Oddaljeni strežnik. Kako vzpostaviti povezavo z oddaljenim strežnikom

Storitve oddaljenega dostopa (RAS) se nanašajo na katero koli kombinacijo strojne in programske opreme, ki omogoča oddaljen dostop ali informacije, ki se običajno nahajajo v omrežju naprav IT.

Opredelitev

Z RAS se odjemalec poveže z gostiteljskim računalnikom, ki je znan kot strežnik za oddaljeni dostop. Najpogostejši pristop je oddaljen nadzor računalnika z drugo napravo, ki potrebuje internet ali katero koli drugo omrežno povezavo.

Koraki povezave:


 • Uporabnik pokliče številko na osebnem računalniku v pisarni.
 • Pisarniški računalnik se nato prijavi v datotečni strežnik, kjer so shranjene potrebne informacije.
 • Oddaljeni računalnik nadzoruje monitor in tipkovnico pisarniškega računalnika, kar omogoča oddaljenemu uporabniku, da si ogleduje in obdeluje informacije, izvaja ukaze in deli datoteke.
 • Številni proizvajalci računalnikov in službe za pomoč uporabnikom velikih podjetij te storitve pogosto uporabljajo za tehnično popravo težav svojih strank. Zato lahko najdete različne profesionalne, tretje stranke, odprtokodne in brezplačne programske opreme za oddaljena namizja. Nekatere med njimi so večplastne programske rešitve za različne različice operacijskih sistemov Windows, MacOS, UNIX in Linux. Aplikacije za oddaljeno namizje lahko vključujejo LogMeIn ali TeamViewer.
  Microsoftov strežnik za oddaljeni dostop (RAS) je predhodnik Microsoftovega strežnika za usmerjanje in oddaljeni dostop (RRAS). RRAS je funkcija MicrosoftaWindows Server, ki omogoča odjemalcem Microsoft Windows oddaljen dostop do omrežja Microsoft Windows.
  Zgodovina RAS je storitev, ki jo ponuja Windows NT. Storitev vključuje klicno podporo in prijavo, predstavlja enak omrežni vmesnik kot običajni omrežni gonilniki (čeprav nekoliko počasnejši). RAS deluje z več pomembnimi omrežnimi protokoli, vključno s TCP /IP, IPX in NBF. Na odjemalcu ni potrebno zaganjati Windows NT - za druge operacijske sisteme Windows obstajajo različice odjemalca. RAS omogoča uporabnikom, da se registrirajo v krajevno omrežje NT z uporabo modema, povezave X. 25 ali WAN. Od sredine devetdesetih let so nekateri proizvajalci, kot je U. S. Robotics, uvedli modemske terminalske strežnike. Namesto RS-232 vrat bodo neposredno vključevali analogni modem. Te naprave običajno uporabljajo ponudniki internetnih storitev za omogočanje klicnih povezav. Sodobne različice podpirajo vmesnik ISDN PRI namesto pristanišč analognega modema.

  Napaka na oddaljenem strežniku

  Oddaljen dostop je možnost dostopa do računalnika ali omrežja z oddaljene razdalje. Domači uporabniki dostopajo do interneta prek oddaljenega dostopa do ponudnika internetnih storitev (ISP). Klicna povezava prek namiznega računalnika, prenosnega računalnika ali modema ročnega računalnika prek navadnih telefonskih linij je običajen način oddaljenega dostopa.

  Specifikacija

  Daljinski upravljalnikDostop je možen tudi z uporabo namenske linije med računalnikom ali oddaljenim LAN-om in osrednjim ali glavnim lokalnim omrežjem. Posebna linija je dražja in manj prilagodljiva, vendar omogoča hitrejše prenos podatkov. Digitalno omrežje z integriranimi storitvami (ISDN) je običajen način oddaljenega dostopa do podružnic, saj združuje klicni dostop s hitrejšo hitrostjo prenosa podatkov. Brezžična tehnologija, kabelski modem in tehnologije digitalne naročniške linije (DSL) ponujajo druge možnosti za oddaljeni dostop.

  Opis

  Strežnik za oddaljeni dostop je računalnik in sorodna programska oprema, namenjena oddaljenemu dostopu uporabnikov do omrežja. Včasih imenovan komunikacijski strežnik, strežnik za oddaljeni dostop običajno vključuje ali je povezan z varnostnim požarnim zidom in usmerjevalnikom, ki lahko preusmeri zahtevo za oddaljen dostop v drug del omrežja podjetja. Strežnik za oddaljeni dostop lahko ali pa ne dela z upravljalcem modemskega področja, tako da je majhno skupino lahko razdeljeno med veliko število občasno prisotnih uporabnikov oddaljenega dostopa.
  Strežnik za oddaljeni dostop se lahko uporablja tudi kot del navideznega zasebnega omrežja (VPN).

  Kako vzpostaviti povezavo z oddaljenim strežnikom?

  Za dostop do namizja na spletnem strežniku je Microsoft ustvaril funkcijo, imenovano oddaljeno namizje. Nastavitve za Windows:
 • Kliknite gumb"Začni".
 • Kliknite "Zaženi".
 • Vnesite mstsc »in pritisnite tipko Enter.
 • Vnesite naslov IP vašega zasebnega strežnika.
 • Kliknite Poveži.
 • Če je vse v redu, boste videli vabilo za prijavo v Windows. Nastavitve za Linux pri RDesktop:
 • Odprite ukazno lupino s xterm.
 • V ukazni poziv vnesite rdesktop, da vidite, ali je rdesktop nameščen.
 • Če je nameščen, nadaljujte. V nasprotnem primeru boste morali namestiti paket za vaš Linux.
 • Vnesite rdesktop, ki mu sledi IP naslov strežnika. Nato pritisnite Enter.
 • Primer: $ rdesktop 7252246.40
  Če je vse v redu, boste videli vabilo za prijavo v Windows.
  Nastavitve za Mac OS X bodo naslednje. Uporabite Microsoftovo oddaljeno namizje (Mac OS X 10.9 ali novejši): Namestite ga iz trgovine Mac App Store. Kliknite gumb New ali uporabite tipko Command + N, da konfigurirate povezavo s strežnikom z naslednjimi nastavitvami:
 • MacRDPSetup.
 • Ime računalnika: Uporabite lahko naslov IP internetnega strežnika ali njegovo ime (če ima ime gostitelja ustrezen vnos DNS in je dovoljeno).
 • User Name: Uporabite Administrator za dostop do skrbniškega računa.
 • Geslo: vnesite skrbniško geslo.
 • Prilagodite nastavitve zaslona v celozaslonskem načinu na več monitorjih po lastni presoji. Ko končate ustrezne nastavitve, zaprite pogovorno okno Urejanje oddaljenega namizja. Izberite povezavo v razdelku »Moj namizje«v računalniku "in kliknite gumb" Start "v meniju za povezavo (ali samo pritisnite tipko za vrnitev na tipkovnici).

  Tehnične nianse

  Če ime oddaljenega strežnika uporablja samopodpisano potrdilo SSL, se bo sporočilo prikazalo, ker se oddaljeno namizje pogaja s poverilnicami. Če želite nadaljevati povezavo, lahko za nadaljevanje povezave kliknete »Nadaljuj« ali pa trajno shranite potrdilo in se povežete neposredno, kliknite »Pokaži potrdilo« in potrdite polje »Vedno zaupaj«, preden kliknete »Nadaljuj«. Ko odprete aplikacijo, boste pozvani, da določite »Računalnik:«, na katerega želite vzpostaviti povezavo. Vnesete lahko ime gostitelja ali naslov IP zasebnega strežnika.
  Ko kliknete gumb "Connect", bo stranka zahtevala uporabniško ime in geslo. Če se povezava ne poveže, poskusite znova okno oddaljene povezave. V tem oknu lahko spremenite druge parametre. Ko končate s spremembami, pritisnite tipko enter /return na tipkovnici ali pa preprosto zaprite novo okno strežnika. Vaš novi profil se bo pojavil na seznamu na levi strani programa. Dvokliknite nanj in začeli boste povezavo.

  Sorodne publikacije