Program za ogled IPTV na računalniku: izbira, namestitev in nastavitev. Predvajalnik IPTV

Nedavno je IPTV postal glavno sredstvo za distribucijo televizije. Pretakanje medijev postaja vse bolj priljubljeno zaradi stabilne visoke hitrosti internetne povezave. Enako se dogaja z IPTV, tj. Televizijo v podatkovnih omrežjih prek protokola IP.

Izbira IPTV predvajalnika

Obstaja veliko ponudnikov, ki ponujajo cenovno ugodnejše pakete, ki so veliko boljši od tistih, ki jih lahko vidimo na najbolj prepoznavnih straneh za pretakanje TV. Večina teh ponudnikov storitev ponuja razširitve M3U, ki vsebujejo vse informacije o TV-kanalih in šifrirane strežniške reference. Lahko jih zaženete iz katere koli aplikacije za gledanje televizije v računalniku.


Za vse vrste naprav je na voljo veliko možnosti za predvajanje, vključno s pametnimi telefoni, pametnimi televizorji in nekaterimi predponami Android. Vendar pa ni veliko računalnikov z operacijskim sistemom Windows 10 in Mac, zato je v tem članku pregled nekaterih najboljših brezplačnih programov za ogled IPTV v računalniku, ki so združljivi z najnovejšimi starejšimi različicami operacijskega sistema Microsoft in drugimi operacijskimi sistemi. Nekateri od teh igralcev preprosto zaganjajo sezname datotek M3U, nekateri pa podpirajo tudi EPG. Vendar pa se prepričajte, da ponudnik ponuja elektronski program, ki je podoben tistemu Samsungovih pametnih televizorjev ali televizijskih predponov. Če ponudnik plačanih storitev IPTV ni prisoten, potem gledajteLive TV na vašem računalniku lahko prenesete in namestite v eno od naslednjih brezplačnih aplikacij.

VLC Media Player

Ta predvajalnik je že dobro znan in se pogosto uporablja za pregledovanje in poslušanje medijskih vsebin na skoraj vseh napravah, vključno s tabličnimi računalniki, pametnimi telefoni, osebnimi računalniki, računalniki Mac, itd. , podpira tudi pretakanje videa. Zato je igralec najboljši program za gledanje IPTV na računalniku. Igralec lahko zlahka zažene vse datoteke M3U in M3U8. Edina pomanjkljivost je pomanjkanje podpore EPG za pretakanje kanalov.


To je dobro znani multimedijski predvajalnik za Windows, ki je na voljo tudi v storitvi Google Play Store pod imenom VLC Player. Glede na povratne informacije uporabnikov, program za gledanje IPTV na računalniku popolnoma spopadajo s svojimi nalogami in na pametni Galaxy Note 8 in prenosni računalnik z Windows 10 TV set-top box in Macbook Air. Ni dovolj različice za pametne televizorje Samsung, ki upravljajo Tizen.
Uporabniki upoštevajo naslednje funkcije VLC. Predvajalnik predvaja vse datoteke, diske, spletne kamere, naprave in tokove (pri nastavljanju ustreznih parametrov), podpira večino kodekov, vključno z MPEG4 MPEG2 H. 264 WebM, WMV, MP3 WMV. To je program za gledanje IPTV na računalniku na platformah Windows, MacOS X, Unix, Android, Linux, iOS. Je brezplačen, brez vohunske programske opreme in oglaševanja, ne nadzoruje dejanj uporabnikov. Je tudi najboljši igralec za gledanje televizije, katerega vmesnik je združljiv s predvajalnikom MX Player.
Delo z aplikacijo je dovolj za prenosnamestite s strani razvijalca in ga namestite v računalnik. Poleg tega potrebujete seznam predvajanja v formatu M3U. Prenesti ga morate, na primer, s točko menija "Media - Open File". Nato lahko s seznama odprtih kanalov izberete želenega.

MyIPTV predvajalnik

Predvajalnik je razvil Vbfnet in je na voljo za prenos na uradni trgovini Windows 10. Ta program za gledanje televizije na PC-ju velja za enega najboljših pri zagonu vseh vrst predvajalnih seznamov M3U /M3U8. Vendar pa morate prenesti lastne sezname predvajanja, ker niso vključeni v samo aplikacijo. Program ima vgrajeno zmožnost odstranjevanja žaljive vsebine. Glede na uporabniške ocene je to najboljši igralec za pretakanje televizijskih in filmskih oddaj na namizju.
Za začetek videoposnetka je dovolj, da prenesete seznam predvajanja M3U z diska ali oddaljenega vira. Med glavnimi funkcijami predvajalnika MyIPTV, uporabniki upoštevajo HTTP Live (HLS) podporo za pretakanje, avtomatsko združevanje virov na podlagi njihovih podatkov, njihovo filtriranje in ročno dodajanje v nastavitve programa.

IPTV Extra

Ta predvajalnik za gledanje IPTV na računalniku ima enake funkcionalne zmogljivosti kot prejšnji. Glede na povratne informacije uporabnikov zagotavlja visoko kakovostne pretočne kanale iz predvajalnih seznamov M3U /M3U8. Omogoča uvoz seznamov predvajanja iz lokalnega omrežja in interneta, njihovo dodajanje v priljubljene in ogled vsega, kar vam je všeč. To je preprosta aplikacija za Android TV ali Amazon Fire TV. Različico Android lahko prenesete na uradni straniv trgovini Google Play in za Windows - na Microsoftovem spletnem mestu. Namestitev in konfiguracija sta standardna.

OTT Player

To je storitev, ki vam omogoča, da vse IPTV-je na enem mestu in uporabite svoje sezname predvajanja na vseh napravah iOS, Android in Windows Mobile ter Samsung Smart TV LG Seznami predvajanja lahko prenesete in urejate tako, da dodate ali odstranite skupine kanalov neposredno na uporabnikovo ploščo. Po pregledih je elektronski program prenosov na voljo samo za ruske televizijske kanale. Podprti formati datotek M3U /M3U8 XML in XSPF. Program za gledanje televizije lahko prenesete iz računalnika na spletnem mestu razvijalca in se pred tem registrirate. Pri namestitvi na uporabniško napravo morate vnesti uporabniško ime in geslo. Seznami kanalov lahko prenesete s strani seznama predvajanja programa. Ko kliknete ikono za iskanje, se odpre okno Raziskovalca, v katerem morate izbrati datoteke in kliknite V redu. Nato morate vnesti naslov spletnega mesta, ki zagotavlja storitve IPTV, in ime seznama predvajanja. Ko ga prenesete, ga lahko dopolnimo in kanale razvrstimo, premaknemo, organiziramo po skupinah. Ko odprete seznam predvajanja, lahko uživate ob ogledu izbranega programa.

Perfect Player

Aplikacijo je razvil Niklabs in jo lahko prenesete na skoraj vse platforme. Najboljša stvar pri tem igralcu je gledanje IPTV na Windows, Linux in Android - da podpira različne formate EPG, vključno z XMTLV, TV filmi in JTV. Predvajalnik ne zažene samo standardnih seznamov predvajanjaM3U in M3U8 pa tudi XSPF. Na podlagi uporabniških ocen vam aplikacija omogoča gledanje televizijskih programov, podpira UDPXY (proxy-ji UDP-na-HTTP) in video vtičnike za gledanje spletnih videoposnetkov. Predvajalniki in zaslonski meniji so pravilno prikazani v oknih in zaslonih vseh velikosti in ločljivosti. Program shrani vse nastavitve seznama kanalov, ki po posodobitvi ne bodo izgubljene. Možno je delo z več seznami predvajanja in EPG, upravljanje skupin (dodajanje, urejanje, brisanje skupin).

IPTV Player Free

Ta program za gledanje IPTV na računalniku, ki ga je razvil VUCOM, se prosto distribuira (jasno namiguje njegovo ime). Je dovolj lahka in se lahko uporablja kot brezplačen pretočni spletni predvajalnik za osebne računalnike Windows 10. Na voljo je tudi na platformi Android. Nekatere glavne značilnosti predvajalnika so naslednje: omogoča gledanje IPTV od ponudnika in brezplačnih televizijskih kanalov iz katerega koli drugega vira na internetu, podpira sezname aplikacij Android in ponuja sezname odprtih kanalov iz več kot 100 držav po vsem svetu.

Sorodne publikacije