Namestitev računalniške vtičnice: kategorije in tehnologija povezave

Če želite uporabljati internet, morate imeti omrežni kabel. V ta namen uporabite posebne vtičnice. Lahko jih namestite sami. Za prodajo je na voljo več vrst vtičnic. Razlikujejo se po proizvajalcu, konfiguraciji in načinu kabelske povezave. Pred začetkom dela je treba razmisliti o tem, kako namestiti računalniško vtičnico. Strokovni nasveti vam bodo pomagali, da delo opravite kakovostno in preprosto.

Opis vtičnice

Namestitev računalniške vtičnice ni težka naloga. S tem postopkom bodo praktično vsi lahko ravnali. Za začetek upoštevajte napravo in značilnosti vtičnic. Različne sorte so na voljo za prodajo.Izhodna vtičnica je videti kot izdelek za priključitev na električno omrežje. Ima poseben priključek za povezovanje žičnega omrežja za uporabo interneta. Ta vrsta vtičnic se imenuje RJ45. Prav tako so zelo podobne napravam za priključitev telefonske žice, ki se imenuje RJ11. Ti dve vrsti vtičnic imata razliko v številu žic v omrežnem kablu. Za povezavo telefonske linije uporabite 4 žile. Internet zahteva 8 prevodnikov. Zato se lahko povežete z internetno vtičnico, nasprotno - ne.

Kategorije vtičnic

Za priključitev omrežnega kabla obstajajo različne kategorije vtičnic. Razlikujejo se po indikatorju razdalje, ki se nato prenaša na neizkrivljen signal. Tudi obstoječe kategorije so različnehitrost prenosa podatkov prek interneta.
Najpreprostejša različica vtičnic je tip RJ45 Cat. 5. Najpogosteje se uporabljajo za gospodinjska in pisarniška omrežja. Pasovna širina predstavljenih naprav je 125 MHz. Hkrati je najvišja stopnja prenosa podatkov 100 Mbps.


Za uporabnike, ki potrebujejo večjo hitrost prenosa podatkov, je priporočljivo, da namestite računalniško vtičnico RJ45 Kate. 5. Ta možnost omogoča prenos informacij za dva para žic do 100 Mb /s. Za komercialna internetna omrežja se predlaga namestitev vtičnic kategorije RJ45 Cat. 6. Take naprave omogočajo prenos podatkov s hitrostjo do 1000 Mb /s.

Način namestitve

Namestitev računalniške vtičnice RJ45 lahko izvedete na enega od dveh možnih načinov. To je zunanja in notranja vrsta namestitve. Imajo številne prednosti in slabosti.
Zunanji tip vtičnice predvideva, da je izdelek nameščen neposredno na površino stene. To je najpreprostejša možnost, ki je primerna za prostore, kjer so bila že opravljena kozmetična popravila. Pomanjkljivost tega načina vgradnje je bolj dimenzionalni tip vtičnic. Niso primerni za vse vrste notranjosti. Pogosto se skrivajo za pohištvom. Druga možnost je skrita. V tem primeru v debelini stene z vrtanjem s posebno šobo reže poglobitev. To je postavljeno sub-prevozniki, v katerem in bo mimo žice, priključite konektorje. Takšne naprave so bolj estetske. Vendar pa je treba zmanjšatipoglabljanje vodi v nastanek velike količine gradbenega prahu. To možnost je treba uporabiti med remontom v prostoru.

Priporočila za izbiro

Namestitev računalniških vtičnic RJ 45 bi se morala začeti z razvojem sheme celotnega sistema žic. Nato morate izračunati potrebno število žic. Prav tako je treba zagotoviti optimalno število prodajnih mest glede na vrsto in količino opreme, ki jo je treba priključiti na omrežje. Če je treba žico pripeljati neposredno na več računalnikov ali prenosnih računalnikov, morate kupiti dvojno vtičnico. Poleg tega lahko s to napravo povežete dva priključka tipa RJ45 in lahko izvedete drugo vrsto povezave. Na primer, telefonski kabel lahko priključite na mesto enega od stikov. Upoštevati je treba tudi, da se vrata lahko razlikujejo v isti vtičnici glede na vrsto pregledovanja in hitrost prenosa podatkov. Uporaba več vhodov v eni vtičnici vam omogoča, da med popravilom prihranite materiale. Z natančno analizo celotnega sistema se lahko izognete nakupu preveč žic in vtičnic.

Nakup materialov

Pri izbiri prodajnih mest morate biti pozorni na izdelke znanih blagovnih znamk. Najlažji način za izvedbo ločene namestitve računalniške vtičnice Schneider Unica, Glossa, Legrand. To so kakovostni, zanesljivi izdelki, ki jih dokazujejo dolgoletne storitve.
Pri namestitvi je treba kupiti kabel, osempinski priključek. Priporočljivo je tudi, da kupite patch panel. Ta naprava bo omogočalaHitro preklopite promet med aktivno omrežno opremo. Število priključkov za patch plošče je lahko od 10 do 50 kosov. Kabel mora vsebovati 4 zvitega para. So različnih barv. Za povezavo vsakega knjiženja s potrebnim priključkom v določenem zaporedju. Izbira žice je odvisna od kategorije vtičnice. Pripraviti morate tudi ustrezno število vtičnic. Orodje, ki se uporablja med delom, je lahko predstavljeno s preprostim izvijačem, ostrim nožem. Potrebovali boste tudi vrtalnik ali kladivo.

Osnovna pravila za namestitev

Pri nameščanju Schneider Glossa, Unica, Legrand ali druge vtičnice strojne opreme je treba upoštevati načelo tega dela. Najprej morate priključiti kabel na priključne točke. To je mogoče storiti tudi na skriti ali odprti način.
Nato odstranite izolacijo iz omrežnega kabla. To naredite zelo previdno, da ne poškodujete žil. Treba jih je poravnati, odviti. Nato bodite pozorni na shemo ožičenja. Lahko je tipa A ali vrste umetnosti. Druga možnost se uporablja pogosteje. Treba je opozoriti, da morajo pri priključitvi računalnika, prenosnega računalnika vsi priključki imeti lokacijo v skladu s shemo B. Če želite povezati dve napravi, uporabite vrsto povezave na eni strani in na drugi strani - Art. Ponudnik internetnih storitev lahko uporablja tudi druge sheme. Treba se je spomniti sheme, na kateri so bili v priključnem kablu.

MontažaLegrand vtičnice

Montaža računalniške vtičnice RJ45 Legrand je enostavna. To je eden od relativno poceni in enostavna za namestitev vrste opreme. Najprej morate odstraniti sprednjo ploščo vtičnice. Na nasprotni strani odvijte ključavnico. Zaponko odstranite in odstranite.
Nato moramo pozorno preučiti zadnjo ploščo za polaganje kablov. Obstaja diagram A in B. Vsak sedež za življenje je oštevilčen, kar zmanjšuje verjetnost napake. Ko bo živo priključeno na ključavnice, morate drugo polovico priključka vzeti. Dva dela okovja morata biti ustrezno pritrjena. Praktično je nemogoče narediti napako. Zasnova je zasnovana tako, da je to praktično nemogoče. Nato obrnite ročico v smeri urinega kazalca. Stiki bodo prerezani skozi strune, da zagotovijo visoko kakovost signala.

Namestitev vtičnice Schneider

Namestitev vtičnice Schneiderjev računalnik tudi ni težavna. Razlika med predstavljenim izdelkom je prisotnost dveh priključkov za priključke. Namenjeni so povezovanju dveh različnih žic z usmerjevalnika. Če jih povezujete dosledno, za dosego želenega rezultata ne bo delovalo.
Najprej morate odstraniti sprednjo ploščo vtičnice in jo zakleniti. To storite tako, da kliknete na dve zapahi. Nato morate v načrtu odstraniti enega od obstoječih modulov. Razstavijo ga. To storite tako, da odstranite zadnji pokrov. Kabel se izravna in priključi na kontakte po izbranem vezju. Presežek žic je treba odrezati.Nato so vsi deli vtičnice sestavljeni v obratnem vrstnem redu. Z drugim modulom prihaja isto načelo. Opozoriti je treba, da namestitev vtičnic za internet običajno ne povzroča težav. Pred začetkom postopka se priporoča, da se seznanite z navodili proizvajalca. Tako boste lahko pravilno izvedli vsa dejanja. Po priključitvi se morate prepričati, da signal preide na računalnik ali prenosni računalnik. Šele potem lahko nadaljujete z namestitvijo.

Dokončanje namestitve

Namestitev računalniške vtičnice dopolnjuje montažo celotne konstrukcije. Najprej morate namestiti pod-nosilec za skrito vrsto orodja. Če model tovornega lista, zadnjo ploščo privijete z vijaki na podstavek. Nato v pripravljenem prostoru za montažo (pod-nosilce) zložite vse žice. To je treba opraviti previdno, da ne poškodujete kontaktov. Nato je treba kovinske trakove priviti na ustrezne pod-sedeže z uporabo vijakov ali vijakov (odvisno od modela). Če je model tovorni list, se ta pritrditev izvede na prej vzpostavljeno črto. Po namestitvi notranjega dela vtičnice morate nositi okrasno blazinico. To delo je preprosto. Ko pride do klika, bo plošča postala prostor za to. S tem se zaključi postopek namestitve. Po preučitvi, kako poteka namestitev računalniške vtičnice, lahko ta postopek izvedete sami. To vam omogoča pravilno povezavo vse računalniške opreme v zaprtih prostorih v omrežje. Sodobni modeli vtičnic se zlahka prilegajo v vsako notranjostin bodo lahko zadovoljili potrebe uporabnikov omrežja.

Sorodne publikacije