Kako narediti mapo v skupni rabi na VirtualBoxu. Splošna mapa na Ubuntu

VirtualBox je virtualizacijski sistem, ki lahko upravlja veliko število znanih operacijskih sistemov. Če na kratko, potem lahko namestite in zaženete OS v drugem OS. Na primer Windows, Ubuntu. To je morda potrebno za test, pregled ali varno brskanje po spletu. Za izmenjavo podatkov med operacijskimi sistemi obstaja način za ustvarjanje map v skupni rabi.

Nekaj ​​teorije

VirtualBox je virtualizacijski program, ki je večplasten, to je različice za vse znane operacijske sisteme. Distribuira se pod licenco GNU GPL 2, ki vam omogoča, da jo uporabljate za kakršen koli namen. To je zelo priročno orodje za ustvarjanje poskusne različice operacijskega sistema. Na primer, oseba se je odločila za prehod na Linux, vendar doslej ne bi rad delil s preprostim Windowsom. Zato lahko sam namesti Linux distribucijo in jo počasi preuči.


Tudi virtualno okolje ima še eno pomembno prednost - zelo enostavno in enostavno ga je znova namestiti. To se lahko uporablja za testiranje različnih programov, obisk nevarnih mest in druga dejanja, ki lahko vplivajo na integriteto OS. V primeru okvare lahko sistem hitro ponovno namestite. Edina neprijetnost je, da v njem ne morete shraniti osebnih podatkov. Toda za to obstaja osnovni OS. Pogosto ta pristop uporabljajo uporabniki Linuxa. Ker številne vrste programske opreme za Windows niso v Linuxu, lahko ustvarite virtualno okolje, ki omogoča njihovo zagon. Izmenjava podatkov med operacijskim sistemom poteka z uporabov skupni mapi VirtualBox.


Pogoji

Pri delu z VirtualBoxom se uporabljata izraza »Home« in »Guest«. "Home" - tisti, v katerem je nameščen program, in "Guest" je še en operacijski sistem v VirtualBoxu.
Ta članek bo obravnaval dve možnosti za uporabo skupnih map. Prvi je domači operacijski sistem Ubuntuja, gost je Windows 7. In potem ravno nasprotno. Preden lahko ustvarite skupno mapo VirtualBox, morate namestiti sam program. V Ubuntuju lahko to storite v središču aplikacije tako, da v iskalno polje vnesete VirtualBox. Po uspešni namestitvi morate prenesti sliko gostujočega operacijskega sistema.

Namestitev operacijskega sistema Windows 7

Preden začnete manipulacijo konfiguracije v skupni mapi VirtualBox, morate namestiti operacijski sistem. To lahko storite na dva načina: prenesite sliko iz interneta ali uporabite izvirni disk. Iskanje sistema Windows 7 na spletu ni problem. Po prenosu se morate prijaviti v VirtualBox in klikniti na gumb "Ustvari nov virtualni stroj". Odpre se okno čarovnika, v katerem morate vnesti njegovo ime. Lahko je poljuben, na primer "Wind 7". Tip sistema - postavitev sistema Microsoft Windows. Različica - 7, odvisno od velikosti prenesene slike, morate izbrati število bitov. Določite lahko 1 GB pomnilnika RAM. Za najenostavnejše naloge bo to zadostovalo. Izbira trdega diska iz obstoječega ali ustvarjanje novega. Pri kazanju na zadnji element se bo imenoval čarovnik. To bo pomagalo ustvariti nov virtualni disk. Bolje je izbrati dinamičen tip, kot bo to dopuščalopo potrebi samodejno razširi.

Delo z načinom

Po kliku na gumb Done se lahko virtualni sistem šteje za skoraj konfiguriran. Vendar pa ga morate malo prilagoditi. Zato je treba v sistemskem seznamu to označiti in klikniti na gumb "Konfiguriraj". V nastavitvah je zanimiv element "Media". Če se odločite za to, v razdelku »Media nosilec«, kliknite gumb, da dodate novo napravo in izberete »Dodaj optični pogon«. Sistem vas bo pozval, da takoj povežete sliko. Datoteko mora prikazati s sistemom, ki je bil prenesen. Treba je omeniti, da v najnovejših različicah VirtualBoxa že obstaja pripravljen konektor za slike, zato je treba določiti samo pot.
Zdaj je čas za zagon virtualnega stroja. Pojavi se zagonski zaslon sistema, kot da bi bil nameščen na pravi računalnik. Vse nastavitve so preproste in ne smejo povzročati vprašanj. Poleg tega je že znano, da je nameščanje operacijskega sistema veliko.

Kako deliti mape v VirtualBoxu na Ubuntuju

Ko je vse pripravljeno za uporabo, morate zagnati gostujoči OS. Najprej mora nastaviti niz dodatkov, posebej za ta operacijski sistem. To je potrebno za integracijo potrebnih gonilnikov za grafiko, omrežje in druge komponente v OS. To storite tako, da v oknu virtualnega računalnika odprete meni naprave in izberete "Dodaj gostujočo sliko diska gostujočemu OS". Čez nekaj časa se prikaže okno z možnostjo namestitve. V tem procesu lahko sistemOpozorite na dejstvo, da nekateri gonilniki niso primerni za pritiskanje na "Nadaljuj" ali "Še vedno nameščen".
Zdaj, ko ste še v gostujočem operacijskem sistemu, morate iti na "Device" in izbrati "General Folders" in nato "Configure Common Folders". V oknu, s klikom na gumb s sliko mape in pliš, pokličite okno z uvedbo poti. Po želji lahko nastavite potrditvena polja pred "samodejno povezavo" in "Ustvari trajno mapo". Tako boste lahko vsakič namestili to mapo v skupni rabi.
Zdaj morate konfigurirati mapo VirtualBox v domačem OS, v tem primeru v Ubuntu. Ustvarite ga lahko v terminalu ali v lupini Nautilus. Zdaj, z desnim klikom na ikono »Moj računalnik«, morate izbrati »Poveži omrežni pogon«. Pot podaja želeno mapo in vse je shranjeno. Po ponovnem zagonu operacijskega sistema se bo prikazal imenik, ki ga lahko uporabite med gostom in domačim operacijskim sistemom. Na ta način se prenos podatkov opravi preko skupnih map VirtualBoxa v operacijskem sistemu Windows 7.

Uporaba operacijskega sistema Windows 7 kot doma

Za namestitev VirtualBoxa v okolju Windows, boste morali obiskati uradno stran projekta in prenesti najnovejšo različico programa. Namestitev se ne razlikuje od katere koli druge aplikacije. Nato je v navideznem računalniku nameščen OS Ubuntu gostovalnega stroja. Slika Ubuntuja lahko brezplačno prenesete z uradne strani. Postopek namestitve operacijskega sistema je bil podrobneje opisan v zgornjem primeru za Windows 7. Vendar pa je postopek nameščanja operacijskega sistema podrobno opisan v zgoraj navedenem primeruKonfiguriranje na začetni stopnji enega od sistemskih sistemov Linux lahko povzroči nekaj težav. Za tiste, ki prvič srečajo Ubuntu, je vredno malo govoriti o tem, kako poteka proces. Po zagonu slike diska v navideznem stroju se bo v uporabniškem oknu pojavilo okno, približno enako kot na spodnji sliki.
Skoraj vsaka slika Ubuntuja je Live CD. To pomeni, da ga lahko že začnete uporabljati brez namestitve sistema, tako rekoč, poskusite. Tu v prvem oknu lahko izberete jezik. Nato čarovnik za namestitev začne s svojim delom. Preveril bo, ali je konfiguracija računalnika za sistem ustrezna in bo predlagala prenos posodobitve ob zagonu in uporabo programske opreme tretjih oseb. Priporočljivo je, da položite obe kljukici. Da se ne bi trudili z ročnim ustvarjanjem particij na disku, je začetnikom bolje, če nastavite zgornjo vrsto namestitve. Po kliku na gumb "Nadaljuj" se začne postopek sam. Zaradi tega bo VirtualBox prikazal nov virtualni stroj z Ubuntujem.

Nastavitev mape v skupni rabi

Tako kot v prejšnjem primeru, da ustvarite mapo v skupni rabi v VirtualBoxu, morate zagnati Ubuntu in v oknu izberite meni Naprave. Tam boste našli "Poveži sliko gostujočega operacijskega sistema dodatnega diska". Namesti se kot CD-ROM. Vendar, če želite zagnati, potrebujete privilegije super uporabnika. Torej moraš iti na terminal. V Ubuntuju lahko uporabite kombinacijo Ctrl + Alt + t. Terminal mora vnesti sudo /media /cdrom /name_configureddisk. Nato morate ponovno zagnati gostujoči OS.
Po ponovnem zagonu lahko ustvarite mapo v skupni rabi v VirtualBoxu. Začenši z domačim OS. V meniju naprave v oknu tekačega navideznega računalnika je postavka »Skupne mape«. Izbrati mora "Konfiguriraj skupne mape". To okno določa pot do obstoječega imenika v domačem operacijskem sistemu, ki bo uporabljen kot splošni imenik. Zdaj morate konfigurirati skupno mapo VirtualBox v Ubuntuju. V tem primeru se izvrši ukaz sudo mkdir /media /share v terminalu. Za dovoljenja za pisanje morate uporabiti sudo chmod 777 /media /share. In zdaj je vse ostalo za povezavo - sudo mount -t vboxsf ime_name_support /media /share. Od zdaj naprej je na obeh operacijskih sistemih na voljo nova mapa - gost in dom.

Zaključek

V tem članku je opisano, kako konfigurirati mape VirtualBox v Windows in Ubuntu. Na primerih teh dveh operacijskih sistemov lahko VirtualBox konfigurirate v drugih različicah OS na enak način. Razlike med dejanji pri nastavitvi skupne mape VirtualBox v WinWows 7 se nekoliko razlikuje od XP, 8 ali 10. Namestitev bo v CentOS, Fedora in podobnih sistemih bolj zapletena. Vendar pa obstaja veliko navodil za reševanje problema prav v teh operacijskih sistemih.

Sorodne publikacije