Nastavite zvok v računalniku (Windows 7). Program za prilagajanje zvoka na računalniku

Sodobni računalniki in prenosni računalniki danes niso le računalniški programski centri, temveč tudi zelo zmogljivi multimedijski kombajni. Ena od prvih mest je možnost predvajanja zvoka. Vendar ne vsi uporabniki razumejo trike pri nastavljanju naprav za predvajanje, da bi dobili kristalno čist zvok. Dejstvo je, da samodejno nastavljanje zvoka na računalniku (Windows 7, ki temelji na osnovi) izvaja sam sistem takoj po namestitvi operacijskega sistema. Privzeti parametri so nastavljeni, čeprav se lahko uporabijo kot nekakšni povprečni parametri, ki so primerni za večino uporabnikov, vendar lahko celo v orodjih operacijskega sistema najdete veliko dodatnih zanimivih funkcij, da ne omenjamo programske opreme drugih proizvajalcev.

Nastavitve zvoka v računalniku (Windows 7): splošni pregled

Nekateri uporabniki pomotoma menijo, da so nastavitve parametri predvajanja, ki vplivajo na kakovost zvoka zvočnikov. Nikjer! To je mogoče pripisati predvajanju prek slušalk in snemanju govora iz mikrofona.
Ni treba posebej poudarjati, da bo kakovost zvoka odvisna predvsem od nameščene opreme. Primerjajte običajne računalniške zvočnike s profesionalnimi ali polprofesionalnimi studijskimi monitorji, poceni mikrofoni in slušalke z analogi uglednih proizvajalcev. Končno, nič od tegavse navedeno ne bo delovalo brez posebne zvočne kartice, kar pa v veliki meri določa tudi kakovost zvoka. Toda razlika med istimi napravami Realtek, nameščenimi na matičnih ploščah (čeprav s podporo za High Definition Audio) in profesionalnimi karticami tudi za starejše generacije (kot je Terratec), je samo ogromno. Pustimo pa "železno" opremo in vidimo, kako so na splošno nastavitve zvoka na računalniku (Windows 7).

Predhodno preverjanje povezav in gonilnikov naprav

Najprej je treba preveriti pravilno povezavo vseh zvočnih posnetkov. Praviloma so vsi izhodi in vhodi označeni z različnimi barvami. V tem primeru lahko na zvočni kartici (če ni vgrajena), obstaja še nekaj posebnih konektorjev, ki so povezani s kakovostjo predvajanja.

Naslednji korak je konfiguriranje zvoka v računalniku (Windows 7), da preverite nameščene gonilnike. Sistem jih običajno namesti samostojno, toda za nestandardne zvočne čipe boste morda morali uporabiti originalne gonilnike, ki so shranjeni na namestitvenih diskih, ali jih prenesti iz interneta s strani proizvajalca opreme.
Preverite stanje gonilnika SoundCard v upravitelju naprav, do katerega dostopate preko nadzorne plošče, upravne točke iz menija PCM na ikoni računalnika ali z ukazom devmgmt.msc v ukazni vrstici Run. Če pride do težav z voznikom, bo kartica ozadje označena s klicajemrumeni trikotnik V tem primeru boste morali posodobiti gonilnik ali ga znova namestiti tako, da najdete najprimernejši identifikator DEV in VEN v razdelku ID opreme.

Nastavitve zvoka v računalniku (Windows 7) Realtek HD Audio

Predpostavljamo, da so gonilniki v redu in da naprava deluje pravilno. Na primer, razmislite o integriranih čipih Realtek.
Za njih je program za nastavitev zvoka v računalniku nameščen skupaj z gonilniki in je tako imenovan "Realtek HD dispečer". Najprej pa se lahko obrnete na lastna sistemska orodja tako, da odprete parametre naprave prek zvočnega razdelka na nadzorni plošči ali prek ikone PCM na pladnju z izbiro linijskih naprav. Za izbiro ustrezne naprave s seznama morate uporabiti gumb za lastnosti. V novem oknu je narejena nastavitev številnih parametrov, v tem primeru pa nas zanimajo zavihki dodatnih možnosti. Med parametri lahko nastavite ojačenje nizkih frekvenc, tanko kompenzacijo, ojačanje izenačevalnika itd.
Toda kaj praktično nihče ne opozarja, so tudi parametri frekvence vzorčenja in globine. V standardnih nastavitvah so 44100 Hz in 16 bit. V takem primeru bo težko dobiti visokokakovosten zvok, če je avdio material z večjimi lastnostmi posnet.

Če poskusi, če kartica podpira take možnosti, izberite bitno hitrost 96000 Hz z globino 24 bitov. Pri predvajanju avdio datotek se razlika takoj pojavi.Vgrajen programski upravljalnik za prilagajanje zvoka na vašem računalniku vam omogoča, da izberete optimalno konfiguracijo zvočnikov, namestite virtualni prostorski zvok, uporabite digitalne ali analogne vhode in izhode, nastavite nastavitve mikrofona ali predvajate slušalke itd. da glasnost mikrofona ne bi smela preseči polovice največje vrednosti, sicer se bodo zvočniki znižali (piščalka ali šum). Računalnik (Windows 7) ne vpliva na nastavitve zvoka za slušalke kot celoto, saj je glavni avdio sistem običajno izklopljen, ko jih uporabljate, čeprav osnovne nastavitve ostajajo enake. V primeru basa pa imajo slušalke lahko zaklep, čeprav na njem ni bilo nobenih zvočnikov. To je posledica dejstva, da naprave uporabljajo zvočnike z različnimi nizkofrekvenčnimi značilnostmi, zato se ne priporoča previsoka raven nizkih tonov.

Konfiguracija preveri, če obstajajo težave z zvokom

Kako narediti zvok na računalniku (Windows 7), malo obravnavati. Toda kaj naj storim, če je zvok slab ali ga sploh manjka? Najprej lahko uporabite gumb za nastavitev in v celoti preskusite avdio sistem v nastavitvah naprav za predvajanje. Če to ne deluje, uporabite orodje za odpravljanje težav. Toda v večini primerov se težave lahko nanašajo predvsem na voznike.
Preverite jih, osvežite, vrnite v domovino, ponovno namestite ali uporabite avtomatiziranopripomoček za posodabljanje kot Driver Booster. Takšni programi so usmerjeni neposredno na vire proizvajalcev in razvijalcev, tako da prenesejo najustreznejšo ZA in jo namestijo v sistem brez izrecne udeležbe uporabnika.

Dodatni programi in gonilniki za izboljšanje zvoka

Samoumevno je, da lahko za izboljšanje kakovosti zvoka in bolj prilagodljiv nadzor nastavitev uporabljate tudi posebne programe. Ena najpogostejših se imenuje SoundMAX. To pa je hitreje, niti program, ampak poseben univerzalni gonilnik, ki se je zamenjal s standardnim in ima svoj setup center.
Za povečanje glasnosti lahko priporočate funkcijo Hear, Sound Booster, SRS Audio SandBox, Audio Amplifier in podobno. V teh aplikacijah je veliko zanimivih nastavitev, ki lahko korenito spremenijo zvok.

Namesto naknadnega besedila

Še vedno je treba dodati, da lahko govorimo o postavitvi zvoka za zelo dolgo časa, in tukaj, kot pravijo, so bili podani le azos. Če pa želite doseči najboljšo kakovost reprodukcije in snemanja, je najbolje eksperimentalno eksperimentalno eksperimentirati s parametri in parametri, pri čemer združite različne lastnosti, učinke in načine delovanja zvočnih kartic. Če uporabljate drugo vrsto programske opreme za glasovni klepet, recimo Skype, lahko ima nastavitev mikrofona ali kakovost zvoka, ne glede na sistem.

Sorodne publikacije