Ne prikazuje IPTV predvajalnika: Možni vzroki težave. Namestite in konfigurirajte predvajalnik IPTV

Veliko število uporabnikov, ki si želijo ogledati internetno televizijo na račun uporabe najsodobnejših tehnologij, v svoje računalnike namestijo priljubljeno aplikacijo v obliki predvajalnika programske opreme IPTV Player. Včasih pa obstaja težava, da program ne prikazuje kanalov v predvajalniku IP-TV. Prav tako se zgodi, da je zvok, slika pa manjka ali je sprejeta z izkrivljanjem. Kakšen je razlog za ta pojav in kako odpraviti morebitne napake in bo še naprej prikazan.

Ne prikazuje IPTV predvajalnika: Možni vzroki težave

Pri uporabi te programske opreme je lahko veliko težav. In da jih obravnavamo, kar je nenavadno, do najrazličnejših situacij, ki niso med seboj povezane.


Toda zakaj se ne prikaže IPTV predvajalnik? Med vsemi razlogi, ki se pojavljajo danes, so najpomembnejši naslednji:
 • program je blokiran s sistemsko zaščito in protivirusno programsko opremo;
 • različica platforme DirectX ne izpolnjuje navedenih zahtev;
 • predvajalnik ima nepravilno nastavljene grafične nastavitve;
 • parametri omrežnih protokolov niso pravilno nastavljeni v sistemu;
 • Promet IGMP ni podprt;
 • Težava s ponudnikom pasovne širine.
 • Zakaj IPTV Player ne prikazuje: protivirusnega in požarnega zidu

  Zaščita, ki je nameščena v sistemu, kot kaže praksa, lahko blokira programski paket. IPTV predvajalnik se zaradi tega ne prikaže včasih.
  Kako se znebiti tega problema? Za začetek je vrednoposkusite popolnoma onemogočiti zaščito. Za protivirusni program lahko uporabite vsaj minimalni interval, na primer deset minut, in onemogočite požarni zid. Potem lahko vidite, zakaj se pojavi problem.


  Če se predvajalnik IPTV ne prikaže zaradi požarnega zidu, v njegovih nastavitvah z administrativnimi predlogami morate ustvariti novo pravilo za program in nato dodati želeni program na seznam izjem. Da bi to naredili, boste morali v končni fazi podati lokacijo glavne izvedljive datoteke v formatu EXE. V antivirusu bo potrebno izločiti vir ponudnika, bodisi mesto samega programa, bodisi naslov, s katerega se oddajajo televizijski programi.

  Težave z DirectX

  Prav tako se zgodi, da se predvajalnik IPTV ne prikaže dobro (slika je prikazana brez motenj ali pa slika sploh ni) zaradi nepravilno nameščene ali potrebe po nadgradnji platforme DirectX. Najbolje je, da ga v celoti namestite tako, da prenesete najnovejšo različico iz Microsoftovega uradnega vira ali s tem uporabite spletni namestitveni program.
  Če pa je uporabnik prepričan, da ima nameščeno najnovejšo spremembo DirectX, v naprednih nastavitvah predvajalnika, pri nastavitvi videoposnetka pojdite na zavihek Dodatno, nastavite potrditveno polje na vrstico za vse nastavitve in izberite možnost za uporabo OpenGL namesto Direct3D.

  Omrežne nastavitve za predvajalnik in računalnik

  V nekaterih primerih obstaja še en razlog, zakaj se predvajalnik IPTV ne prikaže. Rostelecom je zgleden primer tega. Povsodvidljivost, problem je, da za enega od obstoječih omrežnih vmesnikov parametri igralca niso nastavljeni na prednost.
  Namestitev in konfiguriranje predvajalnika IP-TV v tem primeru se zmanjša na vstop v glavni meni parametrov in izbiro dela omrežnega vmesnika (prikaže se naslov IP omrežne kartice). Če je v sistemu nameščenih več Wi-Fi in Ethernet adapterjev, morate izbrati točno to, kar trenutno uporablja sistem, namesto samodejnega zaznavanja.
  Če se predvajalnik IPTV ne prikaže, v razdelku omrežij v skupni rabi preverite nastavitve omrežne kartice. To velja zlasti za protokol IPv4. Tukaj morate klikniti gumb Dodatno na zavihku Splošne nastavitve in v naslednjem oknu deaktivirati avtomatsko metrično črto, nato pa vnesite enoto malo pod trenutno vrednostjo v polju (to bo pomenilo višjo prioriteto protokola). Prav tako bodite pozorni na uporabo parametrov glavnega prehoda v oddaljenem omrežju. Če je ta možnost omogočena, je treba potrditveno polje odstraniti iz njega.

  Nastavitve po meri v sistemskem registru

  Če predvajalnik IPTV ne prikaže takšnih nastavitev, je morda razlog za njegovo nezmožnost ta, da sistem ne podpira IGMP. Če želite začeti, morate poznati naslov IP odjemalca VPN.
  Nato, da popravimo situacijo, morate poklicati urejevalnik registra (regedit v Run Console), pojdite v vejo HKLM in imenik SYSTEM CurrentControlSet in pojdite naimenik Parameters, ki ima razdelek Interfaces. Nato morate najti niz z naslovom IP, ki se ujema z vrednostmi, definiranimi v prvi fazi, dodajte parameter REG_DWORD z imenom TypeOfInterface in mu dodelite vrednost 2. Nato znova zaženite usmerjevalnik VPN in problem naj izgine.
  Če želite biti resnični v istem razdelku TcpipParameters, ustvarite nov parameter DWORD, ga poimenujte IGMPVersion, nato pa nastavite trenutno vrednost v urejevalno okno 3. Nato kliknite V redu in znova zaženite terminal.

  Težave na strani ponudnika

  Toda vse, kar je opisano zgoraj, se nanaša izključno na težave uporabnikov. Včasih pa razlog za takšno vedenje igralca iz uporabnikovega sistema ni odvisen. V zvezi z razmerami, povezanimi s ponudniki, je najpogostejša težava omejitev internetnega prometa (to se pogosto dogaja pri uporabi ADSL modemov). Toda, če ne vemo, za normalno delovanje IPTV predvajalnika, so minimalne zahteve takšne, da hitrost internetne povezave ne sme biti nižja od 6 Mb /s (in to ni celo brez kanalov visoke kakovosti). Poleg tega ponudnik na standardni opremi ne piše vedno dovoljenja za uporabo IGMP prometa in s privzetimi nastavitvami je ta podpora onemogočena. Zato je lahko zahteva naslovljena na ustrezno službo, ki zahteva vključitev IGMP Multicast. Če uporabljate ADSL usmerjevalnik, boste morali ustvariti tudi povezavo mostu s parametri PVC.

  Nekaj ​​besed nazadnje

  To so bile le osnovne innajpogostejših težav. Včasih, kot kažejo povratne informacije uporabnikov, lahko pomaga pri zagonu aplikacije v združljivostnem načinu z različico Windows operacijskega sistema Windows (to velja za Windows 7, ki zaradi lastne koristi iz nekega razloga ne želi pravilno delovati s programom).

  Sorodne publikacije