razlogi, ki niso odvisni od slušalke

Zgodi se, da je naprava popolnoma operativna, vendar je krivda za vse pomanjkanje spoštovanja do lastnika ali nezdružljivost s predvajalnikom. Takšne različice so lahko nekoliko:
 • ohlapno vtaknjeno v konektor;
 • kontaminacija ušesne sulice;
 • pomanjkanje zahtevanih gonilnikov na pametnem telefonu /računalniku;
 • preveč tesen ("čarobno") nekaterih prenosnih računalnikov.
 • To niso vsi razlogi, ki pojasnjujejo, zakaj posamezne slušalke ne delujejo. Ampak, da se ukvarjajo z njimi je najlažji način, zaradi tega, kar se štejejo na prvem mestu.

  Težave z vstopom v režo

  Zdi se, da je razlog precej neumen, kajne? Ne, najpogosteje je vzrok napake. Če želite izključiti tovrsten razvoj dogodkov, morate preveriti, kako tesen je vstavljeni vtikač povezan z napravo. Če slušalka ni pripravljenakonec je vključen v kubble, takoj postane jasno, zakaj slušalke ne deluje.


  Stiki, odgovorni za prenos zvoka, so izdelani v obliki obroča, ki obdaja palico. Če ni priključen na režo, je povezava med "ušesi" in predvajalnikom prekinjena, saj elementi, ki so potrebni za predvajanje signalov, ne pridejo v stik. Vendar pa obstajajo obratne razmere. Nekateri prenosniki morda niso primerni za priključene slušalke. Vendar pa bo vse delovalo, če bo rahlo potegnil zatič, tako da bo majhen del viden navzven.

  Pomanjkanje gonilnikov

  Zakaj nobena slušalka ne deluje, ko se povežete z določeno napravo? Vse je preprosto: zvočni gonilniki ne delujejo pravilno ali pa niso nameščeni. Zaradi tega avdio opreme v nasprotju z operacijskim sistemom gadget in povezavo slušalke povzroča vse vrste težav. Lahko jih popravite tako, da namestite programsko opremo, ki se nahaja na disku z "ušesi" ali pa je na voljo za prenos na uradni spletni strani proizvajalca.

  Zakaj ena slušalka ne deluje?

  Razlog za to je lahko med drugim obscenost lastnika in preprost model slušalk. Če se lastnik slušalk-kapljic (kar pomeni oblika) ukvarja z njimi v športu ali drugem težkem delu, se bo po nekaj mesecih govornik zaznal. In to bo zagotovo vplivalo na zvok.
  V tem primeru se lahko samo zahvalimo preprosti zasnovi slušalk, ki jo je enostavno razstaviti in po potrebi očistiti. Vendar je bolje sleditistanje naprave je bolj previdno, da ne pride do take težave, če ena slušalka ne deluje.

  Kako popraviti poškodovane slušalke?

  Če bi upoštevali vse možnosti za osvetlitev, vendar nobena od njih ni povzročila okvare, bomo morali resno obravnavati primer. Potrebno je natančno preučiti kabel, ga preizkusiti in ga večkrat upogniti pod različnimi koti v bližini vtiča ali zvočnika slušalk. Seveda, ko potrjujejo strahove, ki jih bodo morali deliti, ampak prisiliti napravo, da dela malo dlje, brez zamenjave slušalk. Pokvarjen del starega kabla je treba odrezati, žico odstraniti in zaviti s preostankom celotnega kabla.

  Brezžična naprava

  Zgornji ukrep bi moral pomagati pri poškodovani žici (če ena slušalka ne deluje). Kako popraviti bluetooth slušalke? Odgovor na žalost ni pomirjujoč. Ta tehnika pogosto ni namenjena za samostojno popravilo s strani lastnika, in vse je mogoče storiti le, če obstaja določeno znanje na tem področju. Zato morate zamenjati napravo ali se obrniti na strokovnjaka. Ta problem najpogosteje ujame Sonyjeve slušalke (brez slušalk), vendar pa zaradi visokih stroškov vse take poškodbe rešujejo garancijski centri. Enako velja za druge slušalke, ki so bile izdane pod znamenitimi blagovnimi znamkami, zato jih ne vznemirjajte. Ampak, če je bil nakup poceni, zamenjavo opreme z novimi bo veliko lažje in hitreje.

  Sorodne publikacije