Kako prikazati skrite mape v sistemu Windows 10: najlažje metode

Kot veste, niso vsi imeniki operacijskih sistemov Windows, zlasti deseta različica, na voljo uporabniku za ogled in urejanje datotek v njih. Vendar pa je včasih preprosto potrebno dostopati do njih. Ampak za to, morate vklopiti prikaz skritih map v Windows 10. Kako to storiti? Pravzaprav je tehnika preprosta. Ampak na začetku nekaj besed o tem, katere informacije v njih je mogoče skriti.

Skrite mape: kaj lahko ohranijo?

Prvič, skrit pred očmi katerega koli uporabnika, ne glede na to, ali je opremljen s poljubnimi poljubnimi skrbniškimi verigami, obstajajo samo sistemske komponente, ki niso priporočene v sistemu brez posebnega znanja. Konec koncev je to mogoče doseči le z dejstvom, da celoten OS preprosto preneha delovati.


Po drugi strani uporabniki včasih namenoma gredo na takšen korak, tako da skrivajo osebne podatke (na primer, v primeru več registracij na enem terminalu). Poleg tega se lahko v nekaterih primerih imeniki skrijejo spontano zaradi učinkov določenih vrst virusov. Vendar še vedno, če ne upoštevate situacije z virusnimi okužbami, pri nameščanju nekaterih programov ali njihovih dodatkov, je pogosto zelo nujno dostopati do nedostopnih imenikov. Kako prikazati skrite mape v sistemu Windows 10? Nato se predlaga nekaj klasičnih metod.

Kako prikazati skrite mape v Windows 10?

Prva metoda je uporaba standardnega sistema "Explorer"Glavni meni na zgornji plošči izbere pogled odseka.


Po tem se pojavi dodatna plošča in na njej je gumb parametrov (skrajno desno). Ko kliknete nanj, se prikaže novo okno, v katerem morate izbrati zavihek »Pogled« in na seznamu nastavitev, ki jih uporabljate, z obračanjem navzdol, zabeležite prikaz skritih map in datotek. Nadaljnje spremembe se shranijo s klikom na gumb »V redu«. Po tem bo upravitelj datotek lahko videl vse, kar ni bilo na voljo. Opomba: Če želite v celoti prikazati vse objekte, morate nadalje deaktivirati niz skritih zaščitenih sistemov ali šifriranih objektov. Kot dodatno orodje lahko uporabite gumb »Prikaži ali skrij« v spustnem meniju, v katerem so skriti predmeti.

Kako odpreti skrite mape v Windows 10 z atributom skrivanja imenika

Zdaj nekaj besed o še eni tehniki. Razmislite, kako prikazati skrite mape v operacijskem sistemu Windows 10 v situaciji, ko je uporabnik vklopil njihov zaslon, potem pa ga bo onemogočil.
Jasno je, da bo prišlo do ponovnega prikrivanja. Za odstranitev zahtevanega imenika iz vidnega polja je potrebno odpreti meni Lastnosti na kartici splošni parametri pod potrditvenim poljem "Skrit". Po tem, tudi če onemogočite prikaz skritih predmetov, bo imenik v istem "Raziskovalcu" ostal viden.

Iskanje skritih predmetov

Končno, še enametoda, ki vam omogoča, da v celoti rešite problem, kako prikazati skrite mape v sistemu Windows 10, ne da bi spremenili parametre in atribute. V tem primeru mislimo na uporabo iskalnika "Explorer", ki zahteva operator "%" pred imenom imenika in za njim. Isti operater se uporablja tudi pri dostopu do izvršljivih datotek, ki so v skritih imenikih prek ukazne vrstice Run.

Zaključek

Vse to se nanaša na prikazovanje in iskanje skritih predmetov v operacijskem sistemu Windows 10. Takšna tehnika se načeloma lahko uporablja ne le v desetini, ampak tudi v kateri koli drugi spremembi. Toda, kot kaže praksa, bo večina uporabnikov morala uporabiti nastavitveni meni obrazca. Zelo priporočljivo je vključiti prikaz zaščitenih sistemskih objektov. Ko nenamerno spremenite datoteke v njih ali izbrišete vso vsebino sistema, lahko povzročite nepopravljivo škodo (čeprav jih Windows preprosto ne bo odstranil). Še vedno lahko kopate v sistemski register, vendar ta metoda ni bila upoštevana samo zato, ker je za večino uporabnikov precej naporna in brez posebnega znanja ne bi smela biti uporabljena.

Sorodne publikacije