Kako očistiti bliskovni pogon: metode in njihov opis

"Kako očistiti pomnilniški ključek USB?" - vprašanje, ki si ga zastavljajo mnogi uporabniki začetnega računalnika. Pravzaprav tukaj ni nič zapletenega in celoten postopek ne bo vzel veliko časa. V tem članku bomo opisali nekaj preprostih načinov za brisanje informacij iz bliskovnega pogona in njegovo obnovitev v prvotno stanje.

Enostavno brisanje

Prvi in ​​najpreprostejši način čiščenja bliskovnega pogona je preprosto izbrisati vse datoteke na disku prek standardnega vodnika. Naredi preprosto preprosto. Pomnilniški ključ USB je vstavljen v vrata USB. Nato morate odpreti čarovnika, pojdite na razdelek "računalnik" in odprite priključeno napravo USB. Vse kar preostane je izbrati vse datoteke. Miško lahko izberete, če so datoteke bitne ali pritisnite Ctrl + A. Nato kliknite tipko na gumb Izbriši, nato potrdite dejanje, izberite "Da".


Oblikovanje oken

Drugi način brisanja bliskovnega pogona - oblikovanje preko vgrajenega pripomočka "Vetrovi". Če želite začeti, morate priključiti pogon na računalnik prek priključka USB. Nato odpremo "Explorer", pojdimo na zavihek "Ta računalnik" in poiščemo priključen pogon. Sedaj morate klikniti na PCM in na spustnem seznamu izberite "Format". Odpre se majhno okno, v katerem morate nastaviti datotečni sistem NTFS in klikniti gumb "Start".

Ukazna vrstica

USB pomnilniški pogon lahko počistite z ukazno vrstico. Za zagon morate namestiti pogon v vrata USB.Zdaj odprite ukazno vrstico: To naredimo s pritiskom na gumb Win + R, vnesemo cmd v okno in pritisnemo Enter.V ukazni vrstici morate vnesti naslednje besedilo: convert: /fs: ntfs /nosecurity /x, kjer je črka pogona v Tukaj je primer:
pretvorite G: /fs: ntfs /nosecurity /x

Ko je vse napisano, ostane pritisniti Enter in počakati na dokončanje.

Čiščenje programa

Če iz nekega razloga prejšnje metode niso primerne ali ne delujejo, je tu še ena zelo učinkovita metoda čiščenja bliskovnega pogona, Obstajajo številne različice takšne programske opreme različnih razvijalcev, vendar bodo v nadaljevanju obravnavani le dva programa, ki sta se že dolgo dokazala na bolje.

USB Disk Storage Format Tool

Torej, prvi - USB Disk Storage Format Orodje lahko prenesete z uradne spletne strani razvijalca in ga brezplačno distribuirate.
Po namestitvi programa ga je treba zagnati, vendar pred tem ne smete pozabiti zapisati pogona na vrata USB. Zdaj o tem, kako počistiti bliskovni pogon iz datotek s tem p. Na splošno je vse preprosto. Na vrhu spustnega seznama izberite povezan bliskovni pogon za oblikovanje. Nato izberite datotečni sistem (mora obstajati NTFS) in pred formatom Quick postavite kljukico. Takoj ko je vse konfigurirano, lahko začnete čistiti s klikom na Format disk.

Orodje za formatiranje HDD

Drugi program za čiščenje bliskovnega pogona - HDD orodje za nizko formatiranje. Prenesite in namestite, kot v prejšnjem primeru, s strani razvijalca. Obstajajo celorazličica, ki deluje brez namestitve.
Algoritem je enak kot v prejšnjem: pogon povežemo z računalnikom in zaženemo program. V oknu s seznama razpoložljivih naprav morate izbrati povezani pogon in klikniti gumb Nadaljuj. Ni potrebe, da nastavite dodatne nastavitve, ker jih je razvijalec že vnaprej napisal v izvorni kodi. S klikom na Format to napravo in čakanjem na konec postopka.

Sorodne publikacije