Kaj pomeni bliskovni pogon?

Pomnilniški pogon ali pomnilniška kartica je prenosna elektronska naprava kompaktne velikosti s pomnilniško funkcijo. Uporablja se za shranjevanje in prenos digitalnih podatkov. Danes se bliskovni pogon pogosto uporablja v povezavi z elektronskimi napravami, kot so telefon, avdio predvajalnik, fotoaparat, prenosni računalnik itd. Prvi komercialni formati pomnilniških kartic so se pojavili šele v začetku 90-ih in so imeli specifikacijo PCMCIA. Zdaj se ti "pionirji" uporabljajo samo v industrijske namene in povezujejo naprave I /O.

Nekateri napačno predpostavljajo, da je za izbiro pomnilniške kartice dovolj, da preučite le dve vrednosti: količino in format, ki je podprt. Vendar pa to ni tako. Za resnično objektivno izbiro nakupa je treba upoštevati kar pet pomembnih vidikov (kar je minimalno). Ti vključujejo:


 • Dejavniki združljivosti. Morda podpira format, količino pomnilnika, hitri vmesnik.
 • Razred hitrosti.
 • Posebna naloga.
 • Prisotnost ponarejenih izdelkov.
 • Zanesljivost in kakovost bliskovnega pogona.
 • Klasifikacija hitrosti

  Če je prvi odstavek, ki vključuje obliko, količino in vmesnik, nekaj vsaj malo, vendar seveda, potem je drugi veliko bolj zapleten. Pravzaprav je hitrost branja in pisanja pomnilniških kartic nič manj pomembna kot enaka združljivost. Težko je razumeti to vprašanje, toda zelo pomembno je vedeti to točko. Seznam posebnih značilnosti omogoča hitrost opisa zemljevidov na štiri načine. Proizvajalci uživajovse, kar vodi do zmede pri določanju običajnega potrošnika razreda flash nalepk. V nadaljevanju si bomo ogledali označevanje.


  Razredi in njihove oznake

  Kaj pomeni razred bliskovnega pogona? To je hitrostni razred ali hitrostni razred, ki je povezan z minimalno hitrostjo snemanja na bliskovnem pogonu. Izračuna MB /s (megabajtov na sekundo). Obstajajo štiri sorte za standardne kartice:
 • Razred 2 - najmanj 2 MB /c.
 • Razred 4 - najmanj 4 MB /s.
 • Razred 6 - najmanj 6 MB /s.
 • Razred 10. Hitrost je najmanj 10 MB /s.
 • Pri navadnih karticah je razred hitrosti označen z vpisano številko v črko "Z".

  Pogoni vodila UHS

  Kartice, ki delujejo na UHS vodilu, imajo na sebi oznako hitrosti znotraj črke "U". Tako so na primer zabeleženi nekateri razredi flash pogonov microSD po standardu UHS. Trenutno sta le dve:

  razred 1 - najmanj 10 MB /c.

 • Razred 3 - najmanj 30 MB /s.
 • Razred USB pomnilnika video standarda je označen s sliko na desni strani črke "V". Ima več sort:
 • 6 - od 6 MB /c;
 • 10 - od 10 MB /c;
 • 30 - od 30 MB /c;
 • 60 - od 60 MB /c;
 • 90 - od 90 MB /c.
 • Standard učinkovitosti razreda uporabe

  Za pomnilniške kartice obstaja tudi standard razreda zmogljivosti delovanja. Razred flash pogonov tega standarda je prikazan na desni strani črke "A". Obstajata dve vrsti:
 • razred 1 - z minimalno stabilno hitrostjo 10 MB /s, z naključno najmanjšo vrednostjo 1500 IOPS (število I /O operacij na sekundo) in naključno najmanjši zapis 500 IOPS.
 • Razred 2 - z minimalno stabilnostjo10 MB /s, z naključno najmanjšo vrednostjo 4000 IOPS in minimalnim zapisom 2000 IOPS.
 • Kot je bilo že omenjeno, za označevanje razreda pogonov flash uporabite minimalno vrednost zapisa. Teoretično se lahko spominska kartica razreda 2 izkaže za hitrejšo od bliskovnih pogonov 4. razreda. In ravno zato proizvajalci raje označujejo ta trenutek. Pri tej oznaki vedno bodite pozorni pri nakupu naprave.

  Najvišja hitrost

  Da bi poudarili prednosti svojih izdelkov, nekateri proizvajalci v opisu poudarjajo tudi najvišjo hitrost, po možnosti največ. Vendar se na te številke ni treba osredotočiti. Navsezadnje je tu ponavadi hitrost snemanja in branje (ki je seveda zgoraj). Tudi v tem opisu so podane pričevanja, pridobljene kot rezultat sintetičnega testa z idealnimi umetnimi pogoji, ki so nerealni v vsakdanji praksi, kjer lahko hitrost snemanja vpliva na cel niz zunanjih dejavnikov.

  Razvrstitev po faktorjih

  S pojavom kartic z visoko hitrostjo postopka snemanja je vse bolj mogoče najti kazalec s posebnim množiteljem na bliskovnem pogonu. Podobno je tistemu, ki je bil uporabljen za označevanje pri hitrosti zapisovanja in branja na optičnem disku. Skupaj takih dejavnikov je več kot deset. Začnejo s 6x in končajo 633x. En množitelj je 150 kb /c. Kako izvedeti razred pogona flash ali njegovo hitrost, če je določen množitelj? To naredite tako, da podano število pomnožite s 150. Rezultat bo hitrost. Na primer, v preprosti kartici s faktorjem 6x bo hitrost 900KB /c. Kartice z najvišjo hitrostjo imajo množitelj 633x. Njihova hitrost je 95000 KB /c.
  Na žalost večina podjetij v proizvodnji pomnilniških kartic namerno precenjuje hitrost dokazovanja in dodeli faktorje, ki ustrezajo branju in ne načinu snemanja. Seveda lahko vse to zavede uporabnika in bo prišlo do napačnih zaključkov. To je pomembno tudi v trgovini.

  Področje uporabe

  Kakšna vrsta bliskovnega pogona je boljša? Vse je odvisno od tega, s katerimi nalogami se bo morala spopasti in na katerem področju bo našla svojo vlogo. Tu ne deluje načelo "vse hitreje", saj lahko v določenih situacijah količina in hitrost postaneta odveč. Na primer, če potrebujete kartico za pametni telefon, je glavni dejavnik izbire glasnost, ne vrsta razreda micro-SD bliskovnega pogona. Konec koncev, v tem primeru potrebujemo le dober velik pomnilniški pogon. In visoka hitrost prenosa za pametni telefon je praktično neuporabna, saj je redka za vsakogar, ki piše ali bere veliko datoteko na svojem telefonu. Izjema so pametni telefoni s HD kamerami in 4K video posnetki. V tem primeru sta pomembna glasnost in razred mikrofona. Katere zahteve mora skladiščna naprava ustrezati? V tem primeru je to minimalni razred 6 ali 10 za HD in U3 ali V30 za 4K video. Za snemanje videa 8K s frekvenco 60/120 slik na sekundo potrebujete razred V60 ali celo V90. Višja je vrednost za uporabnika.

  V nasprotnem primeru je treba opozoriti na naslednje naprave:
 • Razred hitrosti 2. To je najcenejši in zato najpočasnejši razred. To je najboljša rešitev zatakšne pripomočke kot MP3 predvajalnik, tiskalnik. Za njih hitrost ne igra absolutno nobene vloge. Ta razred pa ni primeren za aktivno uporabljene naprave, kot so fotoaparat, videokamera, videokamera itd.
 • Hitrostni razred 4. Primeren je za kamere, ki ne potrebujejo hitrega snemanja, in še pomembneje je matrika z dobro ločljivostjo. Vendar pa je treba upoštevati, da lahko počasnost pri delovanju bliskovnega pogona v ustreznem trenutku prepreči nujni okvir.
 • Hitrostni razred 6. Ustreza ceni in hitrosti digitalnih fotoaparatov prve stopnje. Odlično za snemanje v formatu JPEG. Podprta je tudi oblika RAW, vendar lahko upočasni povratne informacije.
 • Hitrostni razred 10. Strokovnjaki uporabljajo cestno specializirano foto in video opremo. Omogoči pospešeno posnetek z burstom. V sekundi je zabeležen zapis večih okvirjev najvišje kakovosti. To je pomembna prednost za športne fotografe. Kartice razreda 10 imajo veliko količino pomnilnika in dosegajo 32 GB.
 • Pri snemanju RAW je priporočljivo kupiti pogon razreda UHS 1.
 • Kar zadeva shranjevanje fotografij, celo profesionalni fotografi raje majhne pomnilniške kartice, da zmanjšajo tveganje za naključno izgubo fotografij.
  Upoštevajte, da posebej pomembnih informacij ni treba shraniti samo na enem mediju. Predvidljivo je izdelati varnostno kopijo dragocenih podatkov za bolj zanesljivo ohranjanje in počitek.

  Fake

  Že dolgo je znano dejstvo, da je vsaj tretjina spominskih kartic, ki se prodajajo na trgu, ponarejenih originalov. Da bi se izognili frustraciji pri nakupu ponarejenega bliskovnega pogona, ga ni treba kupovati od dvomljivih prodajalcev in na prodajnih mestih, ne vzbujajo zaupanja. Prav tako ni vredno zasledovati poceni in neverjetne popuste. Konec koncev, originalno kartico tudi ne more stati petkrat cenejši od uradno določene cene.
  Če bi bilo dovolj, da se embalaža preuči tik pred preverjanjem pristnosti nakupa, je danes lahko tako lažno na tako visoki ravni, da je zelo težko razlikovati od izvirnika. Zato so bili razviti posebni pripomočki za natančno prepoznavanje pristnosti. Torej, za Winds, je H2testw, za Mas in "Linux" - F3.

  Zanesljivost in kakovost

  Veliko nas je vsaj enkrat v življenju poganjalo poceni pomnilniška kartica brez imena in je zaradi okvare izgubila dragocene dragocene podatke o njem. Zato, čeprav vas bo izdelek znane blagovne znamke pripeljal v peni, bo takšen bliskovni pogon zanesljiv in vam ne bo treba skrbeti za morebitno okvaro in izgubo zelo pomembnih informacij.
  Poleg kakovosti bo imela pomnilniška kartica z dobro znanim imenom visoko hitrostni razred in, kar je pomembno, dolgo garancijo. Hitrost poceni priljubljenih pogonov z zmogljivostjo 8 GB je najpogosteje le 3 MB /s, kar otežuje delo z njimi.

  Zaključek

  Torej smo ugotovili, kakšne so vrste pogonov. Kot lahko vidite, danes obstaja veliko različnih flash pogonov in pomnilniških kartic. Zato kupiti zelo visoko kakovostIzdelek, ki lahko traja več let, je pomembno upoštevati vse funkcije naprave. Ta članek vam bo pomagal izbrati pravi trenutek voziti točno za vaše potrebe.

  Sorodne publikacije