Prenosnik Asus N53S: pregledi, specifikacije

Družba Asus je zlasti na račun CIS. Uporabniki imajo radi izdelke, ki jih je ustvarila tajvanska pisarna, ki aktivno potrjuje rubelj. Vsaka novost je med kritiki in strokovnjaki zelo topla, navadni uporabniki pa ob iskanju pametne domače rešitve izberejo Asus. Tako so inženirji iz Tajvana svetu pokazali zelo uspešen Asus N53S. Kot pravi Asus, je podjetje ponovno izumilo srednji razred multimedijskih računalnikov. Asus N53S je kombinacija edinstvene oblike, visoke zmogljivosti in najnovejših tehnoloških inovacij. Prenosni računalnik, v katerem je stava narejena za vse in hkrati, brezkompromisna rešitev za tiste, ki želijo dobiti največ iz ene naprave. V tem članku bomo podrobno preučili, kaj predstavlja ta pripomoček.


Komunikacije

Asus ni preizkusil in opremil prenosnega računalnika z dostojnim sklopom žičnih vmesnikov. Na hrbtni strani prenosnega računalnika je luknja za povezavo s ključem Kensington (kot je ključavnica za kolo), vrata za priključitev polnilnika in vrata za povezavo z zasloni VGA. Na levi strani je bil prostor za dve vrsti USB-A formata druge in tretje generacije, čitalnik kartic, omrežna vrata in HDMI za povezovanje sodobnih monitorjev in HDTV). Na desni strani so priključki za avdio opremo, dve vrsti USB-A formata druge generacije. Obstaja tudi DVD pogon (deluje z Blu-ray diski).

Pomanjkljivost vmesnikov je, da računalnik ne trpi natančno, ampakjasno se nahajajo neuspešno. Ne samo to, da so vsi preveč blizu prednji strani prenosnika, tako dobro znani samo v Asusovem naročilu. Vse je zelo pokvarjeno, neopazno in nenaravno, kar sploh ne ustreza zasnovi računalnika.

Primer

Zunanjost tega prenosnika spominja na eno od drugih konfiguracij serije. Na splošno se ohranja splošna stilistika in smer. Najpomembnejši elementi pri oblikovanju prenosnega računalnika so: šasija, nenavaden kotni prehod na glavni del naprave in velike asimetrične igralne zanke, ki so podobne radiatorju prestižnega avtomobila. V zvezi s podvozjem, potem, kljub prvotnim oblikovalskim odločitvam, izgleda zanesljivo, zaslon ohranja dobro, zanke navdihujejo zaupanje.


Prevladujoči material v primeru je plastika (mat, ne zbira majhnih prask in prahu). Okviri za prikaz in območje, izbrano pod čopičem, so izdelani iz aluminija.

Kontrole

Najprej je vredno govoriti o tipkovnici, ki povzroča precej dvoumne vtise. Kljub temu, da je Asus očitno poskušal narediti hitro in učinkovito metodo vnosa, so naredili številne napake. Prvič, gumbi so bili preveč mehki in tresli. Ta občutek podpirajo zelo kratki pritiski na tipke. Malo verjetno je, da bodo tisti, ki radi natisnejo veliko, okusili tipkovnico, klik na katero spominja na delo z zaslonom na dotik. Drugič, nekateri ključi so zelo blizu drug drugemu, kar lahko privede do zmede in naključnih klikov.

Touchpad tudi ni drugačenvisoke kakovosti Tako kot pri drugih Asusovih prenosnih računalnikih ne povzroča popolnoma nobenih čustev, vse je tako neprijetno, ne preveč spolzko in praktično neuporabno. In to kljub vsem poskusom proizvajalca, da izboljša svojo programsko opremo.

Značilnosti

 • Prikaz: Samsung SEC; resolucija - 1366 s 768 točkami.
 • Procesor: Intel Core i7 Ivy Bridge; štiri jedra; frekvenca - do 2.200 megahertzov.
 • Pomnilnik: RAM - 8 GB velikosti modula DD3 - 2 GB; ROM - Seagate 500 GB, hitrost - 7200 vrtljajev na minuto.
 • Video kartica: HD 3000 in Nvidia GT 540M.
 • Zaslon

  Zaslon računalnika ni visoke kakovosti, nameščena je precej povprečna matrica, za katero je potrebno dovoljenje. Zaradi skromne ločljivosti (za 15-palčni zaslon) je slika videti zrnata (samostojni piksli so lahko vidni). Kljub temu pa je proizvajalec poskrbel za uvedbo tehnologije, ki vam omogoča pretvorbo HD videa v Full HD, in preobremenjene hitrost sličic, da bi gledali film najbolj udobno.

  Procesor

  Tudi v novosti je chirisecond čip, ki ga proizvaja Intel. Posebnost procesorja Intel je jasno ravnotežje med močjo in produktivnostjo. Procesor je izdelan na 32-nanometrskem tehnološkem procesu, predpomnilnik tretje stopnje je 6 MB. Isti čip je opremljen z grafičnim video podsistemom z zmogljivostjo pomnilnika do 1 GB. Funkcije tega procesorja so dovolj za preproste naloge, delo na internetu. V primeru uvedbe iger ali aplikacij, ki zahtevajo veliko virov, tehnologija Turbo Boost podvoji frekvenco vsakega jedra.

  Pomnilnik

  ŠtevilkaRAM pogosto postane temelj delovanja na računalnikih z operacijskim sistemom Windows, prenosni računalnik Asus N53S pa ni izjema. Značilnosti RAM-a tega modela so podobne drugim ljudem iz te serije. Pod pokrovom so 4 moduli z 2 GB RAM DDR3 formata. Proizvodnja modulov upravlja Hyundai Electronics.

  Diskretna grafika

  Asus N53S ima zelo zmogljiv grafični modul. Najnovejši razvoj Nvidie je tesno povezan s sistemom in vgrajeno grafiko podjetja Intel. Video kartica ima 1 GB video pomnilnika. Preskočitev sposobnosti je 288 gigabitov na sekundo, kar je na splošno dober kazalnik. Prenosnik brez težav pridobi 8400 točk v testu 3DMark.

  Audiosystem

  Proizvajalec namenja posebno pozornost vgrajenim zvočnikom in programskim inovacijam, ki so bile razvite v sodelovanju z SonicMaster. Glede na zagotovila Asusovih inženirjev vam ta avdio sistem omogoča poslušanje zvočnih datotek v formatih brez izgube, kar zagotavlja resnično visoko kakovost, glasen in bogat zvok, kar je v prenosnikih zelo redko. Druga prednost tega modela je prisotnost enotnega avdio izhoda, ki vam omogoča povezavo digitalnega stereo in oddajanega zvoka brez izgube.

  Avtonomija

  Življenjska doba računalnika se razlikuje glede na dodeljene naloge. Neodvisni testi so pokazali, da lahko računalnik z minimalno obremenitvijo, oziroma njegovo odsotnostjo, živi skoraj 4 ure in pol. Za zmerno obremenitev (na primer dostop do interneta prek brezžičnega omrežja ali gledanje filma) je časzmanjša za polovico na dve uri in pol. Ob maksimalni obremenitvi lahko računalnik "živi" ne več kot eno uro. Kazalniki se bistveno ne razlikujejo od kazalnikov konkurence. Šibka avtonomija je nadloga vseh močnih računalnikov, prenosni računalnik Asus N53S pa ni izjema.

  Mnenja

  Na splošno uporabniki pohvalijo računalnik. Negativne povratne informacije so skoraj odsotne, ljudje preprosto ne morejo najti napak v prenosniku, ki je tako natančno izdelan. Ampak pozitivno - morje. Vse, kar hvali oblikovanje računalnika, je videz drugačen od rešitev, ki jih ponujajo konkurenti, in ugriz. Ne zanemarjena pozornost in produktivna komponenta računalnika. Nobeden od lastnikov pripomočkov se ni pritožil zaradi nizke učinkovitosti, povečanja ali zmanjšanja števila sličic v igrah. Nekateri uporabniki so opazili nizko raven hrupa tudi med igrami, kar je pri teh modelih zelo nenavadno za računalnike.
  Žlica katrana je majhna napaka, povezana z delom omrežne kartice, ki jo je mogoče programsko popraviti (prvi modeli, ki so prišli iz transportnega traku, grešili z neko vrsto zakonske zveze, ki je bila nato odpravljena na novih modelih in na starih modelih. )

  Namesto sklepanja

  V suhosti pred nami - zelo spodoben prenosni računalnik, zmogljiv, eleganten in kar je najpomembnejši, pomemben celo v letu 2017, ker je njegovo železo več kot dovolj za začetek resnih aplikacij in iger. Idealna rešitev za tiste, ki ne vzamejo zvezd z neba in iščejo najbolj praktično rešitev, ki deluje na podlagi sistema Windows.

  Sorodne publikacije