Kaj je bliskovni pogon? Opis in fotografije

Trenutno je težko presenetiti koga s flash diskom. Ti miniaturni izdelki so tako trdno vključeni v naše vsakdanje življenje, da jih je sedaj zelo težko brez njih. To še posebej velja za študente, ki takšne naprave preprosto potrebujejo za dostavo tečajev, esejev in drugih namenov. Kaj je bliskovni pogon? Ne odgovarjajte na to vprašanje, morda leni.

Sodobni trg je dobesedno okužen z različnimi modeli. Mnoga podjetja lahko ponudijo izvirno obliko, kot tudi zmanjšane različice pogonov. In tako, da nehote premisliš, in ali je res bliskovni pogon ali kaj drugega?

Kaj je bliskovni pogon?

Mnogi ljudje vedo, da je s pomočjo majhne naprave možno prenašati iz enega računalnika na drugega različne besedilne elektronske dokumente, skladbe in video datoteke. Vendar se vsi ne zavedajo, kaj je.


Bliskovni pogon je odstranljiva naprava za prenos ali shranjevanje informacij. Še več, v pomnilniku USB ni premikajočih se elementov, kar zagotavlja visoko stopnjo zanesljivosti. Datotečni sistem se uporablja za zapisovanje podatkov za njihovo nadaljnjo distribucijo ali shranjevanje (ponavadi je to FAT32 ali NTFS). Hkrati je pravilneje izgovoriti ne bliskovni pogon, temveč USB flash pogon. Kakšne so njegove koristi (ali brez njih)? O tem - spodaj.

Očitne koristi

Očitne prednosti so lahko:
 • Enostavno upravljanje. Premikanje nekaterih informacij na pomnilniški ključek USB je veliko lažje kot imeti CD. Za njegazapis ne more storiti brez pomoči specializirane programske opreme. Poleg tega ne potrebujete izgovora za odpiranje bliskovnega pogona.
 • Za razliko od disket, ki so bile obravnavane zgoraj, kot tudi diskov, so USB pogoni bolj zanesljivi.
 • Ponovna uporaba. Ni pomembno, koliko GB v bliskovnem pogonu, število ponovitev ciklov je lahko več tisoč, kar ni tako slabo.
 • Stroški. Treba je omeniti, da se cene flash pogonov vsako leto zmanjšujejo s posodobitvijo modelov in povečanjem obsega. In zdaj najlažji USB pogon stane manj kot 5 $.
 • Kompaktne dimenzije: Pogoni USB so majhni in lahki.
 • Videz. Mnogi proizvajalci se trudijo presenetiti uporabnike z zagotavljanjem prvotne zasnove USB.
 • Med drugim sodobni modeli flash pogonov so prijetni za delo, saj se razlikujejo po visokih hitrostih snemanja, za razliko od optičnih diskov - 20 megabajtov na sekundo in še več.
  Zaradi tega celoten postopek kopiranja na USB-pogon traja nekaj minut, odvisno od količine informacij.

  Nekatere slabosti

  Pri obravnavi vprašanja, kaj je bliskovni pogon, ne bi bilo mogoče izogniti obstoječim pomanjkljivostim. Za nekatere se zdi, da so nekatere od njih nepomembne. Toda med vsemi pomembnimi minusi je obdobje izkoriščanja. Število zapisov in brisanj ni neskončno. Toda na koncu je lahko dovolj za obdobje od 5 do 10 let. Hkrati se bo hitrost snemanja postopoma zmanjšala.

  Bliskovni pogon ne more delovatimokro Čeprav je ta pomanjkljivost že nepomembna, saj pomeni njeno povezavo po sprejetju duše. Toda če se bo naprava lahko dobro posušila, bo lahko delovala pravilno. Običajno se pogoni USB prodajajo skupaj z ovratnikom, ki je pogosto izgubljen. Seveda tega ni mogoče pripisati resnim pomanjkljivostim, in tukaj je vse v zvezi z nepazljivostjo uporabnikov. Kljub temu, da je prepad, ostaja, ker lahko prideš do neke vrste verige. Čeprav so tudi miniaturni modeli enostavno izgubljeni, kar je že resno, še posebej, če niso dragi. Ni več potrebno razumeti, kaj je bliskovni pogon.

  Širok izbor

  Sodobni trg lahko ponudi veliko različnih pogonov različnih proizvajalcev. V tem primeru so lahko nosilci informacij izdelani iz različnih materialov:
 • plastika;
 • guma;
 • kovina.
 • Skladiščenje kovin je dražje, hkrati pa so za razliko od plastičnih analogov zelo zanesljivi. Morate trdo delati, da poškodujete zadevo.
  Gumeni bliskovni pogoni so privlačni za aktivne uporabnike. Takšne naprave odlikujejo visoke in odporne na udarce nepremočljive lastnosti. Plastično shranjevanje je lahko odlično darilo za vsako praznovanje - rojstni dan, novo leto in druge užitke.

  Uporaba bliskovnih pogonov

  Kdor ve, kaj bo bliskovni pogon, ne bo presenečen nad dejstvom, da so s pojavom CD-jev, DVD-jev in Blu-ray diskov izgubili pomen za disketo, čeprav ne do konca. Toda kljub padcu,še niso povsem ukinili in do danes se vsako leto proda več milijonov izvodov. Po mnenju večine analitikov bodo ti medijski nosilci uporabljeni še nekaj let. Vsaj, dokler stroški flash pogoni in diskete ni enaka.

  Pomnilnik USB ni ogrožen! In bistvo ni, da ima vsak računalnik ali katera koli druga podobna naprava ustrezen priključek. Bliskovni pogon se lahko uporablja ne le za prenos ali shranjevanje različnih datotek, ampak tudi za druge namene. Na primer, lahko se uporablja za namestitev operacijskega sistema. O tem, kako to storiti in o njem bomo razpravljali.

  Kaj je zagonski medij?

  Kaj je USB pogon znan, toda kaj je zagonski flash pogon? Obstajajo primeri, ko morate namestiti operacijski sistem, in pogon sploh ni prisoten (velja za številne netbooke) ali pa ne deluje. Potem boste potrebovali posebno napravo za zagon USB. To je nekakšen "krog reševanja" za vsakega uporabnika.
  V primerih, ko sistem ni uspel ali se je računalnik ustavil, je morda potreben zagonski medij. Sistem bo omogočil nemoteno obremenitev, da se odpravijo težave. Po tem Windows bo deloval pravilno kot prej.

  Načini za ustvarjanje zagonske naprave

  Če se želite odločiti, kako naložiti zagonski pogon, ga lahko uporabite na več načinov:
 • S podporo za UltraISO.
 • Uporaba ukazne vrstice.
 • Zaz uporabo orodja Windows 7 USB /DVD Download Tool.
 • Uporaba pripomočka Rufus.
 • Vse te metode je enostavno doseči. Pomembno je samo navesti, da če je zagonski medij izdelan z različnimi pripomočki, boste potrebovali sliko operacijskega sistema, po možnosti v formatu ISO. Da bi se lahko prilegalo bliskovnemu pogonu, mora biti njegov obseg vsaj 4 GB. Slika mora biti pripravljena vnaprej z uporabo istega programa UltraISO ali katerekoli druge ustrezne vrste. Nato jo shranite na trdi disk, kar bo optičnim medijem prihranilo operacijski sistem, ki je nagnjen k praskam s pogosto uporabo. Ko ustvarite zagonski USB-pomnilniški pogon, morate v BIOS-u naložiti prvotni zagon z naprave USB.

  Uporaba UltraISO

  S tem programom lahko ustvarjate in urejate različne slike, v našem primeru pa potrebujete več drugih funkcij. Najprej morate prenesti C, po možnosti z uradne strani, in namestiti. Zaženite program s skrbniškimi pravicami, za katerega lahko z desno miškino tipko kliknete bližnjico in izberete ustrezno postavko. Program ima rusko jezikovni meni, ki je zelo priročen. Prva stvar je, da priključite USB pomnilniški pogon na USB priključek, nato pa lahko zaženete UltraISO. Nato kliknite Datoteka, nato Odpri. Nato morate podati pot, kjer se nahaja slika operacijskega sistema, jo izberite, pritisnite gumb "Odpri".
  Nato pojdite na meni "Self Download" in izberite "Record a Hard Image".disk ". Prikaže se okno, v katerem želite preveriti nastavitve. V razdelku Disk Drive (Pogon diska) morate izbrati zahtevano napravo, kjer naj bo metoda pisanja USB-HDD +. Hkrati preverite, ali je metoda izbrana za ustvarjanje zagonskega bliskovnega pogona. Zdaj je ostalo, da kliknete na gumb "Snemaj", ki bo začel oblikovati in odgovoriti na sporočilo pritrdilno. Ta postopek odstrani vse podatke! Na koncu se prikaže okno s sporočilom o uspešnosti snemanja. To je vse - bliskovni pogon je pripravljen.

  Pomoč za ukazno vrstico

  Pomnilniški pogon lahko pripravite tudi za namestitev operacijskega sistema s samim sistemom Windows. To, kar potrebujete, je drugačno:
 • "Meni" - "Start" - "Programi" - "Standard" - "Ukazna vrstica."
 • V praznem polju polja vnesite Win + R (ali "Menu" - "Start" - "Start" - "Run") in vnesite ukaz cmd.
 • Zato boste morali imeti črno škatlo, ki jo potrebujete. Vnesti mora besedilo diskpart in pritisniti Enter. Tipko pritisnete po vsakem vnosu. Zdaj, pravzaprav, navodila za ustvarjanje zagonskega bliskovnega pogona:
 • Vnos seznama disk - prikaže oštevilčen seznam vseh povezanih pogonov v računalnik.
 • Vnesite izbrani disk X - namesto X morate ustrezati številki, ki se ujema z bliskovnim pogonom (2 ali 3 ali 4, itd.).
 • Vnos čistega ukaza, medij bo izbrisan.
 • Potreben je še en ukaz - ustvarite particijo primarno - ustvarite del.
 • ​​
 • Vnesite razdelek 1 - izbran bo ustvarjen del.
 • Naslednje aktivno besedilo aktivira izbrani del.
 • Po tem moratevnesite format fs = NTFS - začne se proces oblikovanja v sistemu NTFS. Traja nekaj časa, zato morate imeti nekaj potrpljenja.
 • Zdaj lahko zapustite način DiskPart, tako da vnesete ukaz Izhod.
 • Glavni del se izvede, potem pa morate kopirati datoteke "Vetrovi" v bliskovnem pogonu in v obliki, kot je bila na namestitvenem disku.

  Windows 7 USB /DVD orodje za prenos

  Ta pripomoček je ustvaril Microsoft, ki je odgovoren za izdajo operacijskih sistemov Windows. Ne more se uporabiti za ustvarjanje zagonskega medija. Če želite začeti, morate program prenesti s spletnega mesta Microsoft in ga namestiti v računalnik.
  Prav tako morate zagnati aplikacijo s skrbniškimi pravicami (kako to storite, kot je opisano zgoraj). Po naslednjem postopku:
 • Kliknite Prebrskaj, izberite želeno sliko operacijskega sistema in kliknite Naprej.
 • Sedaj morate izbrati napravo USB.
 • V tem koraku morate izbrati svoj bliskovni pogon iz celotnega seznama naprav (običajno ga je treba že izbrati). Ko kliknete Začni kopiranje.
 • Začne se proces oblikovanja, po katerem se bodo potrebne datoteke kopirale na bliskovni pogon.

  Pomoč za mobilne naprave pri Rufusu

  Če želite namestiti različico različice flash pogona, je lahko koristen za Rufus. Tega programa ni treba namestiti v računalnik in začne delovati takoj po prenosu. Nastavitev zagonske naprave za shranjevanje USB ne bo naredila veliko dela, zakaj narediti naslednje:
 • Povežite pomnilniški ključek USB z računalnikom in v pripomočku "Naprava"izberete
 • Upoštevajte, da je potrditveno polje "Ustvari zagonsko disketo" nižje.
 • Če je potrebno, lahko počistite polje »Hitro oblikovanje«, samo v tem primeru bo postopek trajal nekaj časa.
 • Kliknite ikono diskete in izberite pripravljeno sliko operacijskega sistema.
 • Kliknite gumb "Start".
 • Oblikovanje se bo začelo, vendar bo pred tem program objavil, da bodo vsi podatki uničeni. Kliknite V redu in počakajte, da se zagonski medij konča. Navedene metode namestitve iz operacijskega sistema flash pogonov so enostavne za uporabo. Vendar pa mora biti pogon USB pravilno uporabljen. Nato lahko namestite Windows in shranite druge datoteke.

  Pravilna uporaba bliskovnih pogonov

  Ni veliko, da izberete bliskovni pogon, ga morate pravilno uporabljati. To storite tako, da sledite osnovnim pravilom:
 • Priključenega bliskovnega pogona ni priporočljivo odstraniti takoj po kopiranju datotek. Uporabiti morate varen izvleček. V nasprotnem primeru datotečnega sistema ni mogoče poškodovati, kar bo popravilo samo oblikovanje, kar je zagotovljeno odstranjevanje informacij.
 • Okuženi bliskovni pogon se mora vedno obdelati.
 • Kot priporočajo strokovnjaki, je bolje, da pogon zamenjate vsake 2-3 leta, kar omogoča dobra vrednost.
 • Poskusite se izogibati udarcem in preprečiti padanje pogonov, ter jih potopiti v vodo.
 • Če USB-ključa na računalnik ne morete pripeti iz različnih razlogov, je vredno pogledativ zaščitenem ohišju.
  Pri izbiri ni potrebno razmišljati o aktivnem oglaševanju, ker ga noben kakovostni izdelek ne potrebuje!

  Na koncu

  Če želite izbrati bliskovni pogon, ki ni glavobol, morate pravilno pristopiti k izbiri naprave. Ne smete vas voditi le z glasnim imenom katere koli priljubljene blagovne znamke. Nedvomno lahko veliko podjetij ponudi kakovostne izdelke. Ampak zaupanja vredni so le tisti proizvajalci, ki so opravili preizkus časa. V tem primeru ste lahko prepričani, da bo kupljen pogon zdržal dlje časa. Prav tako je treba omeniti, da lahko okužite vaš računalnik preko USB ključa. Da bi se temu izognili, morate uporabiti licencirano protivirusno programsko opremo!

  Sorodne publikacije