Obdelava oblike PHP: koncept, navodila za uporabo, pravila in metode dela

Obrazci imajo pomembno vlogo pri oblikovanju spletnih virov. Omogočajo vnos in spreminjanje podatkov. S pomočjo obrazcev lahko storite zlonamerno kodo ali zavestno napačne podatke. Ustvarjanje pravilnih oblik in njihovo pravilno delovanje - udobje za obiskovalca in stabilno delo spletnega vira.

HTML obrazci in realne naloge

HTML obrazci so prisotni na vsaki strani z redko izjemo. Z oznako obrazca lahko uporabniku omogočite vnos in spreminjanje podatkov. Najbolj priljubljena oznaka - vnos - služi za vnos nizov, gesel in prenosa skritih podatkov. Oznaka za izbiro vam omogoča, da izberete element s seznama. Nastavite lahko tudi stikala, ustvarite več položajev in prenesete datoteke.


Majhno število notranjih oznak obrazca, raznolikost njihovih atributov in variant uporabe omogočajo opis kompleksnih podatkovnih struktur. Koncept, namen in dejanska obdelava obrazcev v PHP so določeni z rešljivo nalogo. Oblikovanje obrazca je kompleksen proces, za zagotovitev celovite rešitve dane naloge pa je potrebnega veliko časa: zunanja preprostost oblike oznake v praksi je zelo zahtevna pri izvajanju. Vsi elementi obrazca so lahko okrašeni s stili CSS. Programer lahko obiskovalcu zagotovi algoritem za gibanje v poljih obrazcev.
V bistvu je pojem oblike odvisen od predmetnega področja. Na primer, obrazci bodo ustvarjeni za pisarno računaprimarni dokumenti, poročila za davke, računi na izplačane plače Odnos med obrazcem in dejanskim dokumentom se določi z imenovanjem slednjega.


Zlasti uvedba izvirnega dokumenta je:
 • ime;
 • številka;
 • stroški blaga.
 • Druga polja (dobavitelj, datum dobave, merske enote, pravni podatki itd.) Se lahko samodejno izpolnijo kot del algoritma za samodokončanje polj - sodobna in zahtevana metoda programiranja. Račun za izplačilo plače lahko zahteva vnos (popravek) samo enega polja obračunanega zneska (če ga je treba določiti zunaj osnovnega izračuna). Druga polja so izračunana po enotnem algoritmu za vse zaposlene. V vsakem posameznem primeru obrazec vsebuje samo tiste elemente, ki jih je treba izpolniti ali spremeniti.

  Primer uporabe elementov obrazca

  Naslednji primer uporablja polje z besedilom za vnos imena obiskovalca, skrito polje za vnos gesla, element seznama in dve možnosti:
 • eden od mnogih (radio);
 • Več od mnogih (potrditveno polje).
 • Ta obrazec je formalne narave. Njegov namen je pokazati, kako enostavno je ustvariti priložnost za vnos /spremembo podatkov na katerem koli mestu. V tej obliki je skrit element, ki ni vnesen in se ne spreminja, vendar omogoča prenos pomembnih informacij.
  HTML obrazci so samostojni elementi in delujejo samostojno. Zelo težko jih je v praksi pravilno opisati in uporabljati. Praviloma se spremeni(dodajanje ali odstranjevanje polj) je povezano s številnimi spremembami kode. Pomembno je, da takoj določimo vsebino in število zahtevanih polj, tako da kasneje ni treba spreminjati ali dopolnjevati.

  Obrazec za opis kode PHP

  Naslednji obrazec je opisan z naslednjo kodo. Opis CSS ni specifičen in ni naveden spodaj. Prikazana je samo koda samega obrazca. Podatkovna oblika PHP pošlje metodo POST strani 'index.php', ki je sama obrazec.
  Polja z uporabniškim imenom in geslom morata biti pravilno izpolnjena. Najprej je treba izključiti zmožnost vnosa napačnih informacij. Da bi to naredili, kodna oblika uporablja spremembo barve znakovnih polj v rdeči barvi, če je napaka: echo $ cNameTest in echo $ cPassTest. Te spremenljivke so definirane na začetku strani HTML.
  Tukaj v odseku HEAD

  vstavljanje operaterjev, ki določajo prisotnost v matriki $ _POST vrednosti polj oblike cName in cPass. Potem se preveri pravilnost vnosa zahtevanih vrednosti funkcij

  in
  . Če je uporabnik naredil napako in napačno vnesel uporabniško ime ali geslo, ustrezna polja obrazca spremenijo barvo v rdečo. Funkcije za preverjanje chStrText () in chStrPass () niso idealne - to je primer. V praksi je pomembno ne le spreminjati barvo in obiskovalcu pokazati svoje napake, ampak tudi ustrezno ukrepati. Posebej je treba omeniti vhodno oznako s skritim tipom (ime kode). Obdelava podatkovnih obrazcev v PHP ni samo vidna ali poseljena informacija. Pogosto je v procesu vnosa podatkov potrebno ustvariti skrito besedilo, ki imapomena. V tem primeru ni pomembno, kaj bo programer postavil cCode; Pomembno je, da je to pomembno za rešitev problema.

  Vrednost PHP in PHP

  PHP deluje na strežniku. Kot jezik strežnika lahko PHP pri obdelavi obrazcev sodeluje le: "programer" napiše kodo, da ustvari obrazec ali izpolni polja, ko je obrazec opisan z oznakami HTML. PHP lahko sprejme odločilen korak pri obdelavi podatkov, ki jih vnese obiskovalec. Aktiviranje PHP-ja se pojavi, ko se stran posodobi: po izpolnitvi obrazca sam pošlje podatke v metodo POST (včasih GET). To pomeni, da je vrednost oblike atributa akcije oznaka ime strani, na kateri je obrazec napisano. V nekaterih primerih pravilo za obdelavo obrazcev v PHP zahteva ločeno stran, včasih nevidno. To je zelo priročna metoda. Na primer, registracija ali prijava registriranega obiskovalca je povezana z zahtevo za bazo podatkov.
  V tem primeru so razvite tri strani (kot opcija). Izhodna datoteka index.php (index.html) vsebuje prijavni obrazec (registracija). CheckUser.php je pripravljena oblika v PHP-ju za delo z bazo podatkov (tabele in samo. CheckUser.php samo preveri prisotnost obiskovalca, noben sklep v brskalniku ne deluje. V primeru uspešne prijave se prenese glavna delovna stran in uporabnik se prijavi. V primeru težave: tak uporabnik ali registracija ni zavrnjena, proces pa se vrne na index.php (index.html).

  Delo s strežnikom AJAX

  V nekaterih primerih je obrazec v PHP-ju prek posodobitve strani edini. Možnost: Ko se uporabnik prijavi na spletno mesto inČe želite začeti, priporočamo, da preverite polja obrazca na letalu z uporabo javascripta. Z dodeljevanjem vodnika dogodka v polju obrazca (vnos polja, izhod iz polja, pritiski na tipko, ko je fokus v polju), lahko ustvarite podatke za nadaljnjo obdelavo. Ko so podatki pripravljeni, obiskovalec klikne na gumb za prenos podatkov.

  V tem primeru obstaja vhodna oblika. Obstajata dva elementa HTML, ki ne pripadata obrazcu, vendar klik na njih povzroči zagon funkcije, ki skriva obrazec ali funkcijo, ki bere polja in jih pošlje v strežnik za preverjanje. V tem primeru je naloga zagotoviti prijavo iz enega brskalnika različnim zaposlenim brez ponovnega nalaganja vira. Viri morajo delovati neprekinjeno, delavci pa se spreminjajo. Uporaba PHP in AJAX obrazcev je najbolj primerna rešitev.

  Potrjevanje obrazcev HTML

  Obiskovalci spletnega mesta so morda napačni in lahko namenoma poskušajo škodovati. V vsakem primeru mora razvijalec zagotoviti vse možnosti vedenja obiskovalcev. Najpreprostejše pravilo pri ustvarjanju obrazcev je, da dovolite le dopustne informacije. Uporaba regularnih izrazov, kot v primeru chStrTest () in chStrPass (), ni vedno upravičena, vendar je zahteva za natančno nastavljanje dopustnih naborov znakov /sprememb podatkovnih polj ali verjetnega niza vrednosti vedno upravičena.
  Idealno - dati obiskovalcu možnost, da izpolni obrazec s seznamom veljavnih vrednosti, vendar v večini primerov to preprosto ni mogoče. Izvedite obdelavo obrazcev HTML neposredno v tem trenutkuuvedba je možna, vendar bo to določilo breme izmenjave podatkov z AJAX-om. Praksa in izkušnje pri razvoju obrazcev nam omogočajo sklepanje: najboljša rešitev je razumna kombinacija zmožnosti javascripta (preverjanje vnosa podatkov v brskalniku) in zmožnosti PHP (obdelava podatkov na strežniku).

  Toge konstrukcije in zahtevnost

  HTML je "niz" formalnih pravil. Opis oznake zahteva sodelovanje tabel CSS. Po opisu elementov obrazca preko identifikatorjev lahko izgubite možnost neposrednega dostopa do polj obrazca prek javascripta. Z opisom skozi razrede lahko imate več svobode. Skoraj nemogoče je dati jasna navodila, vse situacije so edinstvene, a razumevanje in uporaba spretnosti ter znanja sodelavcev vam vedno omogoča, da delate kar se da hitro in učinkovito.
  Težko je ustvariti dinamično oblikovan obrazec za vnos podatkov. Običajno je delo z obrazci v PHP-ju omejeno na formaliziranje podatkov in oblikovanje strogega gradbenega jezikovnega strežnika ali HTML oznak. V vsaki rešitvi je treba rešitev za morebitno spremembo zgraditi čim bolj udobno. Opis, validacija in obdelava obrazcev so napisani v različnih delih strani, uporabljajo se datoteke CSS in uporabljajo datoteke predmetov. V vseh primerih bi moral biti opis in obdelava obrazca v PHP-ju čim bolj jasna in jasna. Če pričakujete možnost spreminjanja števila polj, oblikovanja, postavitve in obdelave, bo vzdrževanje dela enostavno in hitro.

  Vedno samo ena oblika

  Obstaja ena v procesu uporabe obrazcevtemeljna pomanjkljivost: "Vedno je potrebno imeti dve različici enake oblike.
  Prva možnost je vnos /urejanje podatkov. Druga možnost je obrazec po potrditvi vnosa. Tudi ko javascript izvaja funkcijo preverjanja vsakega polja, lahko obdelava obrazca v PHP-ju povzroči negativen rezultat in od obiskovalca zahteva, da popravi napačne podatke. Podatkov ni mogoče natisniti v obrazec, saj je potrebno obiskovalcu pokazati, kaj je potrebno popraviti, zato je treba izvirno obliko predstaviti na nekoliko drugačen način. Nenavadno splošno pravilo programiranja - "vse vedno na enem mestu in v eni kopiji" ima najbolj neposreden odnos. Vsak obrazec je treba ustvariti univerzalno, z izračunom, da so bile pri obdelavi ugotovljene napake. Preprosto v začetnem trenutku časa niso v obliki. Samo v tem primeru bo prišlo do napake pri začetnem vnosu in ponovnem vnosu - po popravku napak.

  Pravila in metode dela z obrazcem

  Vsaka praktična naloga je bila rešena pred vzpostavitvijo spletnega mesta. Razvoj spletnega vira in oblikovanje potrebnega niza obrazcev je formalizacija procesa obdelave informacij, ki je obstajal, preden je programer začel razvijati. S tega vidika je pri ustvarjanju katerekoli oblike pomemben človeški dejavnik. Lokacija, funkcionalnost in delo obrazca bi morali biti povsem intuitivni za vse obiskovalce ali strokovnjake, ko gre za ustvarjanje strokovnega specializiranega vira. Človekfaktor je prvo merilo. Enostavnost oblike in njena obdelava - drugi pomemben vidik. Enotna koda obrazca v enem primeru, izračunana za začetni vnos, in popravljanje napak, je tretji kriterij.

  Naravni podatki in formalni opis

  Položaj z obrazci je bil vedno preprost za uporabo oznak HTML in dejanskih težav pri njihovi uporabi v praksi. Naravne informacije so dinamične, nobeno področje in njegovo delovanje nista vzpostavljena. Bolj kot je masivna oblika HTML, težje jo je ustvariti, uporabljati in obdelati v PHP-ju. Kompleksnost se včasih preplavi pri oblikovanju obrazcev, zlasti kadar jih spreminjamo, testiramo in razvijamo. Znanje in spretnosti izboljšujejo situacijo in omogočajo ustvarjanje dobrih, kakovostnih obrazcev za vnos podatkov. Po osnovnem pravilu: maksimalno enostavnost in minimalno polje, lahko ustvarite dobro kodo in zagotovite visoko kakovostno obdelavo podatkov.

  Sorodne publikacije