Kaj je Volte?

Verjetno je nekdo od bralcev že videl ali slišal kombinacijo črk VoLTE. Razumimo, da se skriva in kako pomembna je danes v Rusiji.

VoLTE je kaj?

VoLTE ima preprosto definicijo - to je tehnologija prenosa govora v omrežjih LTE (drugo ime je 4G). V skladu s tem je na voljo samo na pametnih telefonih s podporo za 4G. VoLTE temelji na multimedijskem podsistemu IP (IMS). Njegova inovacija je, da tehnologija omogoča komunikacijskim operaterjem, da zagotavljajo govorne storitve, tako da jih posredujejo od pošiljatelja do cilja kot tok podatkov v omrežjih LTE, kar ima za posledico večjo zmogljivost in večjo kakovost kot pri klicanju z uporabo 2G ali 3G .


Prevod VoLTE je popolnoma v skladu z opredelitvijo. Besedna kombinacija pomeni Voice over LTE, prevedena iz angleščine kot "LTE voice". Tehnologija ni supernova - predstavila jo je singapurska družba SingTel maja 2014. Sprva je VoLTE podpiral le en pripomoček - Samsung Galaxy Note 3. Od leta 2015 se je tehnologija aktivno zanimala za telekomunikacijske operaterje po vsem svetu, vključno z ruskim.

Prednosti tehnologije

Odgovor na vprašanje: "Kaj je VoLTE?" Obravnavali bomo najpomembnejše prednosti izuma:
 • Vsak klic naročniku bo krajši za 2 sekundi - to je tisto, kar je potrebno, da se pametni telefon premakne iz 4G v način 3G s klicanje naslovnika. Zdaj vam ni treba opravljati takšne manipulacije.
 • Izboljšanje kakovosti komunikacije, zmanjšanje motenj, izkrivljanje glasu.
 • Medtem ko naročniki govorijo z uporabo LTE VoLTE, sopripomočki lahko prenašajo podatke z največjo hitrostjo 4G - kot se spomnite, naprave zdaj nimajo ničesar za "spuščanje" v 3G.
 • Povečanje števila naročnikov, ki bodo imeli možnost hkrati ohraniti povezavo z enim stolpom - bazno postajo. To je dostojanstvo, dokler ga opazijo samo komunikacijski operaterji, se bodo naročniki spomnili dobre besede v novem letu in drugih praznikih - mnogi se soočajo z dejstvom, da zaradi preobremenitve ne morejo priklicati zvončkov za boj proti svojim sorodnikom in sorodnikom. na omenjenem stolpu. Zdaj, v času VoLTE, lahko bazna postaja podpira trikrat več naročnikov.

 • Slabosti podjetja VoLTE

  Le VoLTE ima tudi nekaj pomanjkljivosti, ki so pomembne tudi za opažanje:
 • Nova tehnologija vključuje pametno napravo, ki je nekoliko obremenjena, kar povzroči nekoliko hitrejši izpust med klicem.
 • LTE stolpi so večinoma nameščeni v mestih in velikih naseljih. Zato lahko povezava izgine na avtocesti, v naravnih in rekreacijskih bazah, v naseljih itd. Če želite poklicati naročnika, mora uporabnik ročno preklopiti svoj pametni telefon 3G ali celo EDGE, GPRS-način, ki ga podpira območje. Možno je, da bodo razvijalci pripomočkov kmalu "učili" svoje naprave, da bodo to dejanje storili samodejno, če bo to potrebno.
 • VoLTE v Rusiji

  V Rusiji je nova tehnologija danes v naslednjem statusu:
 • Veliki ruski operater Megaphone svojim naročnikom zagotavlja tehnologijo VoLTE, ki živi v Moskvi in ​​Moskvi. Ni na voljo vsemlastniki pripomočkov, ki podpirajo 4G, vendar samo tisti, ki imajo nekaj iPhones, Sony in številne druge proizvajalce. Storitev Call to 4G (drugo ime - "HD-voice in 4G") se samodejno poveže z njimi. Če se to ne zgodi, se za pomoč obrnite na številke za podporo.
 • V družbi Beeline je VoLTE na voljo naročnikom, ki so povezani s tarifami s sistemom za naknadno plačilo. Navedena je samo na nekaterih modelih pripomočkov - s svojim seznamom lahko najdete na uradni spletni strani podjetja. Novo tehnologijo lahko preizkusite tako, da se obrnete na službo za storitve Bill.
 • MTS svojim naročnikom zagotavlja podobno storitev - VoWiFi /VoWLAN (klic Wi-Fi). To lahko uživajo lastniki najnovejših modelov Samsung Galaxy (A5-2016 J5 Prime, S7 S7 Edge, S8 S8 +), kot tudi Sony Xperia XZs.
 • Telekomunikacijski operater Tele2 za naročnike v Moskvi je omogočil tudi dostop do tehnologije VoLTE. Vendar pa je to storil selektivno - dokler je bil le za lastnike naprav, ki jih je neposredno izdal Tele2: Midi LTE, Maxi LTE, Maxi Plus. Povezovanje storitve s tem operaterjem je preprosto - vnesite ukaz * 219 * 1 #. Nekateri uporabniki so lahko ročno nastavili glas preko lastnih telefonov, ki delujejo na MTK čipih. Poleg tega operater svojim naročnikom ponuja VoIP in VoWLAN. Za klic s to tehnologijo mora uporabnik prenesti posebno aplikacijo. • Naj podrobneje preučimo inovacijo na primeru številnih komunikacijskih operaterjev.

  VoLTE in MegaFon

  Prvi v Rusiji, ki je dobil odgovor na vprašanje: "VoLTE je kaj?"bili lahko naročniki "MegaFona". V septembru 2016 so lastniki Sony Xperia (X, X Compact, X Performance, XZ) začeli uporabljati inovativno tehnologijo. V aprilu 2017 je prišlo na vrsto lastniki najnovejših modelov iPhone, katerih telefoni imajo posodobitev operacijskega sistema najpozneje do 1031. Storitev je privzeto zagotovljena naročnikom celotne tarifne sheme megafona.

  Tehnologija VoLTE za regionalne naročnike MTS

  Če "Beeline", "MegaFon" in "Tele2" še ne poročajo, da načrtujejo dostop do svojih omrežij za regije VoLTE, MTS deli novice o možnosti za veliko širše tehnološke rešitve. Že v letu 2017 se pričakuje, da bo izum testiran v številnih regijah Rusije: Sankt Peterburgu, Krasnodarju, Nižnem Novgorodu, Novosibirsku in Vladivostoku. Njihovi prebivalci se bodo kmalu počutili kot VoLTE.
  Kot je bilo že omenjeno, je upravljavec naročnikom v glavnem mestu in regiji Moskvi omogočil dostop do Wi-Fi klicev. To se je zgodilo novembra 2016 - tehnologija je bila odprta le za lastnike omejenega števila modelov "Samsung" in "Sony". Danes operater namerava razširiti številne podporne naprave, vključno s telefoni proizvajalcev Asus, Alcatel, HTC, LeEco, ZTE. Njihovi lastniki bodo kmalu spoznali tudi VoLTE: kaj je to in kaj »jesti«. Dvoumna situacija z iPhone - najnovejši modeli takšnih naprav privzeto podpirajo VoLTE, vendar delajo v omrežjih mobilnega operaterja šele, ko dajo dovoljenje Apple MTS podjetju.

  VoLTE v iPhoneu

  Danes je omenjena tehnologija na voljo lastnikom iPhone 6 in iPhonenovejša Pogovorimo se o tem, kako na teh telefonih natančno prilagoditi VoLTE:
 • Pojdite v razdelek »Osnovni« v nastavitvah telefona, poiščite element »Posodobitve programske opreme«. Ko greste v to, se prepričajte, da je različica iOS-a višja od 10.3. V nasprotnem primeru nadgradite sistem.
 • Po teh manipulacijah v enakih osnovnih nastavitvah poiščite zavihek "O napravah", nato informacije o operaterju. Podpira VoLTE različico operaterja, ki ni nižja od 28,3 (za MegaFon, Beeline). Če je mogoče, jo posodobite na to raven.
 • Naslednja točka je ponovno naložiti pripomoček.
 • Po ponovnem zagonu se morate znova prijaviti v "Nastavitve" - ​​"Cellular". V razdelku »Možnosti podatkov« na kartici »Glas in podatki« izberite kljukico na LTE.
 • Znova zaženite iPhone.
 • Ko je mobilni internet vklopljen (poskrbite, da ste v dosegu 4G - LTE), pokličite drugega naročnika. Če ikona LTE ne izgine in internet deluje pravilno, zdaj preizkušate novo tehnologijo Voice over LTE.
 • VoLTE je najnovejša glasovna tehnologija v današnjih pametnih telefonih s podporo za 4G - najhitrejši v sedanjem trenutku interneta od mobilnih operaterjev. Izum omogoča ne le izboljšanje kakovosti komunikacije in hitrosti povezave, ampak tudi povečanje zmogljivosti baznih postaj komunikacijskih operaterjev.

  Sorodne publikacije

  Kaj je Volte?