Kako konfigurirati Windows VPN: Uporabniški priročnik

Danes virtualna zasebna omrežja nikogar več ne presenečajo. Njihova uporaba vse bolj nadomešča standardno internetno ali LAN povezavo. Zakaj večina uporabnikov raje uporablja te tehnologije namesto standardnih tehnik? Ampak samo zato, ker, na primer, konfigurirate VPN v sistemu Windows 7, lahko preprosto ostanete neprepoznavni na svetovnem spletu in obiščete zaklenjene vire, da ne omenjamo vzpostavitve neposredne povezave med oddaljenimi računalniki, kot je varno omrežje povezavo


Naslednje gradivo bo na kratko obravnavalo teoretična vprašanja, povezana s takšnimi tehnologijami, in njihovo uporabo v praksi. Kot osnova bomo vzeli operacijski sistem Windows 7, čeprav bodo predlagane rešitve enako primerne za vse druge spremembe.

Kaj je VPN in zakaj ga potrebujete?

Za začetek si poglejmo nekaj vprašanj, povezanih s samo tehnologijo. Kaj je VPN? Delo zasebnega virtualnega omrežja je neposredno podobno delovanju tako imenovanih anonimizatorjev ali anonimnih proxy strežnikov.
V spodnji vrstici je tuneliranje, ki spremeni zunanji naslov naprave (IP), iz katere se poskuša dostopiti do vira s spremembo uporabnikove teritorialne lokacije in prometnega šifriranja.

Kako vzpostaviti VPN na Windows 7: splošni algoritem

V praktičnem smislu je konfiguracija dovolj preprosta, vendarsamo glede na to, da obstaja obstoječi strežnik VPN, ki naj bi bil povezan (o neodvisnem ustvarjanju strežnika bo povedal ločeno).


Kako vzpostaviti povezavo VPN? Vse je preprosto:
 • Prvič, "Nadzorna plošča" izbere del javnega omrežja, ki uporablja ustvarjanje nove povezave.
 • Po tem novem oknu označuje samo povezavo z delovnim mestom.
 • Pri zahtevi za način povezave se izbere obstoječa povezava ("Uporabi mojo povezavo VPN"), ki ji sledi naslov strežnika (IP), ki jo lahko zagotovi skrbnik sistema ali ponudnik.
 • Nato se poda ime povezave (poljubno) in vnesejo se podatki, prejeti med registracijo dostopa (uporabniško ime in geslo).
 • Nato se pritisne gumb za povezavo in po preverjanju pristnosti (validacija podatkov) se uporabi vrstica neposredne povezave.
 • Ali lahko vzpostavim povezavo med več računalniki?

  Dejansko vprašanje ni prazno. Mnogi uporabniki bi radi vedeli, koliko je mogoče povezati med dvema ali več računalniki ali celo celo lokalna omrežja brez uporabe žic, vendar le na račun interneta (in tudi s popolno zaščito prenesenih in prejetih podatkov). To lahko storite. Kako konfiguriram svoj VPN? Tukaj morate najprej narediti nekaj osnovnih korakov:
 • ustvariti povezavo na terminalu, ki bo deloval kot strežnik VPN;
 • nastavite otroške naprave, ki bodo primerne za povezavo z njim.
 • Kako vzpostaviti povezavo VPN: Ustvarjanje strežnika in navideznega omrežja

  Torej morate najprej izbrati terminal, ki mu bo dodeljena vloga strežnika VPN. Vnesti ga je treba v razdelek omrežnih povezav in prek menija "Datoteka" izberemo novo dohodno povezavo.
  Nato se bo prikazal seznam uporabnikov, od katerih se pričakuje, da bodo odprli dostop do strežnika, v katerem bodo navedeni logini in gesla za vsakega od njih (za avtorizacijo). Za udobje lahko račune ustvarite vnaprej. Po tem morate izbrati internetno povezavo in pustiti, da so nastavitve uporabljenih protokolov nespremenjene. Na koncu pritisnete gumb "Končano". Vse! Omrežje s strežnikom se lahko uporablja za povezovanje uporabnikov drugih terminalov (prej navedenih na seznamu).

  Kako vzpostaviti povezavo s strežnikom iz podrejenega terminala?

  Zdaj pa poglejmo, kako povezati VPN z otroškimi napravami. Načeloma so vsa dejanja popolnoma enaka, kot je opisana za povezavo z delovnim mestom. Samo vsak uporabnik mora najprej poznati naslov strežniškega računalnika.
  Če ga je ustvarila oseba, ki jih ta vprašanja ne zanimajo, lahko z ukazno konzolo izvedete svoj naslov z vstopom v vrstico ipconfig.

  Možne napake in kako jih popraviti

  Kar zadeva nastavitev VPN, se zdi, da je jasnost že vidna. Zdaj pa nekaj besed o možnih napakah in zrušitvah. Pogosto je pri številki 806 prišlo do napake, ko vam sistem pove, da povezave ni bilo mogoče vzpostaviti. Prva rešitev problema je, da jo namestiteSamodejno dobite vse naslove v nastavitvah IPv4 (če ponudnik IPv6 ni podprt, ga je najbolje takoj izklopiti). Po želji morate onemogočiti uporabo proxy strežnika za lokalne naslove. Če to še ni tako, lahko vprašanje, kako nastaviti VPN, rešimo z uporabo odprtih naslovov Googlovih strežnikov DNS, ki jih sestavljajo kombinacije hobotnic, štirikratnikov in dvojčkov ali uporabijo analogi iz Yandexa in IP za ročno določanje ali določanje območje dovoljenih naslovov na usmerjevalniku po prehodu v vrata. Samo v primeru izključitve blagovne znamke Windows, morate vnesti naslove, ki se končajo s številkami 254 in 245, in aktivirati uporabo GRE.
  Poleg tega je priporočljivo odstraniti izbor iz postavke za aktivacijo prijave v domeno Windows.

  namesto izida

  To je vse, kar lahko na kratko rečemo o ustvarjanju in uporabi povezav, ki temeljijo na VPN. Tukaj ni potrebe po posebnem znanju, vendar je pri ustvarjanju omrežja naslov strežnika bolje določiti takoj, kot tudi ustvariti seznam uporabnikov, ki se bodo lahko povezali. V drugem se zdi, da ne bi smelo biti težav. V našem primeru celo orodje Windows ni posebej zmedeno. Uporabljate lahko tudi aplikacije tretjih oseb ali celo povezujete prek mobilnih operaterjev. Toda zakaj, če je vedno na voljo hitra personalizacija, ki jo je mogoče narediti iz katerega koli računalnika s sistemom Windows?

  Sorodne publikacije