Suzuki Street Magic Scooter: opis, zgodovina modela, specifikacije

Mini-kolesa - najbolj priljubljene vrste motornih koles po svetu. Ena izmed prvih, ki je izdelala takšno tehnologijo, je bila japonska družba Suzuki, ki je predstavila svetovni javni skuter Suzuki Street Magic. Mini-bike - standard za lastnosti. Odlikuje se zanesljivost in kakovostna montaža. Model je bil široko porazdeljen med japonske skuterje dvotaktni motor z močjo 72 konjskih moči, ki gre v parih z avtomatskim menjalnikom. Zasnova motornega kolesa je univerzalna in ostaja ažurna. Zmogljiv in dinamičen motor zagotavlja odlično okretnost in prepustnost.

Zgodovina modela

Japonski koncern Suzuki je leta 1996 predstavil prvo generacijo Suzuki Street Magic. Priljubljenost ne samo na Japonskem, ampak tudi v evropskih državah, mini-bike zaslužili zahvaljujoč motocikla okvir povečane togosti, močan dvotaktni motorji, avtomatski menjalnik in rezervoar za gorivo z 62 litrov, ki določajo njegovo nadaljnjo usodo. V istem letu je proizvajalec izdal posodobljeno različico - Suzuki Street Magic 50, katere tehnične lastnosti so znatno izboljšali inženirji podjetja. Usmerjene cevi sprednjih vilic so se povečale na 32 milimetrov, motor je dobil nov izpušni sistem, odtisnjena kolesa pa zamenjala z livnimi. Druga generacija mini kolesa - Suzuki Street Magic II - je izšla leta 1997. Skuter je nastal na podlagi Street Magic 50 in je prejel optiko izvirne zasnove, kolutne zavore in dvignjen volan. Estetska zasnova z gladkimi linijami niedina prednost skuterja: pnevmatike, opremljene s prtljažniki, omogočajo vožnjo ne samo po avtocesti, temveč tudi po makadamskih cestah.


Specifikacije Suzuki Street Magic

Podvozje in osnovni elementi modela so si sposodili iz standardnih japonskih skuterjev. Prostornina rezervoarja za gorivo skuterja je 62 litrov, kar povzroča motnje motoristov. Vgrajen Street Magic Suzuki motor z zmogljivostjo 49 kubičnih centimetrov. Zračno hlajeni sistem, radiator in nekateri drugi sestavni deli elektrarne so se izposodili pri klasičnih Suzuki skuterjih, kar je omogočilo zmanjšanje stroškov modela, obenem pa ohranilo odlične vozne lastnosti. Za razliko od običajnih mini-koles, ima Suzuki skuter zelo zmogljivo in bolj prilagojeno cestam. Od polnopravnega motornega kolesa je skuter dobil sprednji sedež rezervoarja za gorivo. Prtljažnik v modelu je odsoten, sedež je ozek, razširjen in namenjen samo vozniku. Razpon odtenkov telesa je bogat in vključuje barvno in srebrno barvo.

Zasnova mini-kolesa

Določite kategorijo, v katero spada Magic Street, po videzu je zelo težko: specifikacije Suzuki Street Magic ustrezajo skuterju, dizajn združuje značilnosti kolesa in motornega kolesa. Edinstveno obliko poudarjajo elegantna optika, lita kolesa, rotorji originalne oblike, široka kolesa in podlakti. Skuterji so ponavadi opremljeni z dolgimi sedeži, vendar Suzuki Street Magic ne izgleda tako: sedež je namenjen samo vozniku.

Možnosti tuninga

Prva modifikacija mini-kolesa Suzuki je bila predstavljena leta 1996 in je po vstopu na trge drugih držav pridobila svetovno popularnost. V Evropi je bil skuter opremljen z nekoliko drugačnimi parametri kot model za azijske države: moč in prostornina motorja sta bila bistveno zmanjšana, kar pa ne ovira navdušence pred tuningom Suzuki. Prostornina agregata se lahko poveča za do 70 kubičnih centimetrov, nov izpušni sistem in stikalo za vžig. Avtomobilisti spreminjajo osnovne podrobnosti mini kolesa za podobne rezervne dele japonske proizvodnje. Namestitev originalnih delov vam omogoča, da povečate največjo hitrost Suzuki Street Magic na 70 km /h, medtem ko lahko evropski modeli pospešijo do 55 km /h.
Zunanje uglaševanje skuterjev se praktično nikoli ne izvaja, ker je to zelo težko. Glavne spremembe se praviloma nanašajo na tehnično stran mini kolesa:
 • nameščeno je novo stikalo, ki poveča število vrtljajev na 10 tisoč na minuto;
 • zamenjava zobnikov zadnjega menjalnika;
 • namestitev novih valjev in variatorjev.
 • Podobno tuning se izvaja za izboljšanje delovanja novega motorja s kapaciteto 70 kock. Preprosto povedano, namestitev nadgrajenega motorja zahteva zamenjavo komponent po celotnem sistemu.

  Stroški japonskega skuterja

  Klasični modeli japonskega koncerna Suzuki so veliko cenejši od mini kolesa Street Magic, vendar njegova odlična kakovost in cenovna dostopnost v celoti upravičujeta njegovo ceno. Do danes so bile zgodbe na voljo samo nasekundarnem trgu v stari obliki, lahko pa se skuter kupi v tuning različici in v dobrem stanju za 30-45 tisoč rubljev. Za vsa leta izdaje so bili prodani številni modeli mini-koles, ki olajšujejo iskanje nadomestnih delov in dodatkov za skuter na trgih. Številni rezervni deli se prodajajo v specializiranih tujih spletnih trgovinah. Skuter je pri vzdrževanju nezahteven in ne zahteva velikih vlaganj v obratovanje in popravilo, lastnik pa lahko zamenja in vgradnjo novih delov brez sklica na moto servis.

  Prednosti skuterja

  Sestavljene so iz naslednjega:
 • dejanske in edinstvene oblike;
 • enostavna in poceni storitev;
 • udobno in udobno pristanek;
 • japonska kakovost montaže;
 • dinamičnost in agilnost;
 • je najboljša možnost za začetnike.
 • Slabosti mini-koles

  Med njimi:
 • pomanjkanje predala za rokavice;
 • težave pri iskanju nekaterih podrobnosti;
 • Nezadostno učinkovite zadnje zavore.
 • Kljub nekaterim slabostim je ta skuter uporabniku prijazen in stroškovno učinkovit.

  Sorodne publikacije