Ford Escape avto: lastnik povratne informacije, specifikacije in funkcije

"Ford" - zelo znana blagovna znamka avtomobilov v Rusiji. Najbolj priljubljeni modeli so "Focus" in "Mondeo". Danes pa bomo govorili o manj znanih terenskih vozilih. To je Ford Escape. Avto je zamenjal legendarni džip "Mavericks", ki je bil pravi bestseller v ZDA. Kaj je Ford Escape? Povratne informacije lastnika, specifikacije in še več, glejte naš članek spodaj.

Videz

Avto je bil izdan leta 2000. Tudi takrat so mnogi gledali na zunanjost Escapea kot zastarele. Proizvajalec sam ni skril dejstva, da je razvoj jeepa dobil najmanj pozornosti do videza. Naprava je namenjena občinstvu 35-45 let. Ljudje te starosti niso več pomembni. Potrebujejo preprost in zanesljiv avto s prostornim prtljažnikom. S tem v "Eksipi" ni težav, ki potrjujejo številne preglede. Izgleda, kot je videti prva generacija "Aseip", bralec lahko vidi na spodnji fotografiji.
Na ta način je bil avto sproščen do leta 2004. Ford Escape, druga generacija (izdana pred letom 2011) je dobila bolj harmoničen videz.
Vendar ni treba govoriti o svetlem oblikovanju. To je še vedno skromen in nepreviden avto, tako rekoč ocene. "Ford Escape" tretje generacije je na voljo serijsko od leta 2011. Prvič novosti se je izkazal za uspešnega. Končno je ameriški SUV dobil izrazne oblike in dinamično silhueto.
V večji meri je postal tretji "Escape"podoben "Focusu" zadnjih let sprostitve - enak velik odbijač, optična leča in kromirana rešetka radiatorja.

Mere, zračnost

Ford Escape je kompakten SUV. Dolžina karoserije na petem mestu je 448 metrov. Širina in višina - 184 in 173 metrov. Eden od značilnosti Escape je visoka očistek in kratkih nizov. Odmik od ceste - 20 centimetrov. Vogali rallya so 30 stopinj. Omogoča vam, da brez težav potujete po cestah brez asfalta. Ford Escape je univerzalni avto, kot pravijo recenzije.


Salon

Notranja ureditev, za razliko od videza, ni mogoče imenovati stara. Za leto 2000 izgleda salon dostojno: gladke konzolne linije in lepa plošča z belimi napravami.
Z izdajo druge generacije se je notranjost nekoliko spremenila. Ampak, kot prej, ostaja prepoznavno:
Dokončati se zdi zelo drago. V tem primeru notranjost ni preobremenjena z nepotrebnimi vstavki pod drevesom ali pod aluminijem, ki zanemarja druge avtomobilske proizvajalce. Osrednja konzola je postala bolj nerodna in sama plošča je vizualno obsežna. Pred tem so tu uporabljali štiri-kraki volan brez gumbov in udobno sedenje. Ameriški so mehki, hrbet pa se ne preliva na dolge razdalje - pravijo povratne informacije. Leta 2011 se je pojavila tretja generacija, notranja oprema pa se je spet spremenila:
Salon močno spominja na Ford Focus. Američani so se popolnoma znebili grobih oblik in linij. Zdaj na plošči prevladujejo gladke in natančne črte.Na sredinski konzoli se je pojavil večpredstavnostni zaslon, volan pa je postal trikraki. Kaj pravijo o SUV "Ford Escape" 2,3 pregledi? Med prednosti lastnikov upoštevajte razpoložljivost prostega prostora. V notranjosti je dovolj prostora za voznika in potnike (in v vseh generacijah SUV). Ergonomija na višini. Toda kakovost plastike je primerna. Kot vsi "Američani", je trdo in močno opraskan. Izolacija hrupa v povprečju. Obstajajo stranski zvoki, vendar se jih lahko navadite, kot pravijo recenzije. Tudi med slabostmi lastnikov upoštevajte modro osvetlitev armaturne plošče. Ja, dobro izgleda, vendar ponoči osvetlitev ozadja močno upade.

Specifikacije

Najprej je bilo vozilo opremljeno z bencinskim motorjem 2.3. Povratne informacije lastnikov Ford Escape 2.3 so naslednje. Motor ima nizko porabo, vendar je zaradi majhne izpušne mase avtomobil zelo dinamičen. Torej, 155-močan atmosferski motor pospeši SUV na stotine v 121 sekundah. In to je na starem štiristopenjskem transformatorju. Vbrizg motorja je elektronski, sistem vžiga je brez dotika. Kaj so še lastnikove povratne informacije o avtomobilu Ford Escape 2.3? Ta motor je precej iznajdljiv, vendar je izjemen (zaradi starega menjalnika). Za sto avtomobilov porabi 135 litrov v mešanem ciklu.

"Eskeip" po letu 2004

Druga generacija SUV je bila dopolnjena z več enotami:
 • Štirivaljni motor s 25 KM za 171 konjskih moči.
 • Šestvaljni V-profil na 203 silah.
 • Dopolnjena inseznam kontrolnih točk. Avtomatskemu stroju je bila dodana petstopenjska mehanika. Toda različica ICE je precej majhna. SUV se zelo veselo pospešuje. Če vzamete zgornjo možnost za 200 sil, pospešek na stotine traja le 97 sekund. Za avtomobil tega razreda je dober pokazatelj. Največja hitrost je 175 kilometrov na uro. Zadnja generacija je bila opremljena s tremi agregati, med katerimi je bil stari 25-litrski motor s 171 moči. Linijo so obnovili motorji EcoBust. Mlajši s prostornino 16 litrov so razvili moč 182 konjskih moči. Višji (dvolitrski motor) je namenjen za 242 sil. Takšne visoke lastnosti za Fordove inženirje so bile dosežene z vgradnjo turbine.
  Pospešek do sto v novem "Escape" je trajal od 7 do 97 sekund, odvisno od izbranega motorja. To so dobri kazalci za tako priljubljen ameriški džip. EcoBust motorji so odpravili problem visokega apetita. Tudi dvolitrski motor ne porabi več kot 10 litrov na 100 kilometrov v mešanem načinu.

  Tekalno orodje

  Popolnoma je podedovano od SUV Mavericks. Spredaj so stojala "McPherson", zadaj - neodvisna zasnova z vzdolžnimi in prečnih vzvodi. Kot je navedeno s pregledi, "Ford Escape" 2.3 avtomatski stroj ima elastično in udobno vzmetenje. Stroj popolnoma uravnovesi neenakosti, ne da bi povzročal nepotreben hrup. Vendar pa je SUV močno ročice v zavojih. Ta avto ni namenjen za dirkanje - recimo recenzije. "Ford Escape" se dobro obnaša samo v ravni liniji.
  Zavore -disk, krmiljenje - tirnice s hidravličnim ojačevalnikom. Do 100 tisoč kilometrov ne uspe bloki siebel obešalnega nosilca. Vzmeti se sčasoma ne potopijo.

  Povzamemo

  Ford Escape je postal vreden naslednik Mavericksov. Avto ima preprost in zanesljiv motor, za katerega je značilna prostorna notranjost in močnostno obešena suspenzija. Morda je zasnova jeep ne bo pritožba na vsakogar. Vendar pa je ta stroj vsak dan dostavljen iz ene točke mesta v drugo, ne da bi bilo potrebno pogosto vzdrževanje. Edina pomanjkljivost, ki označuje preglede, je, da je Ford Escape razvpit v Rusiji. Zaradi tega je težko najti nove rezervne dele. V drugem je stroj preprost in zanesljiv "traktor". In z motorji s turbopolnilnikom (za tretjo generacijo) lahko ta avtomobil še vedno tekmuje s številnimi avtomobili. V nevtralnem videzu se avto precej razprši.

  Sorodne publikacije