Naročite Cosmodesant, Warhammer 40000: Seznam

Kozmodski red je posebna vojaška organizacija človeškega imperija v vesolju Warhammerja. Veliko jih je in za njih je bila ustvarjena posebna koda. Mnogi od njih so ostali neznani, drugi pogum njihovih vojakov pa je pustil ime v svetu stalnih galaktičnih vojn.

Splošne informacije o naročilu

Za vse občudovalce naročil bi moral Cosmodesant vedeti, da so razdeljeni na kodirane in nekodirane. V prvo kategorijo spadajo tisti, ki verujejo in slepo sledijo vsaki točki Astartesa - vodnik za vse legije (drugo ime organizacije). Ob ustvarjanju tako močne vojaške sile je cesar v knjigi uvedel jasna pravila in ustvaril strukturo ukazov. Prva kategorija organizacij se je strinjala z vsemi pravili in se imenujejo kodeki. Drugi je sprejel le del vseh trdih točk, zato je njihovo ime nesindeksirano. Med dvema vrstama so legije, ki so z veliko podvigi zaslužile nesmrtno slavo.


Dve dobro znani organizaciji kodeksa

Kozmodantni red je zanimiv, ker si nista podobna v skladu z načeli življenja in notranjimi pravili. Najbolj znana od vseh legij je "Ultramarin" - stražarji kode na najvišji ravni. Njihovo spoštovanje pravil skoraj prihaja do verskega bogoslužja, čeprav imajo nekakšno umik v obliki vojske veteranov Kosmodesant. Njihova notranja struktura spominja na staro Grčijo, kjer obstaja svoboda govora in demokracije. Pravila za njih so sredstvoživljenje, zato se drzno borijo za zaščito ozemlja imperija.


Druga znana legija na seznamu naročil Cosmodesant je "Imperial fists". Člani te skupine so obsedeni z disciplino in temperamentom. Za njih je vsako rahlo kršitev notranjega reda razlog za strogo kaznovanje s pomočjo posebne rokavice. To orodje vpliva na receptorje za bolečino v možganih in oseba se počuti neverjetno moko. Po "kulakih" morajo takšni testi prestati vsakogar, ker vas samo bolečina ojača. Zaradi tega mnogi prostovoljno nosijo te rokavice na sebi.

"Vrane" in "salamandri"

V vesolju Warhammer 40000 je seznam kosmodantskih ukazov izjemno velik, vendar nobena ni enaka v gverilski vojni z množično stražo. To je majhna legija in njena nizka priljubljenost je posledica mutacij, ki se zgodijo prej ali slej z vsakim članom moštva. Njihova koža postane neverjetno bleda, lasje z očmi pa so popolnoma črni. Vse skrivne operacije, sabotaže vojne na sovražnikovem ozemlju, imajo to ukaz. Kljub pigmentaciji kože se lahko popolnoma prikrijejo in ostanejo nevidni v pravi situaciji. Red Salamandri je popolnoma drugačen od gavranov po svojem statutu. Obožujejo neposreden boj, vendar le na dolgi razdalji. Njihov genokod je upočasnjen, zato za svoje borce izdelajo celo svoje orožje. Kuščarji spoštujejo ogenj in ga pogosto uporabljajo v boju s pomočjo gromakladivo in ognjevarnik. Njihove razlike v črni koži vojakov in humanizem do navadnega prebivalstva. Druga naročila so zaničevana do civilistov, Salamandri pa v operacijah upoštevajo, da potrebujejo zaščito.

Angelic Orders

Vsa kozmodantna ukaza imajo svoje zgodbe, a ena najbolj tragicnih zgodb je Dark Angels. Ta ukaz je ostal kodiran samo na papirju, saj le malo ljudi ve za obstoj skrivne organizacije "Wing of Death" znotraj nje. Ustanovitev je bila posledica razcepa v času galaktične vojne in križarskih vojn. Mnogi izdajalci se odmaknejo od organizacije in se skrivajo v vesolju. Člani skrivne skupine jih opazujejo in ubijajo. Zaradi prisotnosti številnih skrivnosti in skrivnosti znotraj organizacije so vsi člani Legije nezanesljivi z znaki paranoje. Red Red Angels je prav tako zaslužil slab ugled, ki je povezan s težavami genocida. Vojaki te organizacije ljubijo estetski pristop, toda vpliv genov nad umom. Da bi ustvarili novega člana legije, je treba v njej vnesti kri z deležem panarcha, ki je shranjen v posebnih rezervoarjih. Na bojišču angeli pogosto trpijo zaradi dveh uničujočih učinkov: "Rdeči Rage" in "Črni Rage". Prvi v vročini bitke povzroči, da izgubi nadzor nad samim seboj, drugi odmev preteklosti pa um pripelje do roba norosti.

Znana naročila brez kode

V vesolju Warhammerjevih ukazov ima lahko kozmodant nekaj tisoč, kot mu ga pripisuje zakonik, vendar vesoljski volkovipopolnoma zavrnil njegova pravila. Imajo trinajst ust, vsaka ima do štiri tisoč borcev. Upravlja ta velika sila, stari bojevnik Logan Grimnar. Za "volkove" sta najpomembnejši pojem časti in hrabrosti. Njihova značilnost genske kode daje telesom značilnosti zveri. Zahvaljujoč jim zavračajo vpliv kaosa in imajo velik občutek čustva.
Druga dobro znana ne-izdaja reda se šteje za "črne templarje". Ti vojaki so bili prej v cesarski krovnici, vendar so se odločili zavrniti pravila reda in nadaljevati neodvisen boj proti vsem sovražnikom cesarstva. So mojstri spopadov z roko v roko in so dobro seznanjeni na katerem koli področju. Njihov lov za 5-6 tisoč flot se nikoli ne ustavi. Stalno gibanje zaradi pomanjkanja osebne baze. Vrhovni maršal Helbrecht je ukazal tej armadi.

Tretja kategorija naročil

V svetu Warhammerja 40000 Naročila Cosmodesant imajo lahko tudi sporni status. Med njimi so najbolj znani »Razodetje« in »Legija Prekletih«. Prvi je dobil ta status skozi hrepenenje po artefaktih kaosa. Ko je inkvizicija izvedela za to, je bila glava Legije usmrčena in drugi člani vojske so bili poslani v kampanjo. Kasneje se je ta konflikt samo okrepil, ukaz je bil izključen iz skupnosti in skoraj uničil "sive viteze". Ostanki so zbežali čez meje imperija. Red legije prekletih je ostanek organizacije "Fire Hawks". Prihajajo v pomoč drugim vesoljskim delavcem v najhujših trenutkih v obliki duhov. Vse to zaradi mutacij duševnih učinkov, ki so se zgodilipo eksploziji Warp. Večina "jastrebov" je potem propadla ali pa so se razjezili, in tisti, ki so preživeli, so pridobili take sposobnosti.

Sorodne publikacije