Ko se je pojavilo "Maincraft" in druga dejstva o igri

Za mnoge igralce je bil dan, ko se je pojavil "Maincraft", res lep in zabaven. Ta svet, ki je sposoben ustvariti vse predmete, zgradbe in stvari, prilagojen slikovni sliki, je vsem dal veliko nepozabnih čustev. Zgodovina igre lahko navdihne vsakogar, ker so razvijalci prejeli svetovno slavo za svoje delo in odlično idejo.

Informacije o razvijalcih

Vsi igralci ne vedo, kdaj se je pojavilo "Maincraft" in kdo se mora zahvaliti za izdajo takšnega projekta. Ideološki navdih in glavni razvijalec je bil Markus Persson, ki je bolj znan pod psevdonimom Notch.
Delal je na igri z majhno ekipo, ki se je kasneje združila v studio Mojang. Leta 2014 je vrhunec priljubljenosti "Minecrafta" dosegel neverjetne višine, velika ameriška družba Microsoft pa je odkupila vse pravice za projekt za dva in pol milijona dolarjev. Od takrat so vsi dodatki k izvirni igri in uvedene inovacije pod njihovim nadzorom. Sam Markus Persson je zapustil ekipo in se odločil, da bo izvedel nov razvoj.


Začetek razvoja

Dan, ko se je pojavilo "Maincraft", je bil uradno obravnavan 17. maja 2009, razvoj pa se je začel aprila. Takrat se je na internetu pojavila igra Infiniminer. Persson ga je takoj opozoril na zanimiv koncept grafike v obliki kvadratnih elementov. Ni bilo niti mesec dni, odkar so razvijalci odprli dostop vsakomur, ki želi izvorno kodo, in ta trenutek se upoštevazačetku dela na "Minecraft".
Kot osnova za programiranje so bile uporabljene knjižnice Java in LWJGL, do katerih lahko vsakdo dostopa prek spleta. Delo ni bilo treba izvajati iz nič, ker je imel Persson podoben opuščen projekt RubyDung z ustreznim delom. Delo se je začelo 10. maja in trajalo natanko en teden. Tako kratkotrajen lahko priča o profesionalnosti Notch in njegovih zvestih pomočnikov. Nihče v tistem trenutku ni pričakoval ničesar velikega, niti ni zelo veliko upal na igro. Projekt je dobil popularnost po številnih valjih in potokih z gradnjo najbolj neverjetnih stvari v čudovitem in presenetljivo preprostem svetu.


Izdaja prve različice

Preden se je pojavil svet »MaineCraft«, grafika pikslov ni bila preveč priljubljena. Noben večji projekt ni razmišljal o razvoju v podobnem slogu, saj vsi igralci računalniških iger niso bili dobro zaznani kot taki na zaslonu. To ni ustavilo Perssona in prihodnji dogodki so dokazali njegovo pravilnost pri izbiri tega stila. Po treh dneh dela na projektu na spletu se je pojavil prvi video, ki opisuje značilnosti sveta iger in prikazuje fiziko.
V tistem času je bilo delovno ime igre Cave Game, ki je dobesedno pomenilo "jamsko igro". Naslednji dan se je ime spremenilo v Minecraft bližje resničnosti: Red kamna. Oseminštirideset ur je bilo potrebno osebje, da je dokončalo delo v zvezi s procesom igre in podrobnostmi. Po tem se je začelo zaprto testiranje, ki je dovoljevalo samo člane skupnostiTIGSource Ko se je Maynkraft pojavil 17. maja 2009, so vsi spoznali, da razvijalci niso razkrili velikih napak in so izdali visokokakovosten izdelek.

Svetovna priljubljenost preproste igre

Prvi igralci, ki so račune ustvarili takoj po izidu, bodo zlahka odgovorili na vprašanje, kdaj se je pojavilo »Maincraft«, v katerem letu in kakšne so bile začetne funkcije. Že opravljene prve ure v svetu brezmejne domišljije so razvijalci predstavili toliko čustev, da jih ni mogoče pozabiti.
Sedem dni po sprostitvi projekta je bil odprt uradni forum, kjer so se uporabniki pogovarjali z razvijalci, delili svoje vtise in prikazovali ustvarjene strukture in druga dela za splošni pregled. Pretekel je teden in Persson je za svojo igro ustvaril multiplayer, ki je vsako sekundo pridobil popularnost. Preizkusne zmogljivosti in odpiranje strežnikov je trajalo še sedem dni. Potem so se igralci zabavali v svoji najljubši igri s prijatelji. Ko se je pojavila prva različica Minecrafta, so se vsi začeli pogovarjati o spletu in razvijalec je poslušal želje uporabnikov. Multiplayer je pritegnil še več igralcev v vojsko zvestih navijačev in ta trenutek se lahko šteje kot svetovna slava igri, ki je bila ustvarjena le sedem dni.

Sorodne publikacije