Zakaj so telefoni Vertu tako dragi: značilnosti proizvodnega procesa

Verjetno so vsi presenečeni, zakaj so telefoni "Vertu" tako dragi. Ali imajo ti modeli nekatere edinstvene funkcije, ki se bistveno razlikujejo od standardnih možnosti pametnega telefona? In če celo obstajajo številne dodatne funkcije, ali je res vreden tako velikega denarja?

Dejansko, če govorimo o tem, zakaj so telefoni Vertu tako dragi, je treba omeniti, da te naprave nimajo nobenih skrivnih linij ali dodatnih funkcij. Telefoni te blagovne znamke so bili zasnovani kot sredstvo komunikacije za zelo vplivne ljudi, ki so navajeni, da kupujejo vse, kar je izključno za ekskluzivno in za noro denar. Na splošno to ni način komuniciranja, ampak prikaz statusa lastnika takšne tehnologije.


Proizvodne značilnosti

Proizvodnja dragih telefonov se je začela pred 20 leti v eni od tovarn Nokia, ki je bila odprta v Angliji. Svetovno znani proizvajalec se je odločil za linijo elitnih telefonov za "posebne" uporabnike. Na vprašanje, zakaj so vsi telefoni Vertu tako dragi, je treba najprej omeniti, da se vsak stroj odvija ročno. Po tem se dragi pripomoček pošlje v sodoben preskusni laboratorij, kjer naprava pokaže "vse kroge pekla", da dokaže svojo kakovost. To je razumljivo, ker če oseba kupi telefon, ki stane toliko kot športni avto, potem želi dobiti agregat, ki bo dobro deloval tudi na Luni. Če se izkaže, da je ena od stopenj proizvodnje poroka ali slabost, potemkonzorcij razvijalcev bo rešil problem ali odpoklical celotno stranko. Vse to se zgodi z uporabo najsodobnejše opreme.


Ko govorimo o tem, zakaj so telefoni "Vertu" tako dragi, je dovolj, da razmislimo o podrobnejšem postopku povezovanja safirnega stekla s pripomočkom LCD zaslona. Vse manipulacije se izvajajo v izoliranem laboratoriju, tako da niti majhni prašni delci ne morejo priti med plasti. Če se to zgodi, je lahko zavrnjen drag pripomoček. V tem primeru je nujno posodobljen zrak v prostoru s časom 10 minut.

Preverjanje kakovosti

Če ostaja vprašanje, zakaj so telefoni Vertu tako dragi, je vredno razmisliti o tem, kako skrbni so preizkusi pri izdelavi tega modela. Najprej je izdelan prototip, ki se spušča, raztrga, upogne, izpostavi ostremu zamrzovanju itd. Zaslon pripomočka celo spusti 200-gramski kos kovine. Če naprava lahko prenese vse "ustrahovanje", šele potem, ko je poslana na serijsko proizvodnjo. Vendar tudi po tem poteka preverjanje kakovosti. Iz vsake serije strokovnjaki izberejo en sam naključni stroj in ponovno preverijo, ali je trajna.

Nakit

Če pogledate fotografijo telefona Vertu, zakaj takšni dragi modeli postajajo izredno jasni.
Prvič, zasnovo izdelka oblikujejo najboljši strokovnjaki v industriji. Sprva telefon ni okrašen z nakitom, vendar večina milijonarjev želi, da je njihov pripomoček drugačen od drugih. Zato smo ustvariliposameznega naročila. Na zahtevo stranke lahko Vertu okrasimo z belim zlatom, platino, titanovo zlitino in seveda diamanti. Poleg tega lahko izdelamo usnjeno torbico visoke kakovosti in še veliko več. Vsak prodnik je ročno nameščen s strani mojstrov. Nekateri naročajo monograme ali pa želijo dobiti kopijo originalne slike na pokrovu naprave.

Zakaj so vsi modeli telefona "Vertu" tako dragi

Če govorimo o funkcionalnosti teh dragih pripomočkov, potem nimajo nič posebnega. Poleg tega se lahko funkcionalni telefon imenuje tudi skromen. Torej tistih, ki ne morejo niti kupiti enega vijaka od Vertuja, ne smemo vznemirjati. Tako visoke stroške pojasnjujejo dragi materiali, okraski in proces izdelave naprav. V vseh drugih takih pripomočkov so znatno slabše od pametnih telefonov. Vendar pa je malo verjetno, da bo milijonar poskušal delati po telefonu ali brati dokumente v Wordu. Zanj je veliko bolj pomemben status in da lahko kliče od koderkoli na svetu. Zato ti modeli ne najdejo tehnologije Hi-Tech ali prvovrstne kamere. Zato ne smete obupati, če vam ni uspelo prevzeti te drage "igrače".

Sorodne publikacije