Redke izolacije avtomobila z lastnimi rokami: navodila

Potreba po kakovostni izolaciji hrupa avtomobila ni pogojena samo z željo po akustičnem udobju v kabini. Zatesnitev sklepov in manjših napak v strukturi telesa zmanjša neželene zvočne učinke, poleg tega pa pri visokokakovostnih zmogljivostih zmanjša vibracije, ki se lahko štejejo za merilo tehnične lastnosti. Učinkovito izvajanje teh nalog omogoča izolacijo hrupa v tekočini, glede na mehaniko uporabe in delovanje na nek način spominja na montažno peno in silikonske letve. In če tradicionalna izolacija pomeni, praviloma, po določitvi povečanega nakladanja na površino ciljnih delov, tekoča tesnilna masa tehta malo in hkrati odpravlja majhne vrzeli.

Splošne informacije o izolatorju

Kljub splošnemu imenu so na voljo različna orodja, ki so del skupine tekočih izolatorjev. Dodeljujejo se sintetičnim gumijastim materialom, vendar se specifične lastnosti adhezije, togosti, elastičnosti in tesnilnih lastnosti lahko razlikujejo.


To je posledica dejstva, da so deli telesa izpostavljeni zunanjim vplivom različnih lastnosti - od mehanskih vplivov do kemičnih reakcij in ekstremnih temperatur. Zato morajo imeti tesnilni premazi ustrezno zaščito za izvajanje ključnih funkcij. Na primer, redka zvočna izolacija lokov koles se opravi z izračunom celega niza negativnih dejavnikov. Hkrati bi moralo biti enostavno čiščenje, saj je to območje najbolj občutljivo na onesnaženje. InNasprotno, sredstva za notranjo predelavo so sprva v relativno ugodnih pogojih. Po drugi strani pa takšna zvočna izolacija najbolj prispeva k zagotavljanju akustičnega udobja.

Pripravljalne dejavnosti

\ t
Za uporabo zvočne izolacije upoštevajte naslednja pravila:
 • Najprej namestite avto v sklad ali ga pritrdite na dvižno opremo. Če take možnosti ni, potem boste morali uporabiti vtičnico. V vsakem primeru morajo imeti vse površine prost dostop.
 • Nato se kolesa odstranijo, iz kabine se uporabijo vsi predmeti in oprema, ki lahko prestrežejo ciljne površine za obdelavo.
 • Na naslednji stopnji je treba izvesti temeljito čiščenje in pranje delov, ki so načrtovani za predelavo. Sprva je priporočljivo hoditi s čopičem, nato z milnico. Za razmaščevanje je treba uporabiti posebno kemijsko kemijo, vendar brez agresivnih sestavin. Včasih se na prvo plast nanese izolacija tekočine za avto, kar poveča oprijemljivost. Toda ta tehnika ne ustreza vsem primerom, odvisno od sestave gume.
 • Običajno se za poravnavo deformiranih površin uporabljajo dodatni substrati. Vendar pa je treba ponovno izračunati potrebo po osnovnem sloju in na tej podlagi izbrati ustrezno sestavo izolatorja.
 • Tehnika risanja splošne sestave

  Operativne operacije se izvajajo s pnevmatsko brizgalno pištolo. Potreben bo tudi kompresor, ki bo zagotavljal stisnjen zrak s povprečnim tlakom 7-8 Atm. In pištoloImeti mora široko šobo, posebej zasnovano za dovajanje viskoznega materiala.

  Zasnova škropilnice je opremljena z vložkom iz gume, ki je priključen na polnilno napravo, oprema pa je pripravljena za delovanje:
 • Tekočo oblogo nanesite na tanke plasti približno 15 mm.
 • Naslednje plasti, katerih število je določeno z značilnostmi ciljnega območja, se nalagajo šele po osnovnem oprijemu prejšnje plasti. Kazalnik pripravljenosti za ponovitev operacije bo spremenil odtenek gume.
 • Po obdelavi površine mora biti uporabljena zvočna izolacija tekočine v mirnem stanju več ur brez tveganja, da bi motila njeno strukturo.
 • Včasih se poskuša proces sušenja pospešiti z umetnimi metodami - na primer s pomočjo ventilatorskih grelnikov. Vendar pa to ni zaželeno, ker se lahko proces nastavljanja moči premaza spremeni.

  Navodila za izolacijo kabine

  Začnite s tlemi, predhodno osvobodite njegovo površino iz ožičenja, opreme in elementov notranjosti. Ročna zavora mora biti ločena od vsebine skladišča. Posebna pozornost pri obdelavi je dana mestom spojev in notranjosti lokov.
  Poleg tega je naprava nameščena na spoje talnih spojev s predelnimi stenami, zlasti tesnilo je zaprto med prtljažnim prostorom in notranjostjo. Pri rokovanju z vrati je pomembno upoštevati, da lahko debele plasti še dodatno otežijo njihovo delo. Zato je v tem delu nizka hrupnost avtomobila uporabljena z enim pristopom in tankim premazom. Zaželeno je ustvariti učinkovito oviro pred zvokomuporabljajo skladišča s povečanim oprijemom. Če se nepremični deli ne premikajo in kakovost grip z gumo za njih ni pomembna, je lahko manipulacija vrat vzrok za izolacijo izolacije.

  Navodilo za izolacijo pokrova motorja

  Delo motorja je glavni vir hrupa v kabini, zato obdelavo površin motornega prostora opravljajo debele plasti 3-4-krat. Na kovinskih pokrovih je treba uporabiti predhodni temeljni premaz. Ustvaril bo trdno podlago za nadaljnjo obdelavo in skril morebitne napake na površinah. Pri izbiri izolacije hrupa tekočine za avto glede na to področje obstajajo njene nianse. Pri tem je pomembno, da pred zvočnim valom zagotovimo ne le zanesljivo pregrado, temveč tudi zmanjšamo pretok toplotne energije tako zunaj kot znotraj. Zato je smiselno uporabiti večnamenska sredstva, ki tvorijo izolacijski hrup, toplotno in vodotesno.

  Izolacija prtljažnika

  Če vozilo zagotavlja možnost razstavljanja pregrade med kabino in prtljažnikom, je treba to operacijo opraviti. Obdelava se izvaja neprekinjeno po celotnem območju odprte površine. Posebna pozornost je namenjena petim vratom. Za vse vozle vozlišča, vključno z okvarjenimi območji, mora biti zapečatena.
  V predelu prtljažnika obstaja tudi redka zvočna izolacija za kolesne loke, vendar je glede na obliko stroja morda treba uporabiti točko. Na primer, skozi odtočne luknje. Da bi zagotovili večjo zanesljivost za toBolje je uporabiti dele, ki vsebujejo inhibitorje. Odlikuje jih učinkovita zaščita pred korozijo in ta kakovost je še posebej pomembna za skrita področja telesa.

  Pozitivne povratne informacije o izolaciji hrupa tekočine

  \ t
  Mnogi uporabniki izberejo to možnost, da zagotovijo udobje zvoka z enostavno uporabo. Lastniki avtomobilov označujejo hitrost obdelave in potrebo po kompleksnih obratovalnih postopkih. Kar se tiče operativnih lastnosti, tako kot tesnilna masa, se takšna sestava izkazuje dostojno - zmanjšuje prehod zvočnih valov in optimalno uravnava toplotne izgube. Opozoriti je treba na nizko ceno izolacije tekočinskega hrupa. Cena za standardni vložek je v povprečju 400-500 rubljev. Za primerjavo, tradicionalni zaključni materiali s kompleksno izolacijo lahko stane več tisoč, da ne omenjamo stroškov pritrditve opreme.

  Negativni odgovori

  Razpoložljivost te metode zdravljenja spremlja potreba po rednem ponavljanju transakcije. Po podatkih lastnikov avtomobilov je po nekaj mesecih morda potrebno popraviti določena območja erozije. Druga stvar je, da obnavljanje premaza traja nekaj minut. Druga pomanjkljivost je šibka funkcija mehanske zaščite plasti, ki temelji na izolaciji hrupa tekočine. Mnenja poudarjajo, da lahko tudi majhni udarci olajšajo kovinsko površino. To dejansko pojasnjuje potrebo po rednem obnavljanju izolacije.

  Zaključek

  Uporaba različnih tesnilnih sredstevpomeni - ni nova praksa pri servisiranju avtomobilov. Podobna sredstva se uporabljajo tudi za zmanjšanje toplotnih izgub, hidroizolacijo in odpravo vibracij. To je ta seznam funkcij, ki lahko zagotovijo celovito izolacijo tekočinskega hrupa lokov, motornega prostora, površin v kabini, prtljažniku itd. Da ne bi redno pregledovali celovitosti premazov, je vredno in površinsko zaščititi s tradicionalno obdelavo materialov. Razširjena bo kompozitna zvočna izolacija s široko paleto dodatnih obratovalnih lastnosti, kar bo podaljšalo življenjsko dobo karoserije vozila.

  Sorodne publikacije