Ustvarite črtkano črto v programu Adobe Photoshop

Adobe Photoshop ima široko paleto funkcij, ki jih je mogoče uporabiti za reševanje nekaterih uporabljenih nalog, kot tudi za dobro delo v enem okolju brez premikanja v drugo. Program je namenjen predvsem za rastrsko grafiko, možno pa je tudi delo z vektorjem. Ena izmed zanimivih vprašanj je izdelava pikčaste črte v Photoshop CS. Naloga sploh ni zapletena, sledite korakom, ki bodo prikazani spodaj. V praksi lahko pogosto uporabite več kot en način gradnje.

Metode gradnje

Vsaka metoda se ne ujema posebej za določeno situacijo. Po drugi strani pa obstaja univerzalni pristop, ki lahko ustvari črtkano črto katere koli geometrijske kompleksnosti. Za vse metode je potrebno opraviti vmesno fazo - nastavitev čopiča. Te nastavitve imajo nekaj parametrov, ki lahko spremenijo razmik in spremenijo debelino črtkane črte.


Nastavitev ščetk

Vsak uporabnik tega grafičnega okolja je vsaj enkrat uporabil orodje Brush. Vendar niso vsi prilagodili različnih situacij, v katerih so bile potrebne različne vrednosti parametrov. Torej, preden ustvarite črtkano črto, morate izbrati orodje Brush in priklicati kontekstni meni nastavitev. Tukaj morate nastaviti zahtevano togost in debelino linij. Po postopku pojdite na ploščo s krtačo, kjer se nahaja možnost intervala. Drsnik intervala se lahko premakne na želeno vrednost, optimalna rešitev pa je 150%.

Orodje za pero

Po vseh spremembah krtačk lahko nadaljujete z risanjem črtkane črte. Naš objekt bomo ustvarili z orodjem Pen, ki se nahaja v glavni vrstici bližnjic. Črtkana črta lahko uporabnik dobi s pomočjo transformirane poti.


 • Aktivirajte "Pen" in nastavite prvo referenčno točko - začetek linije.
 • Drugo točko postavite na želeno mesto, kjer se bo končal geometrični objekt.
 • Naslednji korak je ustvariti novo plast, ki se lahko doda z uporabo vročih tipk ali nadzorne plošče plasti.
 • Sedaj morate klikniti na nastalo konturo z desnim gumbom miške in v oknu, ki se pojavi, izberite "Run Pivot Path".
 • Prikaže se okno, ki prikazuje metodo udarca. Privzeta vrednost je "Brush" - potrdimo.
 • Vsaka različica programa, kot je Photoshop CS6, podpira črtkane črte. Po vseh zgornjih korakih dobimo ravno črto, poleg tega pa lahko ustvarite krivuljo s črtkano črto.
  Operacija za konstruiranje krivulje se ne razlikuje od risanja ravne črte. Edini korak, ki bo spremenjen - ustvarjanje in črpanje referenčnih točk. Spodaj je nekaj dodatkov:
 • Ustvarite točko z istim orodjem za pero.
 • Najdemo pravo mesto na platnu in pritisnemo levo tipko miške - skušamo spremeniti polmer ukrivljenosti na želeno vrednost.
 • Krivuljo lahko nadaljujete z novimi točkovnimi lokikot v odstavku 2.
 • Naslednji koraki ostajajo nespremenjeni: splošna slika operacij se ne spremeni in vse se izvede točno tako kot v primeru ravne črtkane črte v Photoshopu.

  Druga orodja

  S pomočjo grafičnih predmetov je mogoče ustvariti geometrično obrobo številk v obliki črtkanih linij. Vsa ta grafična orodja so v isti celici na glavni plošči. Z njihovo pomočjo lahko ustvarite kot najbolj primitivne oblike: linijo, mnogokotnik, elipso; oba poljubna, ki ju je urednik samodejno prenesel: puščica, zvezda, oblak v dialogu in drugi. Ne glede na to, katero orodje izberete, ima vsakdo svoje nastavitve in možnosti, ki so prikazane na vrhu programa v njeni glavi. Hod za sliko katere koli oblike je skoraj enak kot pri orodju za pero:
 • Izberemo želen instrument in reproduciramo predmet. Pomembno je omeniti, da imajo ustvarjene številke samodejno svojo plast, ki jo lahko nato rasteriziramo.
 • Upravljamo nastavitve in nastavljamo optimalne, ki jih bo uporabnik potreboval.
 • Z desno miškino tipko kliknite predmet in izberite element "kontura". Pojavi se običajno pojavno okno, kjer morate izbrati možnost Brush.
  Na zaslonu se pojavi slika, ki je na konturi obrobljena s pikčasto črto. Novi predmet lahko po lastni presoji dodatno uredite.

  Sorodne publikacije