Mobile Hot Spot na Windows 10. Zaženite dostopno točko na enostaven način

Uporabniki operacijskega sistema Windows, desete različice po posodobitvi, so se že nekaj časa srečevali s pojavom več novih in, moram reči, precej nestandardnih funkcij. Med vsemi novostmi je treba posebej omeniti mobilno vroče mesto Windows 10. Trenutno je malo povprečnih uporabnikov, ki vedo, kaj je to, zakaj in kako aktivirati to orodje v sistemu. Na vseh teh vprašanjih je predlagano, da se čim bolj podrobno ustavi.

Kaj je mobilna vroča točka?

Če ne upoštevate čisto tehnične strani vprašanja in se omejite na najpreprostejšo razlago, je nova funkcija edinstveno orodje, ki ga lahko uporabite za ustvarjanje točke distribucije internetne povezave katere koli druge naprave.


Priročno zamenjava mobilnega sistema Windows 10 je orodje za pretvorbo računalniškega terminala ali prenosnika v posebno postajo, iz katere se oddaja povezovalni signal. Če je še lažje, se računalnik spremeni v usmerjevalnik, kot je usmerjevalnik ali modem, ki temelji na brezžični povezavi. To je bilo treba storiti prej s kompleksnimi manipulacijami v ukazni vrstici, da bi pravilno konfigurirali distribucijo. Zdaj se vprašanje, kako vzpostaviti mobilno vročo točko za Windows 10, spusti samo, da bi ugotovili, iz katere povezave bo distribucija, določite ime omrežja in podajte želeno geslo (to je predpogoj). In možnosti povezave in distribucijelahko precej veliko (vsaka od njih bo obravnavana ločeno). Poleg tega lahko s tem načinom povezovanja aktivirate vse naprave, vključno z računalniki in mobilnimi napravami. Vendar je treba omeniti, da bi morali imeti vsi vgrajeni ali zunanji Wi-Fi adapterji z ustrezno nameščenimi gonilniki.


Kako omogočiti mobilno vročo točko v sistemu Windows 10, da distribuira Wi-Fi?

Glede na dejstvo, da se je nova funkcija pojavila le pri nadgradnji na 1607 (Objava ob obletnici), morajo vsi uporabniki, ki posodobitve niso nameščeni samodejno, iskati posodobitve sami, pri čemer uporabite "Center za posodobitve". » Po namestitvi posodobitve v meniju za sporočila, katerega ikona se nahaja v sistemskem pladnju v spodnjem desnem kotu, se pri namestitvi prikaže ploščica Hot Hot Spot. Windows 10 pa lahko zagotovi dostop do te funkcije in prek menija z možnostmi z izbiro razdelka nastavitev za omrežje in internet, kjer je prikazana ustrezna vrstica. Ikona pladnja se uporablja izključno za vklop vroče točke, vendar se glavna nastavitev izvede v razdelku.
Po prijavi v menije morate najprej paziti na ime omrežja in geslo, ki ga sistem sam privzeto nastavi. Malo spodaj je gumb za njihove spremembe, ki ga je treba pritisniti, če je treba popravljeno kombinacijo popraviti.
V konfiguracijskem oknu lahko spremenite ime izbranega omrežja in geslo, vendar mora vsebovati vsaj osem znakov. VV liniji za skupno rabo omrežja lahko določite trenutno razpoložljivo povezavo (ime ponudnika, Ethernet, brezžično omrežje itd.). Če želite omogočiti dostop, preprosto premaknite drsnik za omogočanje na vključeni položaj. Poleg tega lahko omogočite funkcijo za omogočanje na daljavo (stavek izrecno navaja, da morajo imeti obe napravi omogočen Bluetooth), vendar to ni predpogoj za pravilno delovanje storitve.
Opomba: pri tej vrsti distribucije največje število istočasno povezanih naprav ne sme presegati osem (bolj iz tehničnih razlogov se ne bo mogoče povezati).

Distribucija preko 3G /4G modemov

Pri modemih, ki lahko delajo s tehnologijo 3G /4G, ne bi smelo biti posebnih težav. Tu je glavni pogoj razpoložljivost delujoče naprave z pravilno nameščenimi gonilniki.
Nastavitve so enake, modemi pa se praviloma samodejno aktivirajo, ko je aktivirana.

Windows 10: Namestitev mobilne hotspot za distribucijo signala Wi-Fi omrežja

Nič manj zanimivo, čeprav nekoliko nepotrebno, je možnost priključitve računalnika ali prenosnika na brezžično omrežje z distribucijo signala skozi njega. Izkazalo se je, da terminal sprejema vzpostavljeno omrežje prek interneta in ga distribuira.
V tem ni posebnega smisla, toda v praksi se taka povezava lahko uporabi, če obstaja omejitev povezave le ene naprave in nič več v obstoječem omrežju Wi-Fi.

najlažje metode

Kar zadeva upravljanje, so razvijalci poskušali obdržati vse v rokah. Seveda lahko drsnik vklopite neposredno v zgornjih nastavitvah.
Vendar pa je, kot je bilo že omenjeno, v območju za obvestila posebna ploščica, s klikom na katero aktivirate ali deaktivirate distribucijo. Razumno in preprosto.

Kaj storiti, če Wi-Fi ni vklopljen?

Zdaj pa nekaj besed o možnih zlomih in težavah. Recimo, da se v sistemu Windows 10 mobilna vroča točka ne vklopi in sistem izda sporočilo, da Wi-Fi ni vklopljen.
Običajno odpravljanje težav ne deluje vedno (da ne omenjamo ponovne namestitve gonilnikov brezžičnih vmesnikov). V tem primeru vam bo pomagala ukazna konzola, v kateri niz netsh wlan nastavi hostnetwork mode = enable ssid = "NetworkName" key = "HHHHHHHH" keyUsage = persistent, kot je prikazano na sliki zgoraj. Namesto danega imena omrežja (ime omrežja) in gesla (XXX) morate vnesti svoje podatke). Običajno po izvršitvi takega ukaza vse postane na mestu. V nekaterih primerih, če je mobilna dostopna točka za Windows 10 onemogočena, morate biti pozorni na stanje ustreznega gonilnika. Tukaj je treba razumeti, da ta situacija nikakor ni povezana z njeno odsotnostjo (če v sistemu ni bila nameščena, v operacijskem sistemu Windows 10 ne bi bilo niti ploščice Mobile Hot Spot).
Najbolj optimalna rešitev za začetek bo klic "Device Manager" in vključitev prikaza skritih komponent. Mogoče je več navideznih adapterjev Wi-Fi Direct, od katerih vsak potrebuje PCM in preko menijske vrstice»Omogoči«, če naprava ni aktivna. V skrajnem primeru bo prišlo tudi do posodobitev gonilnikov (ta element je mogoče poklicati neposredno iz menija PCM ali pa uporabite vrstico lastnosti, v novem oknu možnosti pa pojdite na zavihek gonilnika).

Težave z mobilnimi modemi

V primeru, ko mobilna vroča točka ne deluje v operacijskem sistemu Windows 10, ko poskuša distribuirati prek povezanih modemov, težava običajno ni v gonilnikih. Najverjetneje je to posledica kratkotrajnih napak samega operacijskega sistema ali pomanjkanja operaterja signalnega omrežja. To bo pomagalo bodisi s preprostim ponovnim zagonom sistema bodisi z izbiro druge lokacije, kjer bo povezava stabilna.

Kaj naj storim, če se ne morem povezati z obstoječimi omrežji?

Nazadnje, poglejmo, kaj je mogoče storiti, če se mobilna vroča točka na Windows 10 izgubi in potem je uporabnik prejel sporočilo, da se sistem ne more povezati z obstoječim brezžičnim omrežjem ali omrežjem Ethernet. Očitno povezava resnično manjka. V tem primeru je smiselno preveriti kabel za žično povezavo ali celo znova zagnati usmerjevalnik tako, da ga najprej odklopite iz električnega omrežja in prekinite pred ponovno aktivacijo za približno 15-20 sekund. Podobna situacija lahko izhaja tudi iz dejstva, da internetna povezava za povezavo uporablja protokol visoke hitrosti PPPoE. Na žalost, tako kot tiste povezave, mobilne vroče točke Windows 10 preprosto ne vidi ali, če želite, ne prepozna. Na žalost so stvari enake. Morda se boste morali malo spremenitiNastavitev usmerjevalnika z nastavitvijo uporabe L2TP ali z izbiro statičnega ali dinamičnega IP z nastavitvami samodejne konfiguracije IPv4 v svojih lastnostih.

Na koncu

To je vse, kar velja za tako zanimivo inovacijo. Nazadnje se je Windows pojavil kot preprosto in vsestransko orodje, ki omogoča distribucijo interneta s katerega koli računalnika (ali mobilne) naprave, ki izvaja deseto spremembo. V preteklosti so se tudi mnogi sistemski administratorji razbili nad organizacijo in vključitvijo dostopne točke, pri tem pa upoštevali največje število sistemskih orodij. Zdaj morate določiti samo ime omrežja, nastaviti geslo in pritisniti gumb za vklop. Ostaja le vprašanje, zakaj je bila ta zamisel izvedena s tako zamudo. Kar se tiče napak ali neuspehov pri povezovanju, saj je bilo že mogoče opaziti, da so skoraj vse, z nekaj izjemami, programske narave. Ne pozabite, da se nekaterim uporabnikom zdi, da je storitev premalo izkoriščena (na primer nekateri modemi ali adapterji za Wi-Fi USB morda ne bodo delovali, medtem ko drugi modeli nimajo težav). Včasih je storitev mogoče blokirati z različnimi protivirusnimi ali celo vgrajenimi požarnimi sistemi, zato je smiselno, da jih za nekaj časa onemogočimo in vidimo, kakšen bo rezultat. Ampak na splošno, novost izgleda dostojno in bo koristno za vse tiste, ki poskušajo hitro organizirati distribucijo svojih računalniških naprav. In seveda, upam, da bo kmalu taStoritev bo rahlo izpopolnjena (vsaj za uporabo podpore PPPoE visoke hitrosti).

Sorodne publikacije