Pregled prenosnega računalnika Asus X55VD: osnovne funkcije, funkcije in pregledi

Model prenosnega računalnika Asus X55VD se je dolgo pojavljal na trgu. Ta ravnilo proizvajalca zaseda srednji cenovni segment. Zdaj je ta naprava težko kupiti, če pa iščete po internetu, lahko najdete uporabljeno različico. Na splošno se je izkazalo, da je nota odlična, da ima dolgo življenjsko dobo, čeprav obstajajo precej pogoste težave z modelom.

Paket

Paket Asus X55VD je preprost. Prenosnik je postavljen v rjavo kartonsko škatlo, ki vsebuje vsaj informacije o tem modelu. Poleg same naprave je na voljo tudi baterija, ki jo lahko odstranite in različna navodila. V drugem kompletu ni nobenih užitkov. Nekatere spletne trgovine še vedno ponujajo torbo za prenosni računalnik in proračunsko miško.

Videz

Zasnova modela je privlačna. To je vredno reči naenkrat, ni ultrabook, tako da nošenje laptop nekje zelo težko. Masivna je, težka, kot polnilec, do 25 kilogramov. Materiali za primer so visoko kakovostne plastike. Pokrov je videti kot poliran aluminij, ki prinaša drag izgled. Logotip podjetja je prav tako osredotočen.

Plastika povsod ima mat površino, tako da na njem niso vidne praske ali umazanija. Mimogrede, znotraj spodnje plošče je siva barva in posebna olajšava, ki preprečuje kontaminacijo.

Podrobnosti

Elementi v zadevi so številni. Poleg tipkovnice in sledilne ploščice spredaj je tudi gumb za vklop. Nič ni več na armaturni plošči.Nad zaslonom je spletna kamera, ki ima ločljivost 03 MP, vendar dejansko kaže odličen rezultat. Na dnu, v bližini sledilne ploščice, so bile nameščene ikone indikatorjev na sprednji strani prenosnika. Označujejo delo brezžičnih omrežij, raven moči, vključitev "Caps Loka", itd. Zadnji del je priključek za baterije in gumbi, ki jih popravite. Tu sta dve dinamiki. Dajanje ni zelo priročno, saj zvok prihaja na mizo in postane opazno tišji. Gumirane noge ne dvignejo ohišja čez površino, zato je volumen zvočnikov še daleč od želenega.
Na desni strani je samo pogon in ključavnica Kensington. Toda na levi strani, na vrhu, priključek za napajanje, nato - rešetka hladilnika, spodaj - režo za priključitev monitorja in HDMI kabel. Poleg tega sta poleg nje priključena tudi modemska povezava, kabli USB, slušalke in mikrofon. Na splošno taka obremenitev na levem koncu ni jasna, čeprav je primerno, da so vse žice le na levi strani.

Tipkovnica /sledilna ploščica

Pokrov prenosnega računalnika se odpira praktično za 180 stopinj, kar močno olajša delo. Spodaj je odstranljiva Asus X55VD tipkovnica, ki nima otoške zasnove, kar ni vedno pozitivna značilnost. Latinska je v beli barvi, ruske črke so pobarvane v zeleno. Načeloma je v takih odtenkih udobno delati, čeprav so lahko barve nekoliko bolj kontrastne. Na vrhu, kot ponavadi, obstajajo gumbi F1-F12, ki so poleg svoje neposredne funkcije v kombinaciji s Fn, namenjeni zavklopite funkcije. Na primer, lahko izklopite ali vklopite zaslon, zvok, sledilno ploščico, prilagodite svetlost ali glasnost ali upravljate brezžično omrežje ali pa prenosni računalnik preklopite v način mirovanja.
Sledilna ploščica je zasedla sredino plošče pod tipkovnico. Lahko izvaja različne ukaze, ki so opisani v priročniku za prenosni računalnik. Na primer, lahko zložite vsa okna hkrati, prikažete nekatere plošče itd. Uporablja se tudi kot standardno namesto miške. LKM in PCM sta tukaj ločena z majhnim belim trakom.

Razčlenitev

Mnogi ljudje pozabljajo: za pripomoček, ki vam služi dolgo časa, morate skrbeti zanj. Če ste sposobni sami razstaviti prenosni računalnik Asus X55VD, boste to morali storiti vsaj enkrat na pol leta. Prvič, da bi očistili vse od prahu, drugič, da bi podmazali ventilator in preverili radiator.
Za začetek mora uporabnik odstraniti baterijo, kar je enostavno. Nato odvijte vijake, ki so na zadnjem pokrovu. Tam je 8 kosov. 6 se skriva v bližini baterije, dva pa sta vidna na sredini ohišja. Nato morate odstraniti pokrov in pod njim boste odprli trdi disk, režo za OPTIONAL pomnilnik in modem za brezžično omrežje. Še enkrat, morate odviti vse vrste cogs, tako ali drugače bodo omejili nekatere elemente, in je težko priti do matične plošče. Nato odprite pokrovček beležke in izvlecite tipkovnico. To je enostavno narediti, samo priklopite majhne kljuke, na katerih se drži. Potem odklenemo namig iz zanke. Zdaj morate znova odviti vijake in nepozabite izvleči pogon. Zdaj je treba zgornjo ploščo enostavno odstraniti.


Prišli bomo do vseh notranjosti Asus X55VD: matične plošče, hladilnika in drugih elementov. Če še nikoli niste pogledali tukaj, morate čisto čistiti vse od prahu. Po tem lahko vzamete hladilnik. Sestavljen je iz radiatorja z majhno bakreno cevjo za odvajanje toplote in ventilatorja. Vse se odvija in enostavno odstrani. Mimogrede, hladilni sistem v tem modelu je odličen. Še posebej v prvih letih delovanja je dobro ohladil ploščo in posledično gledal predstavo. Sčasoma je potrebno pogosteje gledati v notranjost: očistiti vse, zamenjati olje za hladilnik in termično pasto.

Zaslon

Asus X55VD ima lep zaslon, ima sijajni pokrov, diagonalo 166 palcev in ločljivost 1366 s 768. Razmerje je 16: 9. Graf uporablja adapter Intel GMA HD. Vidni koti zaslona so dobri. Čeprav je na premaz proti bleščanju proizvajalec shranil. Svetlost zaloge ni zelo velika, je udobna za uporabo v prostoru, vendar ni vidna na soncu.
Ampak minimalna zaloga je odlična, v polni temi je priročno gledati na zaslon. Če nagnete zaslon navzgor, barve niso preveč izkrivljene, toda z najmanjšim načinom je pokrovček navzdol slika popačena in postane skoraj bela, kar je pri gledanju videoposnetkov zelo neprijetno. Vidni koti so normalni levo in desno. Toda taki rezultati pregleda govorijo o matrici Asus X55VD. Zanj je značilen majhen pogled, čeprav se ta model nanaša na povprečno cenoTo je manjša pomanjkljivost.

Značilnosti

Leta 2012, ko se je ta model pojavil na trgu, je stalo približno 15 tisoč rubljev. Za to ceno je uporabnik prejel procesor Intel Pentium Dual-Core B980. Pozni modeli so bili opremljeni z zmogljivejšimi možnostmi. Kljub temu ima ta procycle dva jedra, katerih frekvenca je 2.400 MHz. Grafična kartica nVidia GeForce 610M. Pomnilnik je 1 GB. RAM - vrsta 2 GB OPERATING memory - DDR3. Vgrajen pomnilnik za 230 GB, zdaj morda takšnih nosilcev ne bo dovolj, vendar je bilo nekoč dovolj. Asus X55VD ni vključen v operacijski sistem Windows 7. Vendar pa obstaja programska oprema, ki bo namestila vse potrebne gonilnike v eni uri. Ta možnost je zelo priročna po ponovni namestitvi operacijskega sistema. Vstaviti morate samo disk in označiti potrebno "drva". Potem lahko posodobite, če je programska oprema zastarela.

Zvok

Prenosnik ima v povprečju zvočni sistem za zvok z visoko ločljivostjo. Namesti se z diska z blagovno znamko. Kot je bilo že omenjeno, zaradi dejstva, da so govorniki na zadnji strani primera, ni vedno dobro slišati. Pri visokih frekvencah lahko opazite popačenje. V slušalkah je zvok veliko boljši, čeprav je seveda odvisno od slušalk. Mikrofon je vgrajen in se nahaja poleg spletne kamere, vendar pa tudi ni dobre kakovosti. Zato je bolje kupiti ločene slušalke.

Ocene

Na splošno so funkcije Asus X55VD dobile odlične lastnosti. Sedaj pa ne ustreza novim igralnim napravam, ampak tudi današnje priljubljene igre "Dot 2" in "X: Guo" se z lahkoto vlečejo s pravimi nastavitvami. Na splošno je bil model zasnovan za pisarnokot medijska naprava pa je bil prenosni računalnik zelo dokazan. Sčasoma so seveda pojavile težave. To je vredno reči, da uporabniki bolj verjetno pritožujejo zaradi baterije. Po 4-5 letih, "umre", in laptop pretvori v stacionarno napravo, ki, seveda, ne ustreza veliko. Nakup nove baterije ni lahko, saj je model že dolgo umaknjen iz prodaje.
Tudi tipkovnica ni bila tako kakovostna. Obvestilo o razčlenitvi gumbov skozi čas. Nekateri ključi izpadejo, še posebej tisti, ki veliko dela z besedilom. Še ena pomanjkljivost je zastareli sistem. Pri namestitvi najnovejših različic operacijskega sistema so "zamiki", zato je sedma različica operacijskega sistema Windows najbolj udobna. Mnogi uporabniki se pritožujejo nad monolitnostjo sistema. Na žalost, Asus X55VD ni mogoče zamenjati z nobenim delom: nemogoče je kupiti, na primer, močnejšo grafično kartico. Edina stvar, ki jo je mogoče zamenjati, je trdi disk in RAM. Zaradi pomanjkanja dodatne nadgradnje vsak prenosnik izgubi stacionarni računalnik. Ta model ni bil izjema.

Sklepi

Seveda, če potrebujete prenosni računalnik za vsakodnevno uporabo, besedilo in brskanje po internetu, bo ta model trajal dolgo časa. Če morate delati s slikami in videi, bodo igre morale kupiti močnejšo možnost.
V drugi, je Asus X55VD dobil dobre ocene. Sčasoma ni bilo težav z konektorji, vse deluje pravilno. Tudi zaslon in spletna kamera se nista poslabšala. Kljub temu, da se opomba v letu 2012 nanaša na proračunske modele, je tudi zdajDober način dela in študija. In za tiste, ki radi igrajo v Dota 2 CS: GO, World of Tanks ali Hearthstone, bo imel dovolj tehničnih lastnosti za igre na minimalnem urniku.

Sorodne publikacije