Horn antena: opis, struktura, lastnosti in uporaba

Antena za rog je oblika, ki jo sestavljajo radijski val in kovinski zvočnik. Imajo široko paleto aplikacij, ki se uporabljajo v merilni opremi in kot samostojna naprava.

Kaj je

Antena za rog je naprava, ki je sestavljena iz odprtega valovoda in oddajnika. V obliki takšnih anten so N-sektorske, E-sektorske, stožčaste in piramidalne. Antene so široko obrobljene, za njih je značilna majhna raven cvetnih listov. Struktura rogova z ojačanjem je preprosta. Ojačevalnik omogoča, da je majhen. Na primer, namestitev ogledal ali leč poravna valovno fazo in pozitivno vpliva na dimenzije naprave.Antena je kot zvonček z njo priključenim valovodom. Glavna pomanjkljivost zvočnika so njegovi pomembni parametri. Da bi takšno anteno pripeljali v delovno stanje, jo je treba namestiti pod določenim kotom. Zato je dolžina ustnika večja kot v odseku. Če poskušate zgraditi tako anteno s premerom enega metra, bi bila v dolžini nekajkrat večja. Pogosto se takšne naprave uporabljajo kot osvetljevalnik zrcala ali za vzdrževanje mikrovalovnih linij.

Značilnosti

Diagram luknje antene rogov je kotna porazdelitev gostote pretoka moči ali energije na enoto kota. Opredelitev pomeni, da ima naprava širokopasovno povezavo, ima napajalno linijo in majhno raven diagrama na zadnji Latici. ZaDa bi dobili sevanje z ostrim žarkom, je potrebno narediti dolg rog. To ni zelo praktično in se šteje za pomanjkljivost te naprave.Eden od najbolj posodobljenih vrst anten je paraboličen. Njihova glavna značilnost in prednost - nizke strani cvetnih listov, ki so v kombinaciji z ozkim diagramom orientacije. Po drugi strani so naprave za rogovje parabolične dimenzijske in težke. Primer te vrste je antena nameščena na vesoljski postaji Mir. S svojimi lastnostmi in tehničnimi lastnostmi se rog naprave ne razlikujejo od uveljavljenih sprejemnikov v mobilnih telefonih. Edina razlika je, da je zadnja antena kompaktna in skrita v notranjosti. Vendar se lahko miniaturne antene poškodujejo v mobilni napravi, zato je priporočljivo zaščititi telo telefona s pokrovom.

Vrste

Obstaja več tipov rogovnih anten:
 • piramidna (najpogosteje se uporablja v obliki piramidnega štirikotnika s pravokotnim delom);
 • sektorski (ima rog s podaljškom H ali E);
 • koničast (izdelan v obliki stožca s krožnim prerezom, ki oddaja valove krožne polarizacije);
 • valovita (širokopasovni zvočnik, majhna višina stranskih rež, se uporablja za radijske teleskope, parabolične in satelitske antene);
 • parabolični rog (združuje rog in parabolo, ima ozek smerni diagram, nizka stopnja stranskih listov, deluje naradijske relejne in vesoljske postaje). Študija antene rogov jim omogoča, da preučijo načelo delovanja, da izračunajo smerni diagram in dobitek antene na določeni frekvenci.

  Kako deluje

  Merilne antene pesta se vrtijo okoli lastne osi, ki je pravokotna na ravnino. Pred napravo pride poseben detektor z ojačanjem. Če so signali šibki, se v detektorju oblikuje kvadratna karakteristika napetostnega toka. Ustvari stacionarno anteno z elektromagnetno valovno dolžino, katere glavna naloga je prenos valov po rogu. Da bi odstranili značilnost smeri, jo razporedimo. Nato se odstranijo odčitki iz naprave. Antena se zavrti okrog svoje osi in zabeleži vse spremenjene podatke. Uporablja se za sprejem radijskih valov in ultra-visokih frekvenc sevanja. Naprava ima ogromne prednosti pred žičnimi agregati, ker je sposobna sprejeti veliko količino signala.

  Če se uporablja

  Antena za rog se uporablja kot ločena naprava in kot antena za merilne naprave, satelite in drugo opremo. Stopnja sevanja je odvisna od odpiranja zvočnika antene. Določa jo velikost njegovih površin. Ta naprava se uporablja kot osvetljevalnik. Če je konstrukcija naprave kombinirana z reflektorjem, se imenuje horn-paraboličen. Za meritve se pogosto uporabljajo ojačitvene enote. Uporabite anteno kot obsevalnik zrcala ali snopa. Lahko je tudi notranja površina pestagladka, valovita in keper - ima gladko ali ukrivljeno linijo. Za izboljšanje njihovih značilnosti in funkcionalnosti se na primer uporabljajo različne modifikacije teh oddajnikov, da bi na primer dobili osno-simetrični diagram. Če želite prilagoditi smerne lastnosti antene, pri nastavitvi odprtine pospešite ali upočasnite objektiv.

  Nastavitve

  Antena za rogovanje je nastavljena v valovodu s pomočjo diagramov ali luknjic. Če jo potrebujete, lahko to storite sami. Antena pripada razredu zaslonke. To pomeni, da naprava, za razliko od žičnega modela, sprejema signal z zaslonko. Večji je zvočnik antene, več valov bo sprejel. Dobiček je enostavno doseči, če povečate velikost enote. Njegove prednosti vključujejo širokopasovne povezave, enostavnost oblikovanja, odlično ponovljivost. Do slabosti - pri ustvarjanju ene antene je potrebna velika količina potrošnega materiala.
  Za izdelavo piramidne antene z lastnimi rokami je priporočljivo uporabiti poceni materiale, kot so pocinkanje, lesonit, vezan les v kombinaciji s kovinsko folijo. Izračunajte parametre bodoče naprave z uporabo posebnega spletnega kalkulatorja. Energija, ki jo vzame ustnik, pade v valovod. Če spremenite položaj čepa, bo antena delovala v širokem razponu. Pri ustvarjanju naprave upoštevajte, da morajo biti notranje stene hupe in valovoda gladke, zvon pa na zunanji strani.
 • Sorodne publikacije