Telefoni z dvema radijskima moduloma "Android"

Dve SIM kartici v sodobnem pametnem telefonu sta morda standard, ki ga tudi ugledni vodilni na trgu, kot je Samsung, ne zanemarijo. Tudi v konzervativni Apple obstaja podoben razvoj. Pogosto se takšne naprave zamenjujejo s telefoni, opremljenimi z dvema radijskima moduloma, pravzaprav niso običajni telefoni za dve sedem kartic. Dva radijska modula sta priložnost za uporabo vsakega od njih hkrati. Večina naprav vam na žalost dovoljuje, da vsako kartico SIM uporabljate samo izmenično, medtem ko je druga v stanju pripravljenosti.


Tehnologije: DSDS in DSDA

Skoraj vsi, brez izjeme, telefoni, ki so trenutno na trgu, delajo z dvema SIM karticama v DSDS načinu (Dual SIM Dual Standby), kar pomeni nadomestno delo vsakega posameznika. njih. Obe SIM kartici sta sprejeti v pripomočku z uporabo enega radijskega modema za komunikacijo, kar pomeni, da ob klicu z enim od njih ne bo mogoče sprejeti klica na drugega. Enako velja za internet, ko se pogovarjamo po telefonu, z eno samo kartico SIM, ne bo mogoče uporabljati mobilnega interneta v drugo. V primeru DSDA (Dual SIM Dual Active) je situacija ravno nasprotna, mobilni telefoni z dvema radijskima moduloma lahko delujejo z vsako SIM kartico vzporedno, ne da bi prekinili delo drugega.

Telefoni z dvema radijskima moduloma: prednosti in slabosti

Seveda takšne naprave niso kupljene z dopustnim interesom, imajo številne prednosti, ki opozarjajo:
 • Telefon z dvema aktivnimaRadijski moduli omogočajo lastniku, da nikoli ne izgubi komunikacije. Če je kartica SIM enega operaterja nemočna, bo kartica dobro upravljana, zato prisotnost dveh hkrati delujočih radijskih modulov pozitivno vpliva na razpoložljivost uporabnika kot naročnika.
 • Druga prednost takšnih pripomočkov je stabilnejše delo mobilnega interneta, ki ni onemogočeno niti pri pogovoru z eno od SIM-kartic.
 • Seveda, mobilnost. Dve SIM kartici skupaj z dvema radijskima moduloma nenehno odpravljata potrebo po prenosu in prenosu dveh telefonov z vami.
 • Zadnji na seznamu, vendar ne zadnji v vrednosti plus - možnost kombiniranja ugodnih pogojev dveh različnih operaterjev. Sheme so lahko številne, ker ima vsaka svoje pogoje operaterja. Poleg tega veliko ljudi radi potuje in zagotovo ne bo brez dodatne SIM kartice dodatno k glavnemu. Zgoraj opisana mavrična slika uničuje nekatere slabosti:


 • Prvič, telefoni z dvema radijskima moduloma zahtevajo visoke proizvodne stroške, sestavni deli so dražji, postopek sestavljanja in optimizacije je veliko bolj zapleten.
 • Drugič, radijski modul je kompleksna naprava in hkrati najbolj zahtevna v telefonu (po prikazu). Oba dejstva vodita do neizogibne izgube avtonomije, nenehnega življenja v bližini vtičnice ali prenosne baterije.
 • Tretjič, obstajajo študije, ki trdijo, da radijski valovi negativno vplivajo na človeško telo, kar vodi do raka. Prisotnost dveh radijskih modulov vtelefon je enak kot držanje glave, dva telefona naenkrat. Mnogi verjamejo, da lahko na ta način dobesedno zapečete možgane.

 • Padec predloga

  Očitno je, da je število telefonov, ki podpirajo DSDA, v primerjavi s telefoni neprimerno majhno, ne podpirajo te tehnologije. Menijo, da so bile take naprave v Evropski uniji prepovedane zaradi pretiranega sevanja takih pametnih telefonov, ki ne ustrezajo standardom držav, ki so del sindikata. Obstaja tudi nekaj teorije zarote operaterjev, kot da ne želijo videti konkurenčne SIM kartice v enem telefonu, v sosednjih prostorih. Tako ali drugače se trg ne more pohvaliti z bogato ponudbo pametnih telefonov DSDA, vendar je še vedno mogoče najti nekaj diamantov.

  HTC Desire 700

  Tajvanska družba HTC je očitno najbolj stisnjena na trgu pametnih telefonov. Nekoč uspešna blagovna znamka je v zadnjih 5 letih izgubila vse: denar, popularnost, ugled. Kljub temu HTC še naprej izdaja naprave, ima svoj edinstven in najpomembnejši prepoznavni stil. Želja je simbioza stilistike in visoke ravni zbiranja, z "železom" proračunskega razreda. Cena za vse to dobro se spreminja v povprečju. Sprednja plošča Desire 700 je velik 5-palčni zaslon z ločljivostjo 960 x 540 (število pik na palec - 220). Srce pametnega telefona je postalo netipično za proizvajalca Spreadtrum Shark Chip z urno hitrostjo 1200 megahertzov. Prav tako je bil pod pokrovom pametnega telefona nameščen 1 GB RAM-a in 8 gigabajtov RAM-a (podpora za pomnilniške kartice do 64 GB). Ni impresivna in količina baterije, sV precej velikih velikostih je bil pripomoček sposoben držati baterijo le pri 2.100 milimetrov na uro. Podprti so omrežni standardi: GSM in HSDPA

  HTC One M7 Dual

  Še en pripomoček o tajvanskem proizvajalcu, tokrat vodilni. M7 je izšel ne tako dolgo nazaj, zato je več kot aktualen in aktualen. Na sprednji strani M7 je svoje mesto postavil precej velik 47-palčni zaslon z visoko ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik (število pik na palec - 469) s tehnologijo Super LCD. Priljubljen procesor Qualcomm, ki deluje pri 1700 megahertzih, je odgovoren za zmogljivost. Zmogljivost pomnilnika je dvakrat večja kot pri Desire 700: 2 gigabajta OPERATING memory in 32 gigabajtov ROM-a. Znotraj nameščene baterije je 2300 miliampernih ur.
  Podjetje "del" naprave je postalo zvočnike Boom Sound, kar vam omogoča predvajanje visokokakovostnega stereo zvoka neposredno prek zvočnikov pametnega telefona. Na voljo je tudi 4-milijona slikovnih pik dvo-pixel fotoaparat za kakovostne posnetke v temi. Podprti omrežni standardi: GSM in WCDMA Upoštevajoč dejstvo, da so mobilni telefoni z dvema radijskima moduloma šli v kategorijo neverjetnih, je takšna rešitev iz HTC-ja izjemno koristna in privlačna.

  Huawei Honor 7

  Proizvajalec pametnih telefonov iz Kitajske, ki je težko ime, se je pred kratkim začel širiti na ruski trg in trg CIS. Blagovna znamka je aktivno promovirana na internetu, popularizirajo jo operaterji mobilne telefonije, ogreva pa jo ta zgovorna direktorica in obljublja, da bo v naslednjih letih porušila vse konkurente. Med drugim Huawei ljubi telefone z dvemaradijski moduli, katerih seznam je v obsegu podjetja precej velik. Eden izmed najboljših pripomočkov, ki gladko uravnava ceno in kakovost - Huawei Honor 7 je izšel sredi lanskega leta. Telefon ima velik 52-palčni zaslon in ločljivost 1920 x 1080 slikovnih pik. Moč čipov Silicon Kirin 935 s frekvenco do 2.200 megahertzov se skriva za njim. Užitek pomnilnika, ki ga Kitajci nikoli niso preskočili, 3 gigabajta operativnih in do 64 glavnih. Še en argument v korist Honor 7 je velika baterija z zmogljivostjo 3.100 milimetrov. Kar zadeva podprte komunikacijske standarde, je situacija tukaj precej dvoumna, saj ima vsak model edinstven niz radijskih modulov, zasnovanih za določen trg.

  ASUS ZenFone 2

  Vodja tega seznama je vsekakor najboljši telefon z dvema radijskima moduloma na Androidu. ASUS izdelek morda ni videti kot vodilni, vendar se lahko dotakne svoje resnične lepote, najmočnejše tehnične komponente. ZenFone 2 ima največji zaslon v zbirki, velikan, nasičen, 55-palčni kapacitivni zaslon z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik, zaščiten s tretjo generacijo Gorilla Glass. Visoko zmogljivost pametnega telefona zagotavlja procesor Intel, ki ima 64-bitno arhitekturo in 4 jedra, od katerih ima vsaka taktna frekvenca 1800 megavitov. 4 GB RAM-a vam omogoča, da naenkrat aktivno uporabljate številne tekoče aplikacije, brez nevarnosti, da bi jih odstranili iz pomnilnika in izgube podatkov. 32 gigabajtov glavnega pomnilnika je mogoče dopolniti s še 64 gigabajti, kartico formata microSD.Dolgo časa je baterija z zmogljivostjo 3000 miliamperjev podprta z enim polnjenjem. Slika je dopolnjena z dvema kamerama: 13 megapikslov zadaj in frontalno za 5. Podprti omrežni standardi: GSM in HSDPA

  Zopo ZP980

  Možnost za tiste, ki želijo napravo lažje. Kitajska blagovna znamka Zopo je bolj podobna ponaredku, vendar kljub temu zasluži pozornost, saj ima dva radijska modula. Prva stvar, ki zadene oči, je velika diagonala zaslona (5 palcev) in ločljivost (1920 x 1080 slikovnih pik). V tem primeru naprava zadrži zelo kompaktne dimenzije. Na žalost je to vse, kar lahko vpliva na ta kitajski proračun. Napravo napaja čip MediaTek s frekvenco 1200 megahertzov, majhna količina pomnilnika RAM, samo 1 gigabajt. Količina vgrajenega pomnilnika prav tako ni impresivna, 16 gigabajtov s sposobnostjo razširitve s pomnilniškimi karticami. Naprava se je izkazala za tanko, zato ni bilo prostora za veliko baterijo, lastniki pripomočkov pa bodo neizogibno morali nositi baterijo, ki je 1860 miliamperjev. Na splošno, Zopo ZP980 telefon je izbira tistih, ki niso pripravljeni porabiti denar za vodilni in se ne boji, da naročite telefone na spletu.

  Zunanji moduli DSDA

  Ta rešitev velja za naprave Apple. Kljub temu, da na internetu od časa do časa obstajajo govorice in patentne aplikacije, povezane s podporo za dve SIM kartici v iPhone, danes ni. Da bi pomagali prikrajšanim, so kitajci prišli z naslednjim znanjem, ki nosi ime NeeCoo Me 2. Naprava je majhen blok, v katerem sta dva radijska modula in dve reži podKartice SIM. Pripomoček se poveže z iPhoneom, Bluetoothom in omogoča klicanje z dveh različnih kartic SIM. Kliče se lahko tudi, če SIM kartica ni prisotna na samem pametnem telefonu, kar pomeni, da je NeeCoo Me 2 primeren za vse pripomočke, ki delujejo na iOS-u, vključno z iPadom.

  Sorodne publikacije