Kaj je dinamično drsenje?

Zamisel o pomikanju je stara kot računalniški svet. Prvi računalniki, prvi operacijski sistemi in stabilne "ovire" so začeli računalniško starost: 640K računalniškega pomnilnika in 80x25 velikosti besedilnega zaslona (grafični način - poseben na desni). Scroll ni opazil tipkovnice, vendar je imel čas, da damo kolesce miške.

Sodobni koncepti pomikanja - ne raven njegove zgodovine in kaj bo še dlje - je še bolj zanimivo. Skupno mnenje o vprašanju: "Kaj je pomikanje?" Je način za prikaz informacij v bitih na vidnem področju, gladko, po straneh, z drsnimi palicami ali z gumbi za premikanje po vsebini, navpično ali vodoravno.


Klasična ideja

Danes se predvideva, da je drsenje povezano z oknom brskalnika ali domeno elementa bloka, ki omogoča pomikanje. Tok informacij lahko preseže obseg izbranega vidnega območja in lahko prikaže le njegov del. Seveda potrebujete drsne vrstice levo /desno (vodoravno) navzgor (navpično) ali prometne gumbe na vsebini.
Gumb za pomikanje je nekaj enostavnejšega in kompaktnejšega v smislu izvajanja, ni nič manj pogost - ima svojo nišo, v kateri se drsni trakovi ne morejo spopasti. Včasih se zmožnost pomikanja (HTML) izvaja na miški ali sledilni ploščici prenosnega računalnika, v moderni klasični ideji pa so vsi isti drsni trakovi: desno - navpično, spodaj - vodoravno. Kolescu miške je dostopen samo navpični premik, ostalo pa je klik na drsni trak in premikanje prstov na zaslonu pametnega telefona alinapravo.


Pomemben del klasične ideje je drsenje informacije. Kot v tabeli: glava mora biti na mestu in vrstice tabele se morajo premakniti. Podatki na zaslonu so lahko statični. Vse je odvisno od področja uporabe, naloge in sposobnosti razvijalca. Blokirana oznaka ima lahko svoje drsne trakove zunaj celotne strani, ki je odprta v brskalniku. Razvijalec lahko blokira gibanje informacij in naredi gladek zvitek ali mu da kak drug učinek gibanja. Ni nujno, da so drsni trakovi levo in spodaj. Mnogi razvijalci izdelajo svoje lastne možnosti za drsne trakove in jih ne pripnejo vedno na stran okna brskalnika ali elementa bloka. Nekateri raje naredijo drsenje nadzor neodvisnega elementa. To je mogoče določiti z obsegom ali arhitekturo strojne opreme - ker vsi računalniki niso opremljeni le s tipkovnico in miško, obstajajo tudi druge nadzorne naprave.

Trki klasičnega žanra

Razlika med mobilnimi napravami od "tipkovnice in mišice": delo prstov, položaj (in /ali vrtenje in gibanje naprave) in glas iz tipk za tipkovnico in miško (premikanje, klika, kolo) - Znane težave: navzkrižno brskanje, prilagodljivost, vse to je že dolgo ena ali druga rešitev.
Toda, ko, na primer, pri iskanju podeli milijon dokumentov, na katerih je bil organiziran zvitek, obiskovalec pa ga je zanimalo le eno, ki se je tudi že pomaknil, potem, kako se lahko premika po vseh dokumentih, ko je v tekudokument obiskovalca je bil razočaran in njegovo okno še ni zaprto? Kako narediti pomikanje po pomikanju, koliko je rekurzije tukaj izvedeno in kako velike so možnosti za pomikanje semantično vzporedno na vseh ravneh drsenja?

Paralaksa in prilagoditvene misli k njemu

Sodobni razvijalec ne sledi vedno, ideja je, da ga dobro in večno prenašamo v obliki, v kateri se zahteva. Pogosto ne zato, ker tega ne želi, ampak je še vedno omejena le baza virov (večinoma instrumentalna in semantična). Pri vsakodnevnem pomikanju je vedno več težav. Zamisel o pomikanju z učinkom paralakse je zelo zanimiva, izgleda odlično, poje veliko virov in ni popolnoma prilagodljiva na spreminjajoče se informacije, njeno strukturo in vsebino. Lepota, pravzaprav, vedno zahteva žrtvovanje - tako v resničnem življenju kot v računalništvu, vendar obiskovalec v resničnem življenju "vedno ima" zvitek v svoji želeni različici in nikoli si ne predstavlja, kje naj to opravi horizontalno pomikanje, in kjer lahko narediš navpično .
Pravzaprav se v resnici ljudje ne uporabljajo za pripisovanje tega, kar počnejo, premikanje informacij skozi okno ali okno. Koncept pomikanja je nekaj iz sveta računalniških monitorjev, kjer raznolikost informacij nima mesta v celoti, zato morate biti zadovoljni z mnogimi skozi majhne.

Paralaksa in njeno izvajanje

Danes je izvajanje pomikanja z učinkom paralakse precej veliko. Dober primer je prodaja družbe SONY, ki je po mnenju mnogih zelo dostojna. Verjetno dovoljrazvijalci so porabili veliko delovnega časa in ustvarili veliko možnosti za hitro spreminjanje ene informacije v ozadju počasne spremembe drugega.
Priporočila za uporabo orodij za izvajanje paralaksnih učinkov se običajno začnejo s splošno željo, da jih obesite na nekaj elementov, da obiskovalca ne motite s počasnim procesom vizualizacije informacij. Na splošno je to nepotrebno pravilo. Pogled na drugo izvedbo je tako zanimiv, da lahko celo pozabite, zakaj ste prišli.
Par učinkov paralakse in drsenje je nekaj, kar je nedvomno živo, vendar je vprašanje drugačno. Informacije so značilne za dinamiko. To pomeni, da se lahko elegantna paralaksa ne zahteva, če gre kaj narobe. Če iskalnik spremeni svoje vprašanje, potem bo treba spremeniti njegovo razčlenjevanje, to bo povzročilo potrebo po spremembi oblik predložitve informacij in tako naprej. Problem je v posebnostih modernega pisanja programov. Vsa sredstva so odlična, polna in močna. Izkušnje in znanje so veljavni in pomembni. Vendar so informacije spremenljive, živijo v svojem življenju, naloge in področja uporabe pa se ji morajo prilagoditi.

Dinamika izdaje, na primer

Iskanje je ena od glavnih skrbi interneta. Pustimo pozornost dolžnosti iskalnikov, da pretrgajo prostor interneta v iskanju novih informacij, se strinjamo: pomikanje je nekaj statičnega v logiki stvari. Če se je okno brskalnika začelo pomikati, in še bolj, če je bil drug drsnik izpostavljen elementu znotraj tega drsnika, potem sprememba v rezultatih iskanja nipomembno je Pravzaprav mora biti drugačen. Podatki, na katerih se izvaja drsenje, so nekaj drugega kot prvotno, obseg in vsebina se lahko vedno spremenita. Obiskovalcu pa je zavrnjena možnost, da ve o tem. Edina možnost za njega je začeti vse od začetka.

O bližnjem času

Seveda, dokler je okno v svetu informacij brskalnik in blokira elemente na straneh, fizično - gre za zaslon monitorja, tabličnega računalnika, pametnega telefona ali druge naprave, potreba po pomikanju bo ostala in bo imela pomen (kako prikazati informacije skozi okno, kako optimizirati upravljanje oken in informacije v njem). Vendar je prav tako pomembno dopolniti to doktrino z zahtevo po zagotavljanju dinamike informacij, ki jih je treba odražati. Pomikanje je nekaj dinamičnega, torej ne okna s pikami /drsnimi /gibajočimi gumbi, je orodje za dostop do informacij določene vsebine (morda celo strukture, ampak vsaj za izvajanje dinamike vsebine). Vsebina se spreminja. Če je element vsebine v vidnem polju obiskovalca, mora prejeti obvestilo o njem, prav tako pa tudi, da se je sprememba že zgodila, vendar na splošno na vsebinski trak (to ni horizontalno pomikanje in ne navpično, in sicer vsebina) obstaja pretok informacij. Na splošno je paralaksa paralaksa, sodobno pomikanje pa je vsaj tri pasove in en kazalnik, dve vrsti prometa pa sta v ospredju, kazalec pa obiskovalcu pove: "Vse, kar vidite, gospod, se je dolgo spremenilo."

Sorodne publikacije