Display None - je to kaj? Lastnosti in uporaba

Morda obstajajo primeri, ko delate na razvoju spletnih strani, kjer morate skriti določene panoge ali elemente iz enega ali drugega razloga. Te elemente lahko preprosto izbrišete v oznaki HTML. Vendar pa so časi, ko je potrebno, da ostanejo v kodi, vendar ne izpisujejo v oknu brskalnika, iz neznanega razloga. Če želite shraniti element v HTML-ju, vendar ga narediti nevidnega, si oglejte orodja CSS.

Kako skriti elemente s pomočjo CSS

Obstajata dva najpogostejša načina za skrivanje elementa, ki je v HTML kodi. Eden od njih je uporaba lastnosti prikaza ali vidnosti. Na prvi pogled se ti dve lastnosti morda zdita enaki, vendar ima vsaka svojo lastnost, ki jo morate poznati. Poglejmo podrobneje razlike med vidljivostjo: skrito in prikazano: nobena.


Lastnost spremembe vidnosti

Prva možnost skriva element iz brskalnika, vendar ta skriti del kode še vedno zavzema mesto na spletni strani. Z drugimi besedami, naredi element neviden, vendar ostaja na svojem mestu in zaseda prostor, ki ga zaseda, če je viden. Če postavite oznako div na stran in uporabite CSS, da nastavite njeno velikost, bo vidnost: skrita lastnost povzročila, da se blok ne bo pojavil v oknu brskalnika, in besedilo se bo obnašalo, kot da je ta blok še vedno prisoten. To je zato, ker element ostane v toku. Lastnost uporablja vidljivost zelo redko inobičajno z drugimi nastavitvami. Če uporabljate tudi druge konfiguracije CSS, kot je pozicioniranje, jo lahko najprej uporabite za skrivanje elementa, vendar ga lahko zavrtite nazaj na položaj kazalke. To je ena od možnih uporab premoženja za prepoznavnost, vendar se zanj ne naslavlja prepogosto.

Prikaz: nobena lastnost in njena uporaba v CSS

Za razliko od lastnosti vidnosti, ki pušča element v toku, druga lastnost CSS, ki se uporablja za prikrivanje elementov, omogoča skrivanje bloka, kot če ne . Za DIV, prikaz nič ne deluje, kot da popolnoma odstrani element iz dokumenta. Ne zaseda nobenega prostora, čeprav v izvorni kodi HTML še vedno ostaja. Izdelek se ne bo prikazal na vašem spletnem mestu in ne bo dokazov o njegovem obstoju. Z dejstvom, da ga bodo okoliški elementi obravnavali kot prazen prostor in premik, odvisno od lastnih lastnosti. To je zato, ker pade iz potoka. To lastnost se lahko uporablja uspešno ali ne, odvisno od namenov risarja. V vsakem primeru se ne sme zlorabljati.

Uporaba lastnosti postavitve

Ploterji pogosto uporabljajo zaslon: nobena funkcija pri testiranju strani. To se ponavadi zgodi, če je potrebno nekaj časa skriti nekaj področij, da se lahko testirajo druga področja strani. V tem primeru uporabite zaslon: nobenega. Pomembno je vedeti, da je treba postavko vrniti na strandejansko izstrelitev mesta. Dejstvo je, da element, ki ga ta metoda izbriše, postane neviden za iskalnike in bralnike zaslonov, tudi če še vedno ostane v oznaki HTML.
V preteklosti se je ta metoda uporabljala za poskušanje vplivanja na ocene na iskalnikih. Zdaj pa se elementi, ki niso prikazani, lahko označijo z rdečo zastavo Google, da bi razumeli, zakaj se uporablja ta pristop. Eden od načinov uporabe zaslona: noben ni ustvarjanje prilagodljivih mest za oblikovanje. Pri pisanju kode za takšne spletne strani je pogosto treba ustvariti elemente, ki so vidni samo v določeni rešitvi, vendar so skriti za druge možnosti. Za skrivanje tega elementa lahko uporabite prikaz: noben v CSS-ju in ga nato ponovno omogočite. To je sprejemljiva uporaba te nepremičnine, ker ne moremo sumiti, da je monter skrival vse, da bi vplival na uvrstitev na iskalnikih.

Prikaz lastnosti javascript

Lastnost prikaza je pomembna lastnost CSS, vendar običajno uporablja javascript, da skrije in prikaže elemente, ne da bi jih izbrisal in ponovno ustvaril. Če želite preklopiti prikaz elementa div, lahko uporabite ne samo CSS, ampak tudi javascript. V tem primeru se uporabi naslednja koda:. Druga možnost je uporaba knjižnice jQuery. Tako kot lastnost prikaza CSS: noben za div, metoda jQuery "hide ()" tudi skrije izbrane elemente.deli kode sploh ne bodo prikazani.

Zaslonsko branje in vidnost elementov

Bralci zaslona, ​​tako imenovani "bralci", spremenijo svoje obnašanje, ko v vsebini najdejo element, ki ga skriva prikaz: noben. Skrita vsebina se praviloma ne poroča bralcem, razen če vsebuje atribute oznak. Obstajajo primeri, ko razvijalci morda želijo, da je vsebina skrita, vendar odprta za uporabnike na bralniku zaslona. Na primer, oblikovanje lahko zahteva dvomestne stavke, kot je "več", kadar je kontekst vizualno očiten, lahko pa se izgubi za uporabnike bralnika zaslona. Da bi se izognili temu, lahko razvijalec izvede naslednje: napiše CSS-ov blok prikaza c ali nič in doda oznako z opisom te postavke.

Težave z bralniki zaslona

Težava je v tem, da se skrije vsebina iz zaslona: noben tudi ne skrije vsebine bralcev z zaslona. Da bi se izognili temu, so razvijalci začeli pozicionirati vsebino z več metodami, na primer absolutno pozicioniranje z določeno širino in višino elementa ter prelivanje lastnosti: skrito. Če v tem primeru uporabljate opisno oznako, se kontekstne informacije ne prikažejo na zaslonu, temveč jih obvestijo uporabniki bralnika zaslona. Če pa spletno mesto preskusite glede razpoložljivosti, najpogosteje obstajajo elementi, ki niso pravilno skriti z zaslonom: nobeno lastnost. Najpogostejši primer so povezave, ki pomagajo uporabnikom na tipkovnici inbralniki zaslona. Ironija je, da ti dobri nameni izginejo in povezavo zamanijo zaradi uporabe prikaza: nobene.

Osnovna pravila za obravnavanje vprašanj dostopnosti

Zaradi težav z iskalniki in različnimi zaznavami informacij, bodite previdni pri uporabi zaslona: nobenega. To ne pomeni, da je sploh ne smete uporabljati. Ta lastnost ima številne lastnosti, zaradi katerih je praktično nepogrešljiva za nekatere operacije.
Tukaj je nekaj pravil, ki naj bi pomagala določiti, kdaj in kako vizualno skriti elemente:
  • Če želite vsebino skriti vizualno, vendar jo hranite na voljo bralcem, je ne uporabljajte za prikaz besedila: nobenega.
  • Če je lahko vsebina, ki jo skrijete, uporabna samo za uporabnike, ki uporabljajo bralnike zaslona, ​​jo lahko skrijete. Če se še vedno odločite, da ga skrijete, se prepričajte, da je vidna med fokusiranjem.
  • Če želite nekaj začasno skriti in prikazati kot rezultat interakcije uporabnika, prikažite: noben ne more biti točno to, kar potrebujete. Pomemben dejavnik v tem primeru je, da ker hitreje uporabljate javascript, da bi vsebino videli s spreminjanjem vrednosti lastnosti zaslona, ​​ne pozabite, da bo potrebno, da jo skrijejo uporabniki, ki nimajo JS.
  • Pri prikazovanju upodabljanja vsebin pride do spoznanja, da prikaz: noben ne skriva vsebine od vsakogar, ki uporablja brskalnik CSS.

    Sorodne publikacije