Digitalni fotoaparat Canon IXUS 135: Pregled, specifikacije in pregledi

Canon Digital IXUS 135 je izjemno kompakten fotoaparat z 8-kratnim optičnim zoomom, 16-megapixelnim senzorjem, vgrajenim Wi-Fi in 27-palčnim zaslonom, ki je na voljo v modri, črni, srebrni in rožnati barvi.

Funkcionalnost

Fotoaparat Canon IXUS 135 ima širokokotni 8x optični zoom objektiv. Snemanje videa se izvaja pri ločljivosti 720p in 25k /s s klikom posebej izbranega gumba na hrbtni strani. Kompaktni fotoaparat je enostavno vstavljen v žep, kovinski kovček pa je na voljo v večih okraskih. V načinu Inteligentno samodejno fotoaparat samodejno izbere 1 od 32 prizorov. Makro snemanje je možno v razdalji 1 cm od objekta, način Eco pa podaljša življenjsko dobo baterije s 200 na 275 sličic. Kamera podpira Wi-Fi, kar poenostavlja souporabo slik in omogoča uporabo sistema GPS vašega pametnega telefona za geografsko označevanje fotografij.


Ergonomija
Canon IXUS 135 ima kompaktno kovinsko ohišje, ki je dovolj majhno, da ga je mogoče nositi v žepu, vendar ni ničesar, kar bi lahko pomagalo ujeti, zato je uporaba pripetega pasu zelo priporočljiva. Na zadnji strani fotoaparata je drsnik, ki omogoča preklop na samodejno upravljanje. V meniju so na voljo drugi načini. Na voljo so tudi video, predvajanje in menijski gumbi, kot tudi centralna navigacijska plošča s hitrim dostopom do makrov, nastavitev bliskavice, zaslona, ​​kompenzacije osvetlitve ali Wi-Fi v načinu.predvajanje


Meni

Vgrajeni namigi in nasveti pojasnjujejo vse možnosti fotoaparata, kar omogoča enostavno uporabo. Funkcijska tipka omogoča klicanje najpogosteje uporabljenih nastavitev, kar poenostavi njihov izbor in spremembo. S pomočjo menijskega gumba lahko izberete dodatne nastavitve in nastavitve fotografij. Nastavitve predvajanja in tiskanja so na voljo v načinu predvajanja.

Wi-Fi

Za uporabo brezžične povezave morate vstopiti v način predvajanja in pritisniti gumb Wi-Fi. Zaslon prikazuje različne razpoložljive različice, ki jih predstavljajo simboli. Fotoaparat lahko povežete z obstoječim omrežjem ali ustvarite svoje, nato pa fotoaparat povežete s telefonom. Če uporabljate Canonovo okno za fotoaparate za iOS ali Android, si lahko s svojo mobilno napravo ogledate, izmenjujete, delite ali izmenjujete fotografije kot GPS snemalnik.

Življenjska doba baterije

Življenjska doba baterije je omejena na 200 slik (v skladu s testi CIPA) in 275 slik v načinu Eco. Uporaba Wi-Fi povezave bo verjetno povzročila prezgodnji iztek baterije.

Hitrost

Reakcijski čas zaklopa je 0125 s, s širokim fokusom - 03 s, pri polni hitrosti - 04 s. Fotoaparat je pripravljen za snemanje po 175 sekundah po vklopu. Zamik med dvema zaporednima slikama brez uporabe bliskavice - 33 sekund, z bliskavico - 46 sekund. Hitrost neprekinjenega fotografiranja je 06 fps, z bliskavico - 03 fps. Na splošno, Canon IXUS 135 hitrost zaklopa in hitrost odziva se imenuje zadostna, čeprav burst streljanje nizelo hitro in zakasnitev med okvirji je precej velika.

Objektiv

Za izboljšanje dinamičnega obsega lahko uporabite parameter iContrast, ki vam omogoča izboljšanje podrobnosti senc. Na širokokotnem koncu objektiva je opazno majhna vinjeta, toda najmanjša popačenja v obliki sodov in blazinic in se zdi, da ne vplivajo na večino posnetkov. Podrobnosti so razumne, čeprav fotografije postajajo bolj mehke na vogalih. Vijolični rob postane opazen pri streljanju dreves, vendar v drugih situacijah ni opazen.

ISO šum

Pri ISO 100 je hrup nizek, vendar se poveča na ISO 200. Pri ISO 400 se šum še naprej povečuje, kar zmanjšuje podrobnosti slike. Dominacija motenj se začne pri ISO 800 in se izogibati ISO 1600. Kot je bilo pričakovano, fotoaparat s senzorjem CMOS ima nizko raven hrupa in maksimalna vrednost občutljivosti je omejena na ISO 1600, če se način sveče ne uporablja, ko je slika zmanjšana na 4 MP in je ISO povečan na ISO 3200.

Ravnotežje bele 23] AWB daje topel rezultat v luči žarnic in z ustreznimi prednastavitvami fotografija izgleda bolj nevtralna. AWB dobro deluje z fluorescenčno razsvetljavo, pri čemer je prednastavitev zelo majhna.

Ustvarjalne priložnosti

Canon IXUS 135 ponuja več barvnih možnosti, učinkov in ustvarjalnih možnosti. Manjka vgrajen način HDR ali samodejno seznanjanje.

Video

Snemanje valjev je narejeno z ločljivostjo 1280x720 pri hitrosti 25 sličic na sekundo z monofičnim zvokom.Kakovost se zdi dobra in pri doseganju največjega optičnega zooma postane digitalna.

Ugoden nakup

Canon IXUS 135 stane okrog 119 funtov, kar nakazuje dobro vrednost za denar za eno od najcenejših kamer z vgrajenim Wi-Fi. Če je ta funkcija nepotrebna, lahko Canon IXUS 132 kupite po nižji ceni, alternativne kompaktne fotoaparate z daljšim 10-kratnim optičnim zoomom in brezžično povezljivostjo - Samsung WB30F, Panasonic Lumix SZ5 in Canon IXUS 255 HS. Poleg tega boste morali kupiti nakup pomnilniške kartice in ohišje ali torbo za fotoaparat.

Razsodba

Canon IXUS 135 je kompakten in eleganten fotoaparat z dobrim 8-kratnim optičnim zoomom. Fotografije so ostre zaradi optične stabilizacije, zadnja plošča pa ima 27-palčni zaslon, večji zaslon pa bi fotoaparatu odvzel kompaktnost, zato je sprejemljiv kompromis, čeprav bi bila višja ločljivost ugodna. Enostaven za uporabo IXUS 135 s tehnologijo Wi-Fi stane nekaj več kot 132. model, vendar konkurenti ponujajo dodatne funkcije, kot so videoposnetki Full HD in hitri posnetki, čeprav običajno stanejo malo več.

Sorodne publikacije