Vžigalna tuljava - znaki okvare in glavni simptomi

Kot veste, je potrebna iskra za vžig mešanice goriva in zraka (seveda, če ni dizelski motor). Sistem vžiga predvideva prisotnost takih podrobnosti, kot so sveče in visokonapetostne žice. Toda glavno vozlišče je vžigalna tuljava. Znaki neuspeha elementa "Kalinovsky" in ne samo bodo obravnavani v našem današnjem članku.

Značilno

Zakaj potrebujem ta izdelek? Vžigalna tuljava, katere značilnosti okvare bomo upoštevali v nadaljevanju, je namenjena zagotavljanju normalnega delovanja motorja. Ona je tista, ki služi kot transformator.
Tuljava povzroči nizko napetost. Postavka je dokaj preprosta. Vsebuje navitje (primarno in sekundarno) ter električni priključek. Fino navijanje je okoli jeklene palice in je žica, izolirana z bakrom. Običajno debelina ne presega 01 milimetrov. Površina tega navitja je navita še eno. Debelina je nekoliko večja - do 9 milimetrov.

Znaki

Kateri so glavni znaki okvare vžigalne tuljave "Gazele" in drugih avtomobilov z bencinskimi motorji? Glavni simptom okvare je nestabilno delovanje motorja. Motor se prične utripati (en ali več valjev ne deluje, odvisno od obsega problema).
Še več, "na mrazu" se te vibracije povečujejo, in ko se ogrevanje povečuje, se zmanjšujejo. Katere znake okvarjenega koluta lahko še vedno razločimo? Vozniki opozarjajo na visoke stroškegorivo. Razlaga je zelo preprosta. Ker motor deluje na treh valjih štirih, se obremenitev na gonilnem mehanizmu povečuje. Motor potrebuje več moči za vrtenje ročične gredi. Ob istem času lahko voznik opazi hudo okvaro, ko pritisne na pedal za plin. Avto preprosto noče pospešiti, kar je lahko zelo nevarno pri prehitevanju in drugih manevrih. Na sodobnih avtomobilih bo prikazan ustrezen signal v instrumentni plošči. Njegov bralec lahko vidi na spodnji fotografiji.
Ta PDA signalizira vozniku težave z motorjem, zlasti z električnim tokokrogom (možno okvaro). Naslednji znak okvare svečke je vžig vžiga. V praksi to spremlja značilen kreten. Da, avto lahko normalno dobi hitrost. Toda na neki točki iskra ne bo prišla v valj in obremenitev motorja se bo povečala. Voznik bo občutil značilen zagon. Ta težava se lahko pojavi drugače. Včasih gre za dejstvo, da je stroj kreten tudi v prostem teku, in hitro izbiranje se spremeni v pravo moko.
Vendar to niso vsi znaki okvare svečke. Karburator VAZ-2109 se lahko in sploh ne zažene, prav tako je nagnjen k temu problemu. Včasih vžigalna svečka morda ne deluje v celoti. V tem primeru je motor nemogoče zagnati tudi "od potiskača". Strokovnjaki trdijo, da se popolna okvara tuljave pojavlja redko, še posebej, če je v motorju več enot. Motor bo delovaldo zadnjega, tudi na dveh valjih. A ignoriranje takšnega problema je nemogoče. Lahko poškoduje motor.

Zakaj se to zgodi? Sveče

Poglejmo glavne vzroke okvare svečke. Ta postavka morda ne bo delovala zaradi uporabe nizko kakovostnih sveč. Mogoče je bil na elektrodi pene ali pa je bila nepravilno izbrana kaljena številka.
Strokovnjaki svetujejo nakup samo originalnih sveč. Mimogrede, nedavno so se začeli pojavljati izdelki "pod HBO". Zanje je značilna tanjša centralna elektroda. Vendar lastnikova povratna informacija pravi, da ne prinaša nobenega učinka. Avto gre na enak način na plin in standardne sveče.

Visoka temperatura in vlažnost

Naslednji razlog je visoko segrevanje same tuljave. Torej proizvajalec pričakuje drugačen temperaturni način. Toda pregrevanje motorja začne propadati.
In morda je najpogostejši razlog mokra. Po običajnem pranju lahko prodre v drenažni prostor. Na primer, na avtomobilu "Deu Neccia" z osmim ventilom se tuljava tuljave nahaja na robu levega krila. Toda spoji niso zaščiteni z gumijastimi tesnili. Posledica tega je, da po navadnem potopu padca pade na osrednjo oklepno ožičenje in oksidira stike. Motor začne teči nestabilno. Mimogrede, vlaga lahko prodre skozi okvarjeno pranje vetrobranskega stekla. Posledično se tekočina pod tlakom poškropi v praznem prostoru (če je ena od cevi izsekana).

Ločitev izolacije

Glavne značilnosti okvare tuljavelahko pride do vžiga zaradi okvare izolacije. Kako se to dogaja? Če je motor razcepljen, ali se preluknja nekaj tesnilnih tesnil, olje pride na površino tuljave. Poleg tega umazana umazanija pade na mastno mesto. Vse to prispeva k okvari vžigalnega elementa.

Zaključek

Torej smo ugotovili, kaj je vžigalna tuljava Kalina imela za znake okvare in kako jo je mogoče določiti. Razstavljene različice z drugimi avtomobili. Če imate težave z vžigom, je motor začel delovati nestabilno in armaturna plošča je prižgala ustrezno žarnico, ne zamujajte z zamenjavo izdelka. Vžigalna tuljava na večini tujih avtomobilov ni popravljena, ampak se popolnoma spremeni. Praviloma se problem nadaljuje že vrsto let. Skupaj s tuljavo strokovnjaki priporočajo zamenjavo visokonapetostnih žic. Ne kupujte kitajskih analogov, ker sistem vžiga - zelo odgovoren vozel v vsakem avtomobilu.

Sorodne publikacije