Google: Pisave, njihove vrste in povezave

Že je bilo rečeno, da oseba bolje zaznava informacije, kadar je predstavljena v priročni obliki, ko se opazujejo vsi proporci barve, postavitev ilustracij in, kar je najpomembnejše, je sprejemljiva za branje v pisavi. Na internetu lahko najdete veliko število brezplačnih pisav za vašo spletno stran, blog ali kateri koli dokument. Vendar pa pri uporabi plačljivih različic obstaja verjetnost, da bo predmet licence, ki po drugi strani predvideva globo za nezakonito povezavo ene ali druge pisave. Vendar pa obstajajo vedno alternativne rešitve. Google je razvil brezplačen sistem za povezovanje pisav za svoje projekte in se imenuje »Google Fonts«.

Priročno Googlovo orodje

Google pisave so zasnovane za priročno izvajanje v različnih projektih. To se uresničuje s pomočjo enostavnega in razumljivega mehanizma. Pisavo lahko prenesete in jo uporabite lokalno v vsakem urejevalniku besedila. Ali pa jih povežite neposredno na spletu. Google Pisave imajo več različnih vtičnikov za izvajanje v najbolj priljubljenih sistemih za upravljanje vsebin, kot so Joomla ali WordPress.

Vsi so popolnoma brezplačni in imajo dovoljenje za distribucijo in uporabo. Med širokim obsegom poslanih pisav lahko izberete pravo izbiro za trenutni projekt.

Kako povezati Google pisave

Te pisave lahko uporabite na več načinov:
 • preprosta povezava s spletnim mestom;
 • priključitev na mesto s sistemomupravljanje vsebin;
 • uporablja kot pisavo lokalne aplikacije - urejevalnike besedil in slik.
 • Google predlaga, da izberete ustrezno pisavo iz velikega seznama. Vendar ne vsi od njih podpirajo cirilico, kar pomeni, da ne morejo delati z znaki ruskega jezika.

  Filtri in razvrščanje

  Plošča na desni je niz filtrov, ki določajo, katere lahko zavržete nepotrebne rezultate. Prvi del je "Kategorije". Vsebuje več predmetov:
 • Serif. Ta postavka bo prikazala vse pisave, ki so se odrezale.
 • Sans Serif. Zadnji del prejšnjega odstavka prikaže samo pisave brez zarok.
 • Zaslon. Ta kategorija je namenjena pisavam, ki se uporabljajo predvsem v naslovih in sprotnih opombah.
 • Ročno pisanje. Set pisav, ki spominjajo na rokopis.
 • MonoSpace. Pisava s fiksno širino, v kateri ima vsaka črka enako širino po širini.
 • V nadaljevanju je razvrščena točka, v kateri lahko predstavljene vzorce postavite po priljubljenosti, datumu dodajanja ali po abecednem vrstnem redu. To je zelo priročno za izbiro najpogosteje uporabljenih in najdenih pisav. Naslednji element vam omogoča, da izberete vrsto pisave, ki lahko podpira ruske znake. To storite tako, da izberete kljukico na cirilici ali cirilici. Po filtriranju in nastavitvi zahtevanih parametrov ostanejo samo ustrezne projektne pisave. Preden jih začnete uporabljati, jih morate dodati v določen voziček s klikom na sliko in pisavo.

  Po tem vNa dnu zaslona se prikaže nadzorna plošča, ki jo lahko uporabite tako, da jo kliknete. Ta plošča je izhodišče za uporabo pisav na različnih področjih in projektih.

  Nastavitve pisave in kako jih uporabljati

  Na plošči si lahko ogledate in konfigurirate izbrane pisave za Google Pisave. Na zavihku Prilagojeno morate nastaviti skico, ki se prikaže kot primer. Prav tako je vredno dodati cirilsko podporo cirilici. Kartica Vdelava vsebuje povezavo za izvedbo v dokumentu ali prenos.
  Na vrhu plošče je ikona za zagon. Ko kliknete nanj, se aktivira postopek prenosa arhiva s pisavami. Na voljo so za namestitev v trenutnem operacijskem sistemu.
  Pri družini Windows je pisava preprosto integrirana. Arhiv je razpakiran v katero koli mapo. Po tem, s klikom na datoteko pisave, ki jo vsebuje, se desno tipko izbere postavka "Da". Od tega trenutka naprej je nameščen v sistemu, kar pomeni, da ga bo lahko uporabljal vsak urejevalnik aplikacije, besedila ali slike.

  Integracija pisav na vaše spletno mesto

  Za uporabo Google pisav za spletno stran na posebnem zavihku obstajajo posebne povezave, ki jih lahko uporabite za povezavo ene ali druge pisave z izvajanjem kode projekta. Pomembno je podrobneje obravnavati ta trenutek. Prvi del na zavihku Vdelava se imenuje Vdelaj pisavo, kar pomeni "vdelaj pisavo". To vrstico je treba vstaviti med oznake v izvorni kodi strani spletnega mesta. Drugi del je namenjenustvariti skupino elementov stylesheets. Njegov niz je vstavljen v kodo CSS. Treba je omeniti, da če spletno mesto deluje s sistemom za upravljanje vsebin, je treba oznake iskati v datoteki predloge spletnega mesta.

  Izbira cirilicnih pisav Google

  cirilica - to so ruske pisave Google Fonts. To pomeni, da njihova sestava ne vključuje le latiničnih znakov, temveč tudi domačih. Google Fonts ima nabor cirilicnih pisav.

  Robot. Prijazne pisave, ki se prvič uporabljajo v operacijskem sistemu Android. Lahka, preprosta in funkcionalna. Odlično tako za razvoj aplikacij kot za spletna mesta in spletne strani. Aktivno se uporablja v projektih, kot so Google Play, Zemljevidi in številni drugi Googlovi izdelki. V priljubljenem brskalniku Google Chrome je prikazna pisava Times New Roman.
  Ubuntu. Kot že ime pove, se pisava uporablja v seriji operacijskih sistemov Ubuntu. Precej jedrnata in prijetna pisava. Open Sans je najbolj priljubljena cirilica. Zasnovan za pravilno prikazovanje na mnogih napravah in projektih. Njegov dizajn je zelo podoben Droid Sans, ki se uporablja na platformi Android.
  Predvajaj. Minimalistična pisava brez zarok. Ima samo dva sloga prikaza - navaden in krepko. Njegova uporaba zagotavlja veliko berljivost in enostavnost ter optimizacijo za številne naprave. Cuprum Pisava je bila ustvarjena leta 2006. Enostavno in nima zarok. Obstajajo 4 slogi: navaden, ležeči, krepki in krepko ležeči. Rubik Ta pisava brez zarok ima rahlo zaokrožene robove znakovdaje mu mehkobo, medtem ko zapušča poslovni stil. Obstaja veliko možnosti prikaza, vključno s krepko in krepko pisavo.

  Pisave za pisanje v cirilici

  Bad Script. Kljub imenu je pisava lepo in posebno. Ima polkrožno obliko. Prefinjene linije ne gredo od črke do besede, ohranjajo berljivost. Res je, da obstaja samo en slog - navaden.
  Marck Script. Kompaktna pisava z elementi rokopisne pisave. Značilni so številni kodri na koncih črk in njihova oblika. Lahko se uporablja v sloganih, logotipih, umetniških črkah. Slog je en - navaden. Ne Originalna pisava. Po zagotovilih proizvajalca ga je nujno napisati na drugo polovico besed "ljubim te". Pisava je zanimiva, ker so vrstice znakov heterogene, kar besedilu daje malomarnost naravnega pisma. Slog, kot v prejšnjih pisavah, je običajen. Pangolin Pisava je bila ustvarjena za Dadley na Valentinovo. Ima neprevidne, neenakomerne črte risanja črk, kar je pravzaprav zanimivo.

  Zaključek

  Google je zagotovil močno orodje za vse razvijalce programske opreme, spletne aplikacije in strani ter različne projekte v obrazih Google Fonts. Res je priročno. Priključite vse razpoložljive pisave iz kompleta in jih zaženite v nekaj minutah. Izvajanje v operacijskem sistemu omogoča tiskanje na želeno različico v urejevalnikih besedil in slik. Prisotnost pisav s podporo cirilice je nedvomno velik plus, ki bo cenil ruskirazvijalcem in oblikovalcem. Čeprav niso toliko, ampak še vedno dovolj, da zadovoljijo potrebne poizvedbe. Sposobnost natančne nastavitve in vizualizacije pred uporabo vam omogoča, da ocenite pisavo in stehtate, kako se prilega v celotno zasnovo projekta.

  Sorodne publikacije