Kako si ogledati hitrost interneta na Windows 7 ali katero koli drugo različico sistema: najlažje metode za začetnike

Običajno je, da vsak uporabnik računalnika, ki dostopa do vseh vrst internetnih virov, želi vedeti, kakšna je dejanska hitrost dostopa do svetovnega spleta v določenem trenutku. In moram reči, da izjave ponudnika ne dajejo točnih številk o trenutnih parametrih, temveč da so njihove najvišje vrednosti hitrejše od absolutnih vrednosti. Ampak na neki točki v sistemu, programi, ki, glede na posebnosti svojega dela, stalno uporabljajo internetno povezavo se lahko začne, in morate ugotoviti, če lahko zaženete drugo aplikacijo, tako da kakovost komunikacije ni prizadeta. . In kako gledati hitrost interneta na Windows 7 ali katero koli drugo spremembo OS? Možnosti za testiranje hitrosti povezave so zelo različne in stopnja kompleksnosti izvedbe se lahko zelo razlikuje. Sledi nekaj preprostih tehnik, ki jih lahko enostavno obvlada tudi nepripravljena oseba, ki pozna osnove dela z Windows na minimalni ravni.


Kako preveriti hitrost interneta na vašem računalniku: kako preizkusiti Windows 7

Torej, kaj lahko uporabite kot najpreprostejšo rešitev, da ne boste zmedeni v slumih sistemskih nastavitev? Ponavadi je za navadne uporabnike priporočljivo, da za te namene uporabljajo naslednja orodja:
 • lastna orodja za testiranje Windows;
 • spletni viri,posebej zasnovane za izvajanje tovrstnih pregledov;
 • programska oprema drugih proizvajalcev.
 • Preverjanje hitrosti povezave s sistemom: najlažje metode

  Za začetek si poglejmo, kako ugotoviti hitrost interneta na računalniku z operacijskim sistemom Windows 7 ali kateri koli drugi različici sistema. Najenostavnejša in najpogostejša metoda je pridobivanje informacij iz informacijskega bloka, ki se prek menijskih ikon aktivne povezave v sistemskem pladnju imenuje. Podobno lahko iste informacije prikažete s funkcijo Lastnosti povezave v Centru za upravljanje omrežja.


  Na glavnem zavihku splošnih informacij bo natančno prikazana trenutna hitrost povezave. V tem oknu posebno pozornost posvetite stanju sprejemanja /prenosa paketov. Potem bo jasno, zakaj je to potrebno. Ko govorimo o tem, kako preveriti hitrost interneta na računalniku, ne glede na različico nameščenega Windowsa, ne pozabite, da doma, ko njihovi terminali niso del ene lokalne strukture (omrežja), torej niso povezani z drugimi kabli ali prek interneta, se lahko uporabijo vizualne metode. Konec koncev, vsi vedo, da ima Windows tako veliko stvar, kot Task Manager. Dovolj je, da greste na kartico uspešnosti (performance), izberete potrebno povezavo in spremljate spremembo parametrov hitrosti v realnem času.
  Kot dodatno orodje lahko uporabite nadzornik virov, ki bo prikazal veliko več (na primer,količina prenesenih podatkov za vsako storitev ali program).

  Testiranje povezave preko ukazne vrstice

  Zdaj se vrnimo na hitrost sprejemanja /prenosa paketov, kot je opisano zgoraj. Navedene v prej opisanem informativnem bloku takšne vrednosti ne dajejo popolne slike o tem, kaj se dogaja (na primer pri ugotavljanju morebitnih napak in težav). In kako gledati hitrost interneta na Windows 7 v realnem času? V zvezi s tem je videti veliko bolj zanimiva ukazna vrstica (cmd), v tem primeru lahko z ukazom ping podate določen naslov spletnega mesta ali njegov IP (ping), da izvedete testiranje povezave.
  Če pogledamo podatke, lahko takoj izvedete nekaj sklepov. Če je hitrost prenosa vseh paketov približno enaka ali se ne razlikuje za več kot 10 ms, je pri vaši povezavi vse v redu. V primeru precej velike razlike je morda treba sprejeti ukrepe. Ampak to je nemogoče izključiti in težave iz strežnika zahtevanega vira.

  Preskušanje hitrosti interneta s specializiranimi spletnimi storitvami

  Kar se tiče osnovnih načinov preskušanja hitrosti interneta z orodji Windows, ne izgledajo najpreprosteje, čeprav na splošno zagotavljajo dovolj informacij. Kje najti bolj privlačno za začetnike je spletno preverjanje hitrosti povezave na specializiranih straneh. Torej, na primer, pojdite na nekaj virov takšnega imenovanja in kliknite na gumb za začetek preverjanja.
  Za velikeračun, tudi med storitvami "Yandex" lahko spoznaš internetnega testerja. Poleg tega, če uporabljate brskalnik Yandex v vsakodnevnem delu, kot trdijo njegovi ustvarjalci, brskalnik že ima vnaprej nameščeno testno povezovalno orodje, samodejno aktivira turbo način pri konstantni ali previsoki hitrosti prenosa.

  Namestitev dodatnih pripomočkov (gadgets)

  Če nobena od predlaganih metod ni všeč in še vedno postavljate vprašanja o tem, kako pogledati hitrost interneta v sistemu Windows 7 z uporabo alternativnih tehnik, lahko svetujete, da se sklicujete na specializirani viri, na katerih je polno vseh vrst pripomočkov (pripomočkov), ki jih lahko namestite kot dodatna orodja, pri tem pa ne pozabite aktivirati pripomočkov v stranski vrstici.
  Načeloma imajo tudi številni optimizatorji programske opreme podobna vgrajena orodja. V istem pripomočku je Advanced SystemCare precej preprosto vključiti zmogljivost nadzornika sistema, ki bo spremljala spremembe nekaterih pomembnih parametrov (vključno s stanjem omrežnih povezav).

  Kako si lahko ogledate hitrost interneta v operacijskem sistemu Windows 7: nepričakovana odločitev

  Nazadnje, še ena zelo netrivijalna rešitev. Mnogi, ki pospešijo nalaganje, uporabljajo dobro znani program uTorrent, ki popolnoma pozabi, da ga lahko uporabimo kot vrsto nadzornika hitrosti internetne povezave.
  Vendar pa se kazalniki v njem distribuirajo s črpanjem. Ampak izračunajte približno skupno alipovprečna hitrost dela ni.

  Sorodne publikacije