Program za nastavitev mikrofona na prenosnem računalniku in računalniku

Zdi se, da bi bilo lažje kot priklop mikrofona v računalnik ali prenosni računalnik in zapisovanje lastnega glasu? Vsakdo, ki ni seznanjen z osnovami snemanja, tako misli. Dejstvo je, da nastavitev mikrofona v operacijskem sistemu Windows 10 ali katerem koli drugem sistemu ne zagotavlja le pravilne povezave, ampak tudi nastavitev optimalnih parametrov, tako da pri snemanju ali uporabi mikrofona v istih programih za glasovno ali video komunikacijo glas ni izkrivljen, da ne omenjam pojav čudnih zvokov in ovir.

Nastavitve mikrofona v operacijskem sistemu Windows 10 ali v sistemih se uvrščajo spodaj: splošna načela

Za začetek bi rad podal nekaj splošnih priporočil, ki bodo pripomogla k preprečevanju pogostih napak uporabnikov.
Razmislite o izbiri tipa naprave, ki jo želite priključiti, saj je vse tukaj odvisno ne le od želje uporabnika, temveč tudi od namena uporabe mikrofona. Kljub temu se bodo slušalke z mikrofoni popolnoma ujemale z igranjem, mikrofoni srednjega razreda se lahko uporabljajo za govorno komunikacijo, prenosniki pa lahko delajo tudi z vgrajenim mikrofonom.


Za snemanje vokalov je seveda bolje kupiti mikrofone profesionalne ali polprofesionalne ravni, čeprav bo zelo težko doseči visokokakovosten domači zapis brez ustrezne zvočne izolacije ali programov za odstranjevanje zvoka tretjih oseb. Po drugi strani pa je raven vhodnega signalaPri skoraj vseh napravah je priporočljivo, da nastavite polovico glasnosti, tako da mikrofon ne daje navodil za zvočnike. Pri snemanju lahko izklopite in uporabite slušalke. Poleg tega bo namestitev takšne ravni preprečila pojavljanje izkrivljanj in blokad, ki se kažejo pri najvišjih vrednostih.

Povezovanje mikrofona z računalnikom

Običajno so gospodinjski mikrofoni ali polprofesionalne naprave povezani z računalnikom prek posebnega mikrofona na zvočni kartici s pomočjo 35 mm priključka.
Če imate mikrofon s standardnim priključkom, lahko za povezavo z računalnikom uporabite poseben mini juke adapter. Pri nekaterih modelih prenosnih računalnikov z vgrajenimi zvočnimi čipi takšni priključki morda manjkajo, zato boste morali biti zadovoljni z vgrajenim mikrofonom ali pa tudi za nakup zunanje zvočne kartice.

Osnovne nastavitve sistema Windows

Zdaj neposredno o nastavitvah. Takoj upoštevajte, da je vsak program za nastavitev mikrofona neposredno odvisen od možnosti, ki so nameščene na sam operacijski sistem. Od tega nikamor ne boste šli.
Za začetek izberite del snemalnika. V ta namen lahko uporabite meni PCM na ikoni za glasnost v sistemski vrstici ali v nadzorni plošči z ustreznim izborom razdelka.
Označite želeno napravo in kliknite gumb Lastnosti. Osredotočite se na zavihku ravni. Snemanje, kot je že omenjeno zgoraj, je nastavljeno na 50% volumna. KrepitevBolje je, da se ne dotikajte, čeprav je mogoče nastaviti raven, ki ne presega 10 dB, pri čemer popačenja ne boste opazili. Na kartici Napredne možnosti izberite obliko (običajno je nastavljena na dva kanala s frekvenco vzorčenja 44100 Hz in globino 16 bitov, kar ustreza kakovosti CD-ja). Načeloma teh nastavitev ne morete spreminjati, če pa želite doseči višjo kakovost, lahko s spustnega seznama nastavite tudi višje vrednosti.
Če želite, lahko s klikom na gumb "Nastavitve" konfigurirate posebne funkcije prepoznavanja govora, če so podprte.

Najboljši programi za konfiguriranje mikrofona na prenosnem računalniku ali računalniku

Zdaj, ko spoznate splošne nastavitve, si oglejte, kateri program za nastavitev slušalk z mikrofonom ali mikrofonom brez njih bo najboljše orodje. Značilno je, da je takšne programe mogoče razdeliti na več tipov, ki vključujejo redne snemalnike, zvočne urejevalnike, programe za glasovno komunikacijo itd.
Med snemalnimi programi so najboljši paketi, kot so Sonarca Sound Recorder, MooO VoiceRecoder, Free MP3 Sound Recorder, itd. uporaba posebnih učinkov v prisotnosti dodatnih modulov velja za eno od univerzalnih). V ločeno kategorijo bi morali biti vključeni celotni programski sklopi in studiipoklicni in pol-strokovni ravni. Med najbolj znanimi in uglednimi storitvami, ki so na voljo, so Adobe autody, Sony Sound Forge, Acoustica Mixcraft, Cockos Reaper, Audacity, ACID pro, Avid Pro Tools in mnogi drugi. Prav tako se lahko za snemanje glasu uporabi katerikoli drug program za nastavitev mikrofona, ki je glasbeni sekvencer (FL Studio, Cubase, Reason, Cakewalk Sonar itd.)

Testiranje mikrofona Skype

] Zdaj pa si poglejmo enega izmed najbolj priljubljenih paketov za glasovno in video komunikacijo. Ne moremo reči, da je Skype program za nastavitev mikrofona, vendar je nastavitev ustreznih možnosti v njem videti najenostavnejša. Poleg tega, po vadbi v njem, lahko varno začnete s poskusi v studijskih programih.
V sami aplikaciji morate iti do nastavitev zvoka, izbrati trenutno aktivni mikrofon in nastaviti želeno stopnjo glasnosti. Na ta način lahko uporabite dovoljenje za samodejno nastavitev, vendar se ob vklopu te nastavitve glasnost samodejno poveča ali zmanjša, kar med pogovorom ni vedno priročno. Nato preizkusite raven zvočnikov in nastavite prag glasnosti, ki ne bo piščal.

Avdio uredniki

Vsak program za postavitev mikrofona v obliki zvočnega urejevalnika in zvočnih orodij ima na voljo več orodij kot preproste snemalnike ali aplikacijo Skype. To je razumljivo, ker so za to posebej ustvarjene.
Pri snemanju glasu lahko nastavite svoje parametre tako, da izberete želeno vezjeprednameščene predloge. V tem primeru se lahko uporabi tudi samodejna nastavitev normalizacijskega načina, ko se glasnost zvoka poravna v realnem času. Podobno lahko enostavno dodate dodaten učinek, kot je izenačevalnik ali reverb, takoj pa se lahko začutite v koncertni dvorani. Na splošno obstaja toliko orodij, da jih ne morete vse fizično opisati.

Nastavitve za karaoke, ko ste povezani z različnimi sistemi

Kar se tiče vseh vaših najljubših karaok, tukaj ni posebnih težav. Kadar je mikrofon priključen, na primer na domače DVD predvajalnike ali glasbene centre, lahko spremenite samo dohodni in odhodni glasnost (včasih z učinki v realnem času). Druga stvar je, če uporabljate program za nastavitev mikrofona karaoke v obliki računalniškega programa. Vendar pa ima večina teh paketov posebne predloge z vnaprej nameščenimi možnostmi, ki jih lahko po potrebi uporabite.
Kar se tiče samih pripomočkov, so najbolj priljubljene KaraFun, Vocal Jam, GoSing Karaoke Player, VanBasco's Karaoke Player, itd. morebitne učinke. To lahko storite brez namestitve programske opreme, vendar uporabite posebne datoteke KAR, ki jih lahko predvaja običajen predvajalnik Windows. V tem primeru se nastavitev izvede samo s pomočjo sistema, kot je bilopisano zgoraj.

Kratek povzetek

Tukaj je kratek povzetek ukrepov, ki jih lahko sprejme program za konfiguracijo mikrofona v različnih situacijah. Kaj uporabiti? Vse je odvisno od tega, kaj potrebuje uporabnik. Seveda bodo zvočni uredniki in virtualni snemalni studiji najboljša možnost, vendar pa bo delo z njimi brez posebnega znanja dovolj težko. Ampak v vsakem primeru, se morate zavedati, da vse javne službe, ne glede na njihov namen, zanašajo izključno na uporabniško določene parametre v računalniškem sistemu ali v možnostih zvočnih kartic. Torej, tukaj bo koristno poznati osnovne nastavitve samih oken.

Sorodne publikacije