Cover for Facebook: Velikost in zahteve

Danes statistika o uporabi socialnih omrežij v svetu kaže, da je Facebook na prvem mestu. V Rusiji je trdno na drugem mestu, ki zaostaja le za "Vkontakte". Mreže vsako leto prodrejo globlje v naše življenje, se prilagajajo našim poizvedbam v iskalnikih in poznajo naše gibanje. Veliki delodajalci s pomočjo agencij za človeške vire predhodno preučijo kandidate za omrežni profil. V takih razmerah dobro okrašena stran postane nekaj podobnega make-upu, ki je sposoben prikriti slabosti in poudariti dostojanstvo.


Timeline Facebook

Od uvedbe socialne mreže Facebook se je količina podatkov, o katerih je uporabnik lahko poročal, stalno povečevala. Vse se je začelo z informacijami, ki jih oseba običajno pripoveduje prijatelju. Postopoma so bile narejene spremembe nastavitev profila, ki vam omogočajo, da postavite več informacij o svojih hobijah, preferencah, krajih bivanja in delu.
V letu 2011 je količina zbranih informacij zahtevala novo obliko, Facebook pa jo je uvedel pod imenom Timeline. V lokalizaciji v rusko govorečem jeziku je prejel naslov »Kronika«. Ena od posebnosti te inovacije v družbenem omrežju je postala naslovnica "Facebooka". Njegova velikost je 815 x 315 slikovnih pik in se nahaja na glavni strani profila. Mark Zuckerberg, ustanovitelj mreže, ki je predstavil časovnico, je na tradicionalni letni konferenci F8 dejal, da je to lahko nov način za uporabnika, da se izrazi.S postavitvijo slike na vašo stran lahko izrazite razpoloženje ali dogodke, ki se dogajajo v življenju. Prilagodljivo orodje je pokrov za "Facebook". Njena velikost je idealna za tako majhen "konico".


Kaj ni mogoče postaviti na ovitek?

Pravila v zvezi s "kroniko" niso bila oblikovana takoj. Občasno je Facebook uvedel in odstranil nekatere omejitve. Na splošno so zahteve za pokritja te socialne mreže naslednje:
 • Postavljeno besedilo ne sme zajemati več kot petine območja.
 • Besedilo ne sme vsebovati informacij o izvajanju nakupov.
 • Na naslovnici ni mogoče izrecno navesti naslovov, niti elektronskih niti fizičnih.
 • Prepovedano je zahtevati kakršne koli ukrepe.
 • Ne smemo se sklicevati na osnovne funkcije socialne mreže.
 • Poleg teh petih obveznih parametrov obstajajo tudi drugi, ki so po svoji naravi priporočljivi. Na primer, lahko postavite fotografijo, ki se uporablja kot naslovnica za »Facebook«, katere velikost presega velikost. Samodejno bo obrezana na priporočeno, tako da boste lahko izbrali, kateri del želite zapustiti na strani, ki jo lahko izbrišete. Uporabite lahko kakršnekoli razširitve slike. Za izboljšanje kakovosti socialne mreže priporočamo uporabo formata PNG, lahko pa se sklicuje tudi na zahteve priporočljive narave.

  Spletna orodja

  Povpraševanje, kot veste, ustvarja predlog. Glede na široko uporabo Facebook objavljate formatPojavil se je časovni okvir in ustrezne storitve za ustvarjanje vizualnih podob. Na spletu lahko najdete spletna mesta, na katerih v realnem času priporočene nastavitve ustvarijo naslovnico za »Facebook«. Velikost slike je že določena v algoritmu njegove proizvodnje.
  Takšna orodja se običajno nahajajo v angleško govorečem segmentu, kjer vodi Facebook. Razlikujejo se po funkcionalnosti - od preprostih do zapletenih, ki so online analogi Photoshopa. Z njihovo pomočjo lahko ustvarjate kolaže iz prenesenih ali predlaganih slik in jih takoj postavite na glavno stran »Kronike«.

  Končne prevleke

  Druga možnost za odzivanje na željo uporabnikov je bila izdelava že pripravljenih fotografij, obrezanih na standardno velikost. Facebookove obloge v takšnih zbirkah so razdeljene na teme in priljubljenost. Pravzaprav so to analogi mest, ki gostijo namizja v različnih resolucijah. Takšni portali vam omogočajo, da hitro poberete sliko razpoloženja in ga postavite. To je idealna izbira za tiste uporabnike, ki nimajo dovolj časa za različne kreativne rešitve. Zuckerberg je spet uganil potrebo po osebi v samoizražanju, ki na spletu ustreza naslovnici za "Facebook". Zima lahko odraža žalost ali stagnacijo v zadevah, pomlad pa je novo obdobje v odnosih ali začetek dela na zanimivem projektu.
  Pravzaprav je na voljo veliko možnosti za prikaz vaše situacije z eno sliko in vsakdo lahko izbere najbolj primerno za temperament in vrsto dejavnosti. Takofunkcija, ki je na začetku povzročila ogorčenost uporabnika, se je navadila in postala povpraševanje.

  V zaključku

  V tem gradivu smo pregledali velikost obloge na Facebooku in zahteve za njegovo izvedbo. Z uporabo prejetih informacij boste lahko ustvarili nekaj edinstvenega, ko pride čas in vas razlikuje od drugih uporabnikov socialnih omrežij. Morda vam bo pomagal spoznati zanimive ljudi in nekako spremeniti svoje življenje na bolje.

  Sorodne publikacije