Kako formatirati bliskovni pogon v Linuxu

Za večino uporabnikov formatiranja pomnilniškega pogona ni težko, skoraj vsakdo ve, kako to storiti v operacijskem sistemu Windows. Vendar pa je veliko ljudi, ki so preklopili na Linux, težko izpolnili nalogo. V tem članku bomo opisali, kako formatirati bliskovni pogon v Linuxu.

Metoda 1: Uporaba standardnih orodij Linux

Na primer, če morate izvesti FAT32 oblikovanje flash pogonov v Linuxu, lahko preprosto uporabite to metodo. V nadaljevanju bomo opazili, da bo za navadnega uporabnika to najlažje in najhitrejše izvajanje. Pojdimo neposredno na algoritem delovanja.
 • Odprite upravitelj datotek sistema. V Ubuntu je na primer Nautilus.
 • Na levi stranski vrstici poiščite ime naprave (bliskovni pogoni).
 • Kliknite na PCM.
 • Izberite lokacijo "Format" ali "Format" v angleščini.
 • V oknu izberite metodo formatiranja neposredno v datotečni sistem in vnesite ime nove naprave.
 • Kliknite gumb Format ali Format.
 • Potem se bo formatiranje bliskovnega pogona začelo v Linuxu. Odvisno od načina, ki ga izberete, lahko traja dolgo časa (v primeru polnega oblikovanja) ali hitro (v primeru površinske lokacije).


  Metoda 2: Uporaba Gparted

  Če ne veste, kako formatirati bliskovni pogon, zaščiten pred pisanjem, vam bo Gparted pomagal. Ima veliko funkcionalnost za delo z diski, vendar najprej poglejmo, kakonamestite. Če želite to narediti lažje kot običajno, morate v Terminal vnesti naslednje:

  sudo apt install gparted

  Ko je postopek namestitve zaključen, zaženite Gparted. Mimogrede, to je mogoče, ne da bi zapustili ekipo "Terminal":

  sudo gparted-pkexec

  Program se izvaja, zdaj mora izbrati vaš bliskovni pogon. To naredite tako, da na spustnem seznamu v zgornjem desnem kotu okna izberete njegovo ime. Če imate nameščen samo en trdi disk, se bo imenoval "/dev /sdb".

  Odseki naprave bodo prikazani. Pred formatiranjem jih morate prekiniti. To je lažje kot to: kliknite na razdelek PCM in izberite "Odpni" ali Odklopi.

  & lt; skript async = "//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
  & lt ;! - fb_336x280_2 - & gt;

  & lt; skript & gt; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []). push ({});

  Zdaj lahko v pogovornem oknu Linux ustvarite bliskovni pogon. Če želite to narediti, kliknite na PCM po odseku, premaknite se nad "Format" ali Format it in pojavil se bo podmeni, izberite želeno obliko, na primer FAT32. Ko končate, kliknite gumb v obliki kljukice, ki se nahaja na vrhu programa.

  3. način: Uporaba pripomočka za disk

  Če ne želite namestiti dodatne programske opreme za oblikovanje flash pogonov na Linuxu, lahko uporabite prej imenovano orodje Disk Utility.

  1. Zaženite ga prek menija operacijskega sistema. Olajšajte ga tako, da vtipkate ime programa.
  2. Uokno programa mora izbrati bliskovni pogon za oblikovanje. Poiščite ga preprosto - označena je z ustrezno ikono in je vedno na koncu seznama.
  3. Ko izberete napravo za oblikovanje, morate klikniti na gumb Format Volume, ki se nahaja na desni strani okna.
  4. Odprlo se bo novo okno, v katerem morate v spustnem seznamu Vrsta podati datotečni sistem, v polje Ime pa vnesite novo ime nalepke.
  5. Na koncu kliknite gumb Format.

  Prikaže se okno, kjer morate potrditi svoja dejanja. Mimogrede, če ste se spraševali, kako formatirati bliskovni pogon, zaščititi pred pisanjem, potem je ta metoda tudi odlična.

  ​​

  & lt; script type = "text /javascript" & gt;
  lahko blockSettings2 = {blockId: "R-A-70350-39", renderTo: "yandex_rtb_R-A-70350-39", async:! 0};
  if (document.cookie.indexOf ("abmatch =") & gt; = 0) blockSettings2.statId = 70350;
  Funkcija (a, b, c, d, e) {a [c] = a [c] || [], a [c] .push (funkcija () {Ya.Context.AdvManager.render (blockSettings2)}), e = b.getElementsByTagName ("script") , d = b.createElement ("script"), d.type = "text /javascript", d.src = "//an.yandex .ru /system /context.js ", d.async =! 0e.parentNode.insertBefore (d, e)} (ta, ta.dokument," yandexContextAsyncCallbacks ");

  Metoda 4: Preko terminala

  Če želite raje delati v terminalu, lahko s pomočjo USB pogona formatirate. Če želite to narediti, morate najprej vedeti, kje je nameščen. Sledite spodnjim navodilom, če si želite ogledati celoten seznam priključenih diskov v računalniku:

  sudo fdisk -l

  Poiščite bliskovni pogon v ukazni vrstici, lažje je določiti njegovo velikost. Najverjetneje se imenuje sdb1 ali sdc1. Po tem mora biti prekinjena. Razmislili bomo o situaciji, ko se flash pogon imenuje sdb1. V tem primerupopolno:

  sudo umount /dev /sdb1

  Bliskavica je izklopljena, tako da lahko neposredno preidete na oblikovanje. Izvaja se z ukazom mkfs. Ima naslednjo sintakso:

  mkfs

  V skladu s tem predpostavimo, da morate za formatiranje bliskovnega pogona v Linuxu izvesti format FAT32:

  mkfs fat32 /dev /sdb1

  Po tem se začne postopek oblikovanja, po katerem lahko bliskovni pogon odstranimo iz računalnika. Tu ste se naučili štiri načine, kako formatirati flash pogon v Linuxu.

  Sorodne publikacije