Format EML - kaj odpreti in kako delati z njim

Vsak od nas se je prej ali slej soočil s problemom odpiranja datotek, ki so prispele po pošti z razširitvijo EML. Čudno je, vendar se ta datoteka ne odpre, ko kliknete miško, vendar je videti, da je njena vsebina zelo potrebna za vas. Obstaja razumno vprašanje: "EML format, kot ga odprete in kako delati z njim?".

Razmislite o možnostih za reševanje problema

Oblika e-pošte se uporablja za shranjevanje e-poštnih sporočil, ki so bila ustvarjena v specializiranem programu Outlook Express, in se uporabljajo drugi trenutno razpoložljivi programski izdelki (Office, Microsoft in drugi prodajalci programske opreme).


Brez ustrezne programske opreme odpiranje tega formata morda ne bo mogoče. Format EML: kako ga odpreti? Prvi način za rešitev problema je naslednji. Če v računalniku nimate nameščenega programa Outlook Express, ki deluje s to privzeto obliko, lahko v tem programu uporabite ustrezen program in uvozite datoteke e-pošte z uporabo funkcije ali čarovnika za uvoz.

Druga različica odprtja formata EML

Ugotovili smo, kaj je format EML. Kako ga odpreti, pogovorimo se zdaj. Lahko pa tudi ročno spremenite podaljšek tako, da datoteko preimenujete iz EML v MHT. Hkrati bo odprtje opravljeno z internetnim brskalnikom, ki je na vašem računalniku nameščen privzeto, uporabnost te metode je možna naČe odprete tri ali štiri datoteke, če imate petdeset takih dokumentov, postane postopek zelo naporen.


Tretja možnost

Nenavadno je, da bomo za nas dobili program za urejanje besedil - urejevalnik besedil, vendar je za možnost odpiranja potrebno EML datoteko pretvoriti v TXT (z uporabo ustreznega pretvornika), ki lahko najdete na internetu, vendar s priponkami pisem, najverjetneje bodo težave.

Kako odpreti EML: možnost štiri

Če se ne želite ukvarjati z uvozom, pretvorbo datotek, obstaja enostaven način: uporabite brskalnike brskalnika, kot je Coolutils Mail Viewer.
Te aplikacije so posebej zasnovane za odpiranje in pregledovanje datotek EML. Aplikacije se hitro nalagajo, vsebujejo minimalno število funkcij in imajo jasen, preprost vmesnik ter nekatere funkcije za delo z datotekami EML. Pomanjkanje oglasov, ki je navadno prisotno v 99 od 100 brezplačnih programov, kaže program Coolutils Mail Viewer iz serije podobnih. Zdaj veste, kaj je format EML, kot ga odprete in kako delati z njim.

Sorodne publikacije