Apple iPhone SE 32GB pametni: funkcije, opis, ocene

Mnogi iPhone SE se zdijo zelo znani. Telefon je prejel podvozje modela 5s in postal 3. generacija pametnih telefonov Apple, ki so uporabljali isto zasnovo. Z zunanjo podobnostjo znotraj modela pa je prišlo do resne posodobitve. Frekvenca procesorja se je povečala na 185 GHz, volumen OPERATIVNEGA pomnilnika se je podvojil, ločljivost kamere se je povečala na 12 MP.

Konstruktivna izvedba

Tudi brez fotografij je zasnova pametnega telefona Apple iPhone SE 32GB preprosta. V bistvu se od leta 2012 ni spremenilo. Očitno o HTC One M7 lahko rečemo nekaj takega. Z estetskega vidika je slog šasije iPhone 5 5s in SE še vedno ena najboljših rešitev za pametne telefone. Ravni robovi, poševni robovi, gumbi okroglega volumna in vmesnik za antene izgledajo elegantno in po mnenju mnogih boljši od 6. modela z vgrajenimi plastičnimi antenskimi linijami, podaljšanimi gumbi in izboklinami kamere. Po drugi strani pa se je ergonomija telefona zagotovo izboljšala. Čeprav ravne površine in poševni robovi SE zagotavljajo elegantno obliko naprave, je pravokotna oblika slabo povezana s človeško roko.


Zunaj, iPhone SE 32GB nima skoraj nič opraviti s pametnim telefonom. Velikosti so ostale enake, masa pa se je povečala le za 1 p. Prvič, logotipi so izginili z zadnje plošče, in drugič, svetleči šah na robu se je spremenil z mat zaključkom, ki ustreza drugemu delu šasije. Poleg tega se je pojavila nova barvna različica - rožnato zlato. Tak konzervativizem ima svoje prednosti inpomanjkljivosti, ki se pogosto zdijo strani ene medalje. Na primer, zahvaljujoč dejstvu, da proizvajalec ni želel izdelati relativno poceni modela tanjšega, je pustil več prostora za baterijo in odvzel delovanje kamere. Stara oblika ima veliko širino okvirja na levi in ​​desni strani zaslona, ​​medtem ko je črni prostor med belo sprednjo ploščo in dejanskim zaslonom veliko debelejši kot na novih modelih.


Zlato IPhone SE 32GB Gold je postalo del splošnega trenda, da ne spremeni zasnove, dokler trg za to ni pripravljen. Sprememba konstruktivne izvedbe v mnogih pogledih pomeni, da obstajajo pomembne pomanjkljivosti, ki zahtevajo nove rešitve. Dobra zasnova je trajna in zahteva le majhne spremembe, da se prilagodijo novim funkcijam in nenehno zmanjšujejo debelino naprave.

Uspešnost

Kot je bilo pričakovano, so značilnosti iPhone SE 32GB skladne z zmogljivostjo modela 6s. V primerjavi s 5-imi se je izboljšava izkazala za pomembno, približno dvakrat višja od uspešnosti predhodnika: preizkus 3DMark Sling Shot Extreme Unlimited dosega 2038 točk. NAND pomnilnik deluje tudi slabše kot iPhone 6. Branje podatkov v naključnem vrstnem redu je hitrejše (27 proti 2333 MB /s), zapis pa je skoraj enak (221 in 222 MB /s). Zaporedno branje je nekoliko slabše (37836 in 40439 MB /s), vendar snemanje poteka z enako hitrostjo (16533 in 16555 MB /s). Manjše razlike je mogoče odpisati na testni varianci in z gotovostjo trditi, da hitrost pomnilnika SE ustreza modelu 6s.

iPhone SE 32GB: pregled baterije

S testom za brskanje po spletu z pametnim telefonom, ki podpira Wi-Fizelo dobro. Ko je Apple objavil, da ima SE velik spletni vir za delovanje brez povezave kot 6s in 6s Plus, so bili nekateri presenečeni, čeprav je to logičen rezultat. SE je opremljen s precej nižjim LCD zaslonom z nižjo ločljivostjo kot drugi modeli, kar je bistveno zmanjšalo skupno porabo energije. Povečanje zmogljivosti baterije v primerjavi z modelom 5s je prav tako prispevalo k povečanju življenjske dobe baterije. Po mnenju Applea lahko iPhone SE 32GB deluje 2 uri dlje kot 6. model, uporabniki pa ga potrdijo. Spletno brskanje po povezavi Wi-Fi lahko traja 9 ur in 16 minut.
Povezava LTE traja 3 ure dlje kot 6 sekund in za nekaj ur izgubi svoj prejšnji test. 4-palčni modeli iPhone v testu GFXBench so vedno pokazali nizke rezultate. Tu ima SE najmanjšo življenjsko dobo baterije - samo 146 ur, seveda pa je telefon seveda boljši od 5-ih, čeprav so rezultati tega testa pol ure manj, saj do konca testa iPhone SE šestkrat poveča zmogljivost. zaradi večje stopnje toplotne regulacije procesorja A7.

Čas polnjenja

Tako kot iPhone 6s Plus, SE prihaja s 5-vatnim polnilnikom. Taka nizka moč za velik model bi bila problematična, toda za baterijo z majhno zmogljivostjo je dovolj. Čas polnjenja SE od 0 do 100% je 1 ura 40 minut.

Zaslon

Zaslon zagotavlja največje koristi modela, vendar ne zaradi njegovih značilnosti. IPhone SE 32GB je zamenjal 5. model z istim 4-palčnim IPS zaslonom z ločljivostjo 1136 x 640. Čepravne morem potrditi, da je plošča enaka, se prepričajte, da so precej podobni. Apple ocenjuje svetlost svojih zaslonov na 500 nits. SE na vrhuncu svetlosti doseže 598 nits. To je več kot iPhone 6 in 6s, katerih specifikacije so višje.
Raven črne barve pri maksimalni svetlosti je precej visoka (069 nits). To je deloma posledica svetlega osvetlitve zaslona, ​​vendar na koncu, tudi z visoko svetlostjo vrhov, je kontrast daleč za značilnostmi drugih telefonov, in celo v primerjavi s 5s, je precej nizka. Pomembno je omeniti, da Apple redko uporablja zaslone z kontrastnim razmerjem 800: 1, če pa telefon postavite ob bok sodobnim IPS matricam teh pametnih telefonov, iPhone 6 in LG G4 črno izgledata temno siva.
Zaslon telefona natančno prenaša odtenke sive barve. Praviloma je modri premik, vendar je majhen, povprečna barvna temperatura pa je pod 7000 K. Gamma je precej ravna in na koncu ni odtenkov sive od DeltaE & gt; 3, ki je običajno tisto, kar potrebujete. Če povprečna DeltaE = 187 ni nujno zaželena. Prenos barv na IPhone SE 32GB je zelo natančen. Za številne trge DeltaE 3 in na splošno večina od njih je v razponu med 1 in 2. Na splošno IPS iPhone iPhone SE 32GB pregleduje pohvale. 1136 x 640 je daleč od najvišje ločljivosti na trgu, vendar Apple zagotavlja najboljšo natančnost barv v svojem razredu, gostota 326 t /inch pa je precej visoka, tako da ni potrebno dodatno glajenje.

Kamera

Tako kot iPhone 6 SE je opremljen s 12-megapixel 1/3 "senzorjem in objektivommembrana f /2.2. Nabor čipov A9 vključuje isti ISP procesor, zato morajo biti teoretično enake. To je velik napredek v primerjavi s 5s, ki je uporabila prvi 1/3 "Apple senzor z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik. Prehod na senzor ločljivosti je omogočil snemanje UHD videoposnetkov, medtem ko novi ISP zagotavlja počasen video posnetek z ločljivostjo 1080p in hitrostjo 120k /s, in podpira tudi funkcijo Live Photos. Rezultati fotografij in videov na SE in iPhone 6 so enaki.

Kakovost slike

Po ocenah vam iPhone SE 32GB omogoča, da dobite dobre fotografije, ki so precej jasnejše od okvirjev, izdelanih 5 s. zaradi kombinacije višje ločljivosti Procesor za obdelavo slik in slik, kot je bilo pričakovano, zaradi enake kakovosti fotoaparata in ISP slike je v bistvu enak kot v 6-ih in je zagotovo najboljši med telefoni cenejšimi od 400 $. Nočni posnetki so enaki fotografijam modela 6s. 32GB na 250 $. Kakovost vsakodnevnih fotografij ni slaba, vendar pri slabi svetlobi je slabša od 6s Plus zaradi manjšega senzorja in pomanjkanja stabilizacije slike. Očitno je bila kakovost fotoaparata žrtvovana nižjim stroškom. Toda SE ima najboljši slikovni senzor v svojem cenovnem razredu.

iPhone SE 32GB: Pregled 4-palčnega modela

Svet Android je že zdavnaj zapustil pametne telefone z diagonalo 4. "Dokler se Apple še vedno uporablja 35", so telefoni konkurentov prešli na 4 ", 43", 45 "itd. Trenutno je standardni vodilni telefon Android velikost zaslona večja od 5 palcev in 45-palčni zaslonšteje za majhno. Seveda obstajajo tudi drugi dejavniki, povezani z velikostjo naprave, na primer, obstajajo fizični ali zaslonski gumbi in kako velika je plošča, vendar diagonala zaslona še vedno določa meje oken na internetu in v vseh aplikacijah. Ko preklapljate od 5 "na 4", se pametni telefon zdi majhen. Po določenem obdobju zasvojenosti lahko uživate v možnosti uporabe telefona z eno roko. Veliko je lažje delati s 4-palčnim zaslonom v eni roki, brez strahu, da bi spustili pametni telefon in ne premaknili roke, da bi prišli do zgornjega levega zaslona. Po drugi strani pa se 4-palčni zaslon zdi dovolj tesen, tudi ko se navadite na njegovo majhnost. Privzeto je gostota informacij absolutno smešna in je skoraj nemogoče uporabljati telefon brez nastavitve minimalne pisave, zato uporabniki, ki potrebujejo večji pogled zaradi slabega vida črke, iPhone SE je treba takoj izbrisati, če se ne želite nenehno pomikati. Tudi po spremembah zaslon ne more vsebovati vsega kar potrebujete.Na glavnem zaslonu bližnjic je ena vrstica manjša, v aplikaciji "Mail" se prikaže Imam manj e-poštnih sporočil, nimam avatarjev za program za sporočanje in podobni dvojniki se ponavljajo v drugih aplikacijah Apple in drugih ponudnikih, kot je center za upravljanje, ki ima samo polovico celotne strani iPhone 6. Vse te spremembe so samo funkcija velikosti zaslona, ​​in čeprav zdi se očitno, težko je razumeti, v kolikšni meri spreminjajo izkušnjo uporabe telefona.

Zadnji Mohičan

Seveda, značilnosti iPhone SE 32GB so najboljši med 4-palčni pametne telefone, in lahko prezrete vse specifikacije, saj je to edina ponudba te velikosti. Proizvajalci Androida so zavrnili izdelavo majhnih telefonov in večina jih že nekaj let ni izdala modelov najvišje ravni podobne velikosti. Do leta 2012 je bil poudarek na 45 "in več, do konca leta 2011 pa je Samsung predstavil 53" Galaxy Note. Zamisel o kompaktnem telefonu Android je nekaj podobnega Xperia Z5 s 46-palčnim zaslonom, ki je nekoliko manjši od zaslona iPhone 6s. Nadaljnje zniževanje pomeni premik na poceni pametne telefone, kot je Moto E, vendar je to precej drug del trga.

Prednosti in slabosti

V primerjavi z najmanjšimi sodobnimi vrhunskimi telefoni na platformi Android je preprosto videti, da so funkcije iPhone SE 32GB najprej postavljene na prvo mesto, Apple A9 pa še vedno ostaja eden najhitrejših čipov in samoumevno je, da je Snapdragon 810 v Xperiji Z5 kompaktni model ni primerljiv z njim Rack tudi nima telefonov v razredu, ne dosega vodilnega modela, vendar pa uporaba senzorja 6. modela omogoča, da dobite resnično lepe fotografije in najboljši 4K video, ki ga lahko dobite samo na vašem telefonu. Črna barva 32 GB je popolnoma umerjena in njena ločljivost je dovolj, da se izognemo glajenju, čeprav očitno ni tako jasno kot na številnih pametnih telefonih Android. Po mnenju uporabnikov je glavna pomanjkljivost zaslona - nizek kontrast in visoka svetlost črne barve, ki je opazna pri uporabi, v primerjavi z bolj sodobnimi telefoni ali pa je ploščaAMOLED Zaslon je verjetno ena od slabosti SE, čeprav je na splošno dober IPS zaslon.

Zaključek

Dejstvo, da se dizajn telefona ni spremenil, saj iPhone 5s, po mnenju lastnikov, ni pomanjkljivost. Zasnova je robustna in ni razloga za kakršno koli spremembo izdelka v vsaki generaciji. SE je postala obvezna posodobitev 4-palčnega Appleovega modela, saj je bilo od njegove uvedbe že več kot 2 leti. Dejstvo, da uporabnik dobi enako zmogljivost fotoaparata in umerjanje zaslona, ​​kot pri modelu 6s, je precej privlačno, glede na to, da naprava stane 250 $ manj. Trajanje baterije, odvisno od situacije, je boljše ali slabše kot v 6-ih, vendar se je zagotovo izboljšalo v primerjavi s 5-imi. Hitrejša povezava LTE in hitrejša povezava Wi-Fi sta prav tako prijetne spremembe, kot je Apple Pay. Proizvajalcu je težko dodati nekaj drugega, ne da bi pri tem zmanjšalo svojo rezervo, kar bi povzročilo, da je vprašanje, zakaj je 6s veliko dražje. Nekateri lastniki menijo, da nameravajo vsak dan s pomočjo SE preiti na takšne modele, kot sta Nexus 5X in iPhone 6s, saj majhni zaslon zanje ni primeren. Toda dejstvo, da Apple prodaja 32 milijonov 4-letnih naprav na leto, kaže na veliko povpraševanje po majhnem telefonu visokega cenovnega razreda, še posebej, ker je cena iPhone 8 po objavi 8. modela padla na 349 $.

Sorodne publikacije