Vtičnica za antene: pravila za namestitev in priključitev, navodila po korakih, nasveti za mojstre

Danes imajo skoraj vsi apartmaji ali zasebne hiše televizijo v skoraj vsaki sobi. Kje naj bo funkcionalna antena? Za boljšo kakovost signala strokovnjaki priporočajo uporabo sodobnega, učinkovitega kabla, kot je SAT 703. Uporaba kablov iz LCD-75 in njihovih analogov sploh ni posodobljena. Razlogi:

 • Slaba kakovost signala.
 • Kabel je zelo dovzeten za električne valove.
 • Zato je pametno zgraditi sodobne kable. Če v stanovanju kabli gredo na televizorje, se uporabi posebna ožičenja, potem je treba žice bolje ločiti med seboj vsaj za 10 cm. Čeprav imajo številni sodobni modeli televizorjev posebne filtre. Ščitijo pred utapljanjem v gospodinjskem električnem sistemu. In gospodinjski aparati s sevanjem postajajo vse manj in manj. Če je taka tehnika v hiši, potem se to merilo lahko ignorira in pritrdi žico bolj čvrsto.


  Sheme ožičenja za televizijske vtičnice

  Če ima stanovanje vsaj dva televizorja, za napeljavo antenskega kabla pa samo eno luknjo, je potrebno ustrezno napeljavo. V ta namen se uporablja poseben razdelilnik - razdelilnik. Ima en vhod in 2-4 izhoda. Antensko povezavo lahko izvedete v več vezjih. Izbira tega ali drugega programa je posledica posebnosti stanovanja in pogojev dela. Za te operacije obstajajo naslednje sheme:
 • "Star".
 • Prehodno
 • Shema "Star"

  Kadar je za antenski signal ali signal v kabelskem sistemu značilna dobra moč, ni potreben poseben ojačevalnik signalov. Signal se samo deli na zahtevano število TV-vtičnic. V nasprotnem primeru je potreben tak ojačevalnik. In za to je potrebno zagotoviti prostor z napajalnikom v distributerju. Vhod naprave se priključi na anteno, izhod na televizor, razdelilnik. V spodnjem diagramu se nahaja na seštevalniku.


  Namestitev antenskih vtičnic po tej shemi je zelo priljubljena. Razlogi za to so naslednji:
 • Izhod kablov prihaja iz enega območja. To močno olajša namestitev razdelilne omarice.
 • Signali praktično niso razpadli.
 • Če je katera od antenskih vtičnic okvarjena, ne vpliva na druge takšne omrežne elemente. Glavna pomanjkljivost te sheme je povezana s trdnimi stroški antenskega kabla. Ampak, če lastniki narediti popravila za več let, prihranki na kablih tukaj ni logično.

  Prehodni krog

  Namestitev antenskih vtičnic v skladu s to shemo jih dosledno povezuje s skupino. Število prodajnih mest je odvisno od njihovih modelov in blagovnih znamk. Na primer, za modele "Schneider" iz kategorije "Unica" je največje število vtičnic - 3. Razlog - v vsakem takšnem priključku signal na določen način umre. Zadnji konec v tem pogledu je zadnji. Na sliki je prikazana kombinirana slika. Pri tem so vtičnice povezane z enojno in prehodno metodo. Kjer razcepnik pride na levostranska vtičnica standardne enojne antene (TV1 - v shemi). Na desni stranski vtičnici so trije kosi (TV2-TV4). Tudi na koncu vezja je še en vtič - rob (TV5).
  Če je signal ponudnika zelo močan, lahko uredite vezje z 10 vtičnicami (največjo). Ta metoda omogoča, da se povezava resno shrani pri nakupu antenskega kabla. Obstajajo tudi njihove slabosti:
 • V začetnih prehodih se lahko vtičnice prekinejo ali pa so slabe kakovosti. Posledično ostanejo naslednje vtičnice brez signala.
 • Visoke cenovne oznake.
 • Vrste televizijskih priključkov

  Vtičnica za antene ima tri različice, in sicer:
 • Končna. Zaprejo razredčitev prehoda.
 • Mimo. Določen za povratni krog. V njej so podane naslednje pozicije: začetek in sredina.
 • Enojna ali standardna. Ponavadi je vključen v shemo "Star". Njihova povezava sega neposredno v cepilnik.
 • Nianse za izbiro TV-vtičnice

  Pri izbiri želene vtičnice je pomembno upoštevati naslednje dejavnike:
 • Vrsta žic. Notranjosti ne smejo poslabšati, morajo biti primerne za skrito montažo.
 • Število delujočih televizorjev in način njihove povezave. Morda je to potrebno in prehodno, toda posamezne vtičnice. Na primer, za učinkovito povezavo treh sprejemnikov, morate namestiti tri vtičnice: dva prehoda, en terminal.
 • Njihov videz. Opredeliti jo je treba čednost in privlačnost.
 • Materiali morajo biti zelo močni.
 • Objekti za inštalacijska dela in. \ Tnadaljnje izkoriščanje.
 • Najboljši položaj televizorja

  Danes je televizor zelo pogosto nameščen na steno. To zahteva izračune optimalnih položajev. Položaj zaslona se določi glede na lokacijo pohištva in kraj, kjer je treba gledati glavni program. Strokovnjaki ne svetujejo, da postavite sprejemnik pred okno.
  Vtičnica mora biti pokrita. Za končno odločitev o višini lokacije televizorja se uporabi želeni položaj gledanja.
  Zaradi pravilnih izračunov na to temo:
 • Vtičnice, kontakti, žice so popolnoma skriti za televizorjem.
 • Televizor se bo čim bolj držal stene in postal del dizajna.
 • Težava z nosilcem pod sprejemnikom bo izginila.
 • Povezava bo enostavna: zviti par, kabel HDMI, trdi disk in druge komunikacije.
 • Namestitev antene v vtičnico v dnevni sobi se običajno opravi na nadmorski višini 13-14 m od tal do sredine izpusta. Pri izračunu položaja vtičnice na drugih mestih je treba upoštevati višino nosilca televizorja. Nanj je pritrjena polovica višine tega sprejemnika. Nato se odšteje višina vtičnice. Primer TV ima višino 50 cm (polovica - 25). Njena pritrditev je 135 cm, okvir pa 9 cm. Aritmetika je preprosta: 135 + 25 - 9 = 153 cm. To je optimalna višina enote vtičnice. Glede na te rezultate, vtičnice običajno ne pridejo do zgornjega roba televizorja pri 4-5 cm (najmanj).

  Priprava televizijskega kabla

  Antenska vtičnica se s sprejemnikom poveže prek segmenta kablovin dva adapterja (za TV-vtičnico). Izračuna dolžino odrezanega dela kabla. Oba adapterja se pripravljata za montažo adapterjev.

  Od roba na razdalji 12-15 cm od zunanje izolacije krożni zarez. Pomembno je, da perila ne poškodujete. Izolacija iz PVC ostankov. Nesestavljeno ramo je potrebno zaviti, upogniti in nežno odrezati. Še en podoben rez mora biti iz dielektrika na razdalji 1-2 cm od roba. Sam dielektrik je odstranjen, palica je izpostavljena (izdelana je iz bakra). Na kablu pritrdite priključek F. Nato lahko vtikač zavrtite s konico. Enaki postopki se pojavijo pri drugem koncu kabla. Kabel je pripravljen. Z njim vtičnica komunicira s televizorjem. Nato lahko namestite vtičnico, strogo upoštevajte pravilen algoritem dejanj.

  Merila za pravilno namestitev TV-vtičnice

  Na primer, uporablja se en izdelek podjetja Schneider. Njegovo ime je MGU546218 ZD.
  V nadaljevanju je opisan korak za korakom, kako povezati takšno anteno z vtičnico 1. Iz vtičnice odstranimo njeno telo. Prostor za pod-nosilec je izrezan - montažna škatla. Od kabla, ki prihaja iz njega, morate prihraniti 15 cm. 2. Del njegove zunanje izolacije se likvidira. Ostaja samo zaščita vpletanja in osnovnih žil. Koliko centimetrov morate zapustiti, je prikazano na spodnji sliki.
  3. Odstranjena sprednja plošča. Vpenjalni vijak je oslabljen. Tako bo kabel lahko prosto prodrl v luknjo, ki je predvidena za to. Za boljši pregled je predlaganoSlika podnožja spodaj od kabelskega vhoda Fotografija je obdana z luknjo, skozi katero lahko vizualno nadzirate povezavo glavnega jedra kabla. Druga luknja je za zaslon. To je kontaktna površina vtičnice.
  4. Kabel je nameščen v luknjo s puščico na rob in vpet. Za vpenjanje se uporablja vpenjalni mehanizem. Vijak se vrne. Prekomerno prizadevanje tukaj ni potrebno. Glavna stvar - kabel ne sme viseti. V nasprotnem primeru lahko vhodni signal vsebuje motnje.
  5. Vtičnico morate poklicati v škatli. Za to se uporablja tester. Naloga je odkriti kratek stik pletenice z glavnim bivalnim prostorom. Če ni zaprtih in drugih napak, lahko vtaknete vtičnico. 6. Brez previsov kabla vtičnico vstavite v montažno škatlo in pritrdite z vijaki. Sprednja konzola vtičnice je na tečajih in blokirana. Pred končno pritrditvijo vijakov in sobo okvirja se poravna vtičnica. Uporabljena mini raven. 7. Pritrdite okrasni okvir. To je vrhunec namestitve.

  Sklep

  Samostojna montaža televizijske vtičnice ne predstavlja nič zapletenega. Pomembno je, da televizor pravilno postavite, položaje vtičnice in sledite korakom določenega algoritma.

  Sorodne publikacije