Pioneer SPH-DA120: pregled, namestitev, priključitev in nastavitev, pregledi

Sprejemnik Pioneer SPH-DA120 je postal zaželena naprava za uporabnike, ki so iskali poceni sistem, združljiv z Apple CarPlay. Trenutno je cena sprejemnika 429 $ in spada v isti razred kot model Alpine iLX-700 in JBL Legend C1000.

Prvi vtisi

Na prvi pogled postane jasno, da se je Pioneer odločil kopirati videz Appleovih iOS naprav. Zahvaljujoč srebrnemu obroču je Pioneer SPH-DA120 zelo podoben iPadu. Stekleni 62-palčni kapacitivni zaslon na dotik ima ločljivost 800x480 slikovnih pik - enako kot pri Alpine, JBL in večini drugih multimedijskih centrov leta 2016. \ t


V primerjavi z Alpine je velikost zaslona v Pioneer-ju SPH-DA120 manjša, saj je levi rob okvirja rahlo odebeljen, da se dotaknejo tipke na dotik. Tipka Home se nahaja v sredini. Nad njim so senzorji za nadzor glasnosti, spodaj pa - preklop med programskimi okni, avdio in video, kot tudi iskalni gumbi, naprej in nazaj. Senzorji zahtevajo dotik, tako da bo zima morala vzeti rokavice, da bodo delovale.

Povezljivost

Za proračunski sprejemnik je Pioneer SPH-DA120 res prefinjen in ponuja veliko multimedijskih funkcij. Za zadnjo ploščo "Pioneer" je pljusknil v različnih pristaniščih. Tukaj so:
 • vhod zunanje antene GPS,
 • 2 vrata USB,
 • priključek HDMI,
 • vrata za kamero za vzvratno ogledalo,
 • ojačevalnik moči
 • avdio izhod za zadnji sedež,
 • RGB vrata,
 • Priključek Sirius XM,
 • Priključek iDalink
 • vhod zunanjega mikrofona,
 • vtič antene,
 • vrata za zunanji daljinski upravljalnik,
 • standardna vtičnica za napajanje,
 • konektorji za spredaj in zadnje zvočnike. • Pioneer SPH-DA120: nastavitev

  Namestitev medijskega centra je obešanje napajalnega kabla in sistema, torej antene avtomobila, zunanjega mikrofona, daljinskega upravljalnika, antene GPS, posebej kupljenega ojačevalnika napajanje, naprava Apple ali Android, kamera za zadnji pogled, zunanji video modul, naprava HDMI, zadnji zaslon itd. Dovolj je, da priključite kable na ustrezne priključke Pioneer-ja SPH-DA120. Povezava in nastavitve avtoradia so podrobno opisane v priloženih navodilih za namestitev in uporabo. Ko je napajanje vklopljeno, se na zaslonu SPH-DA120 prikaže glavni zaslon. Po mnenju uporabnikov je prišlo obdobje digitalne tehnologije in zaslonov na dotik, Pioneer pa je investiral na tem področju. Meni, ki ga ponuja, se zdi zelo arhaičen. "Predzgodovinski" dizajn ni niti približno podoben tistemu elegantnemu slogu, ki je postal običajen za lastnike naprav Apple. Navigacija povzroča občutek potepanja v labirintu, ko se ne vrnete vedno nazaj in ste v slepi ulici.

  Vmesnik in Apple Carplay

  Med glavnimi razlogi za nakup povratne informacije uporabnika Pioneer SPH-DA120 se imenuje njegova združljivost z aplikacijo CarPlay. To je razvojna programska platforma v napravah Apple iOS, ne v samem sprejemniku. Torej, ne glede na to, kako nepriljubljen je sprejemnik, bo vedno deloval enako, karkolipovedanega o tem prodajalca!
  V času, možnost spreminjanja platformo z rednimi posodobitve iOS. Enako lahko rečemo združljivih aplikacijah, ki se tudi redno posodablja razvijalci, odpira nove možnosti in izboljšanje funkcionalnosti CarPlay. Torej, govorimo o platformi nima smisla - to je res, danes, ko bi naslednji posodobitvi zastarel. Ne ravno uporabniku prijazen vmesnik Pioneer SPH-DA120. Pregled zaklenjena morje ikon in možnosti, ki so nekoč zamašenih glavni zaslon. Na srečo, po priključitvi iOS-naprav CarPlay se nahaja v zgornjem desnem kotu, tako da lahko uporabniki Apple počutili kot doma, ki uživajo čisto in preprost vmesnik. Za pametne telefone, ki temeljijo na programski opremi Android je MirrorLink. CarPlay enako kot v drugih multymedyatsentrah. Kapacitivni zaslon omogoča vrtenje in interakcijo z vmesnikom, zelo občutljive, kot je v alpskem in lokacija nadzorni plošči lahko določimo v meniju nastavitev. Kritika je, da pri povezovanju iPhone vedno pozorna pojavi, ki jih je nenehno interakcijo, preden začnete. V Alpine ni in ni znano, zakaj je "Pioneer" omogoča vozniku vsakič dosazhdayuschuyu prenese ta postopek. V odsotnosti uporabnika CD /DVD-pogon omejeno radio in multimedije preko USB ali HDMI, ampak enostavno priključite pametni telefon za oživitev centra, ki zagotavlja možnost, da igrajo svojo vsebino, če ne le platformo Apple ali MirrorLink. Na voljo aplikacije Apple Music, Spotify, Pandora, itd D. To je super, ker CarPlay trpi pogosteprekinitve

  Brezžični zvok Bluetooth

  Če potrebujete brezžično povezavo CarPlay, potem je ni. Vendar pa obstaja alternativa, ki je pri Alpine iLX-700 manjka in je vgrajena v Bluetooth. Po seznanjanju s pametnim telefonom lahko predvajate zvok na zvočnike avtomobila, ne da bi morali povezati kable. To ne bo dalo vsega, kar Apple ponuja brezžično CarPlay, vendar zvok je 99% časa delovanja naprave, in AppRadio ponuja takšno priložnost, za razliko od svojih konkurentov v istem cenovnem razredu. Zvok Bluetooth lahko nadzirate z vgrajenim predvajalnikom glasbe, ki prikazuje metapodatke, kot so naslov, ime izvajalca, album in žanr. Navigacija po imeniku poteka bodisi z gumbi na sprednji plošči bodisi z krmilnimi elementi na volanu, če so seveda združljivi.

  Nastavitve po meri

  Za uporabnike je pomembna prilagoditev in Pioneer SPH-DA120 pregleda ime naprave s številnimi funkcijami, ki pomagajo priti v notranjost avtomobila. V razdelku »Teme« lahko izberete ozadje in naložite svoje slike iz pomnilniške naprave USB. V razdelku "Osvetlitev" lahko izberete barvo tipk na dotik na stranski plošči ali jo določite z barvnim kolesom v skladu z notranjimi toni. V razdelku »Teme« lahko izberete barvo vmesnika in barvno paleto glavnega zaslona.

  Pioneer SPH-DA120: pregled večpredstavnostnih možnosti

  SPH-DA120 podpira različne formate, ki presegajo svoje proračunske kandidate. Dva vrata USB vam omogočata uporabo enegarezervni priključek za priključitev USB ključa z veliko datotekami. Če gledate videoposnetke v formatih DivX, H. 264 MPEG4 in WMV? Seveda, to lahko storite z vgrajenim predvajalnikom. Potrebujete diaprojekcijo slik in fotografij? Ni problema. Če pa obstaja še en video vir, ga lahko priključite na vrata HDMI na hrbtni strani. Podobno kot drugi zvočniki, združljivi s sistemom CarPlay, Pioneer SPH-DA120 podpira kamero za vzvratno vožnjo tako, da sliko prenese na zaslon in pomaga pri parkiranju. Vendar je danes ta funkcija postala standard.

  Zvočne nastavitve

  Med značilnostmi, ki jih ima sprejemnik Pioneer SPH-DA120, so recenzije ljubiteljev glasbe prednastavljeni in prilagodljivi izenačevalniki. Omogočajo vam, da dosežete želeni zvok ali, po priključitvi mikrofona, neodvisno izmerite akustiko avtomobila in samodejno prilagodite raven zvoka. Druga standardna funkcija, ki jo podpira MIXTRAX, je tehnologija ustvarjanja nenehnih mešanic epizod avdio knjižnice z DJ učinki. Vendar pa uporabnikom, ki poslušajo spletno avdio, ni mogoče preizkusiti.

  Prednosti in slabosti

  Izbira proračunskih naprav, ki podpirajo CarPlay, je precej omejena. To je odvisno od želja lastnikov, pa tudi od vrste multimedije, ki jo bodo uporabili. "Pioneer" ima največje število tipov priključkov v svoji cenovni kategoriji. Dva vrata USB omogočata, da povežete iPhone in dodatni video in grafični nosilec. Priključek HDMI odpira več funkcij za večpredstavnost in nastavitve EQ in grafikebo zadovoljil veliko. Hkrati pa bodo tisti, ki želijo povezati svoj iPhone za uporabo CarPlay, morda želeli kupiti Alpine iLX-700 zaradi nekoliko večjega zaslona, ​​privlačnega videza in udobja. CarPlay že uporablja stran zaslona, ​​zato njena velika širina zmanjšuje neprijetnosti vmesnika Apple. Kakovost zaslona Pioneer se zdi, da je nižja z enakim številom pik iz Alpine (800x480) in manjšimi velikostmi. Čeprav je taka resolucija v dobi mrežnice prikazuje kaznivo dejanje. Avto sprejemniki, ki stanejo več kot tisoč dolarjev, še vedno prihajajo z enako nizko jasnostjo.

  Razsodba

  Glavna prednost Pioneerja je podpora pretakanju zvoka prek Bluetootha. Ta preprosta funkcija, ki jo najdemo danes v večini medijskih centrov, odpira možnost brezžičnega prenosa zvoka, ne da bi bilo treba telefon izvleči iz žepa in potnikom omogočiti, da postanejo DJ za potovanje. Vse se nanaša na individualne koristi. Če so barvne tematske nastavitve, predvajanje filmov ali slik pomembne in obstaja potreba po zvoku Bluetooth, potem je ta model zelo dober za svojo ceno in vreden članstva v Apple CarPlay. Toda za mnoge alpske lastnike s širokim zaslonom in čistim vmesnikom, to ni dovolj, čeprav pomanjkanje Bluetootha zavira.

  Sorodne publikacije