LED reflektorji 12 voltov: vrste, značilnosti, aplikacije

V segmentu svetlobne opreme lahko danes najdete rešitve za različne naloge. Energetsko učinkoviti in trajni LED reflektorji imajo posebno mesto, ki združuje fizično zanesljivost in praktičnost pri uporabi. Značilno je, da so predstavniki te skupine označeni kot močne naprave, ki zahtevajo visoko napetost za svoje delo v 220-380 čl. Za nekatere naloge pa bo morda potrebna 12V LED žaromet, ki hkrati zagotavlja optimalno razprševanje v ciljnem območju pri nizki porabi energije.


Naprava naprave

Posebnost reflektorja kot takega je prisotnost reflektorja ali skupine leč, ki tvorijo razpršen ali ozko usmerjen svetlobni tok. Vir svetlobe je svetilka. V tem primeru se upošteva konstrukcija LED kristala. Prednosti LED pred halogenskimi žarnicami so majhne velikosti, nizka toplotna moč in velika življenjska doba. Tudi pri dovolj visoki moči lahko vir porabi skromne količine energije, zaradi česar je uporaba takšnih naprav finančno upravičena. Nekateri modeli vključujejo regulativne elemente. To so LED zatemnitvene luči, ki vam omogočajo, da nastavite ostrino in svetlost, da izpolnijo določene zahteve glede sevanja. Tudi telo se lahko zavrti v določeni smeri - razponi nastavitev so določeni z obliko nosilcanosilec

Glavne značilnosti

Moč in napetost sta glavna parametra delovanja, ki določata prehranske potrebe. Zlasti 12-voltna LED reflektor je začetna skupina z minimalnim energetskim potencialom. Ti modeli se lahko priključijo na omrežje 220 V, vendar je za varno in učinkovito delovanje naprave potreben poseben pretvornik. Kar se tiče moči, je njegov obseg zelo širok - od 10 do 200 W. Toda modeli na dvanajstih redko imajo svetlobno vgradnjo več kot 50 vatov.


Pomembna značilnost je svetlobni tok. Odvisna je od enake moči in lahko doseže 500 Lux (Lk). Ta vrednost se upošteva pri izračunu območja pokritosti s svetlobo. Strokovnjaki ocenjujejo, da 1 m2 zahteva 1 Lk. V povprečju 30W LED reflektor lahko služi eni sobi. Priporočljivo je, da so delovna območja ali ulična območja opremljena z več projektorji, ki distribuirajo svetlobne tokove iz različnih smeri.

Zaščitne lastnosti

Osvetlitev žarometov se običajno uporablja na ulici, tako da so njene lupine opremljene s posebnimi izolatorji. Izbrani so tudi oblikovni materiali, ki temeljijo na zahtevah za zaščito svetilke in električne komunikacije. Možnost lupine je mogoče oceniti z označevanjem, ki označuje razred varnosti. Najpogostejši LED žaromet je 12 voltov z indeksom IP44. To pomeni, da struktura ne dopušča prodiranja v telo trdnih delcev in vodnega pršenja. Bolj zanesljivi modeli zRazred IP54 je zaščiten pred prahom, reflektorji IP65 pa so opremljeni z vgrajenimi izolatorji v vseh smereh, ki ščitijo pred curki vode, prahu in umazanije.

Sorte

Na trgu lahko najdete modele stacionarnega in prenosnega tipa. Prvi se izračuna za stalno uporabo na enem mestu. Ohišje ima posebno podporo, ki se lahko tesno pritrdi na različne površine. Fiksiranje se izvede enkrat in se običajno ne odstrani. Delovni del konstrukcije z deflektorji in svetilko se lahko obrne, usmerja svetlobni tok. Pomembno je opozoriti, da je moč LED reflektorjev v tem primeru omrežje - praviloma z adapterjem 12-220 V, to je na mestu delovanja opreme mora biti organizirana električna podloga. Prenosni ali mobilni modeli ne vsebujejo fiksne namestitve s trdnim nosilcem. Ohišje je postavljeno na stabilno ploščad in v primeru zamenjave prostora ne zahteva izvedbe demontažnih manipulacij. Pri napajalnem sistemu lahko kot vir uporabljamo obe bateriji in vtičnice za generiranje opreme. Najbolj praktičen in priročen v uporabi - LED žarometa LED, ki ima majhne velikosti. Ampak to je treba zaračunati pred sejo dela, ne smemo pa pozabiti, da je potencial napetosti bloka omejen s časom delovanja.

Področje uporabe

Sodobni LED reflektorji najdejo svoje mesto tako v industriji kot na domačem področju, pa tudi pri reševanju strokovnih problemov. Z njihovo pomočjo pokrivajo gradbišče, garaže,skladišča in delovne postaje. V zasebnem gospodinjstvu se kot okrasno orodje uporablja tudi LED reflektor z 12 voltov. Enake možnosti za neposredno osvetljevanje omogočajo osvetljevanje obsežnih arhitekturnih objektov, vrtnih nasadov in odgovornih funkcionalnih konstrukcij. Specializirani modeli se uporabljajo za pokrivanje koncertnih prizorov, stadionov, avtocest in letališč.

Kaj je treba upoštevati pri izbiri?

Poleg osnovnega sklopa obratovalnih parametrov je treba pozornost nameniti tudi tipu pokrova in nadzornemu sistemu. Za LED diode je uporabljena posebna LED vpenjalna glava, čeprav obstajajo tudi adapterji R7s, ki omogočajo integracijo halogenskih žarnic, če je potrebno.
Krmilni sistem danes omogoča uporabo senzorjev gibanja skupaj z osnovnimi regulatorji svetlosti. Če uporabljamo skupino majhnih LED reflektorjev pri 10 W, lahko popolnoma omejimo en senzorski element. Na primer, ultrazvočni ali infrardeči senzorji bodo samodejno zajeli pristop gostitelja na razdalji 5-15 m, kar bo dalo ukaz za vključitev kontroliranih reflektorjev.

Priključitev žarnice

V času dela je treba izklopiti elektriko v dobavljeni napeljavi. Če je projektor nameščen v konstrukciji iz PVC, kovine ali lesa, jo je treba priviti v vijak ali nosilec, da se kabel fiksira. Nato se odpre priključna omarica naprave, po kateri je mogoče vzpostaviti povezavo. Običajno LED luči prihajajo z lastnimikontaktorji so priključeni na fazno sponko, nevtralno in ozemljeno - konture so označene kot L, N in E. Če je izolacijska žica, lahko to storite brez ozemljitve. Na zadnji stopnji se vijaki zategnejo, škatla se zapre in delo na žarometu se preveri pod napetostjo.

Sklep

Nizkotočne reflektorji na LED svetilkah predstavljajo nenavadno kategorijo svetlobnih naprav. Značilnosti so izražene v številnih tehničnih in operativnih lastnostih in parametrih, vendar je z vidika povprečnega uporabnika glavna stvar v tem smislu optimalna kombinacija zanesljivosti, ergonomije in funkcionalnosti. Na primer, LED žaromet z 30 W je lahko vsestranska rešitev za dom in vrt. Prav tako ni treba prezreti novih nadzornih sistemov svetlobnih naprav. Reflektor se lahko integrira v celotno upravljavsko infrastrukturo stavbe, ki bo z uporabo vseh možnosti opreme z lahkoto uravnavala lastnosti sevanja in dodatne možnosti za spreminjanje položaja telesa. V ta namen je smiselno, da se shemam skupinskih operacij doda več naprav s krmiljenjem iz ene oddaljene točke.

Sorodne publikacije