Kaj je monetizacija mobilnega prometa?

Če želite ovrednotiti promet, vam bo koristno vedeti, kako to storite na mobilnih napravah. Mobilni promet predstavlja tretjino celotnega spletnega prometa, ta številka pa se iz dneva v dan povečuje. Ker vedno več ljudi porabi svoj čas za pametne telefone, se postopoma poudarek preusmerja z namiznega na mobilni. Hkrati pa večina uporabnikov še vedno kupuje računalnike. Ali to pomeni, da se mora e-trgovina bolj osredotočiti na spletna mesta za osebne računalnike? Ali vpliva na monetizacijo mobilnega prometa?


Najprej morate pogledati, kako se uporabniki obnašajo na vsaki napravi. Ljudje opravijo manj nakupov v mobilnih napravah. Po mnenju strokovnjakov je skoraj dvakrat več uporabnikov, ki kupujejo in obiskujejo informacijske strani iz osebnih računalnikov ali prenosnih računalnikov. Hkrati pa ljudje ne uporabljajo »odklopa« interesa za blago in storitve, ko uporabljajo mobilne naprave. Namesto tega porabijo več časa za raziskovanje ponudbe, zato mnogi odločajo o nakupu. Opozoriti je treba na to, da monetizacija mobilnega prometa ni le prodaja lastnega blaga in storitev, temveč tudi prejemanje obresti od sodelovanja v partnerskih programih, pa tudi stroški ogleda oglasov, ki se nahajajo na vašem spletnem mestu. Kljub nizki ravni mobilnih nakupov je hitrost oglaševanja na njih višja kot na računalnikih. Izkazalo se je, da je koristno, če stePridobivanje denarja za oglase iz vašega spletnega mesta.


Kako povečati ta dobiček?

Na žalost se danes ne posveča preveč pozornosti monetizaciji mobilnega prometa. Vendar pa je pri napravah z manjšo velikostjo zaslona dovolj besedila. Takšne naprave so namenjene hitremu branju, pomikanju in poslušanju. Besedilo mora biti krajše, bolj smiselno in opazno. Zaradi majhnosti zaslona lahko oglasi zavzamejo več prostora, vendar se ne zdijo tako obsesivni. To je verjetno še en razlog, zakaj je stopnja konverzij mobilnih oglasov visoka. Z ustrezno organizacijo je monetizacija mobilnega prometa s plačilom za prikazovanje lahko zelo donosna.

Kako še lahko zaslužite?

Čas, ki ga mobilne naprave porabijo v omrežju, je najbolj porabljen za aplikacije. Uporabniki v povprečju porabijo več kot 30 ur za različne storitve in mobilne brskalnike na mesec, v primerjavi s povprečnimi 27 urami, ki jih porabijo računalniki za brskanje po internetu. Po statističnih podatkih več kot tretjina lastnikov pametnih telefonov prenese vsaj eno aplikacijo na mesec. Prav te storitve namenjajo približno 90% časa mobilnega interneta.
Ob upoštevanju zgoraj navedenega in lahko organizirana monetizacija mobilnega prometa. Kaj to pomeni? Vse je zelo preprosto. Če želite uporabnike pametnih telefonov ovrednotiti, morate razviti svoj program. Prav te storitve so samozavestno začele odvzetidelež na trgu, ki je nekdaj pripadal računalnikom.

Kaj storiti?

Preden preberete nasvete za ovrednotenje mobilnih strani, hitro pregledajte statistiko svojega spletnega mesta. Pridobite približno oceno, koliko obiskovalcev uporablja mobilne naprave, in nato preglejte meritve segmentov. Kako je vaš mobilni promet povezan z vašim računalnikom? Ali obstaja velika razlika v ključnih številkah? Če je ta razlika očitna, lahko nadaljujete na različne načine.

Kako to storiti?

Kot je navedeno zgoraj, monetizacija mobilnega prometa ne pomeni vedno e-trgovine. Če želite zaslužiti na ta način, je oglaševanje eden najboljših načinov zaslužka, ki ga lahko naredite. Vključevanje oglasov ali iskalnih orodij na spletno mesto je eden najboljših načinov za ustvarjanje dobička.

Kakšen naj bi bil vaš vir?

Oblikovanje vašega spletnega mesta je preprosto in razumljivo je nujno. Vsaka sodobna tema za WordPress ali druge motorje je enostavna in enostavna za spremembo. Raziščite rešitve za mobilno oglaševanje in jih vključite v svoje spletno mesto.
Uporabnike usmerite v druge segmente vašega spletnega mesta. Kljub temu, da so poštni seznami idealno marketinško orodje, se lahko povežete preko Facebooka, YouTube, Instagrama in tako naprej. Poleg tega je monetizacija mobilnega prometa brez naročnin danes najbolj zaželena. Razmislite, kako naj vaše spletno mesto izgleda kot omrežje z več napravami. Več povezav, ki jih ustvarite v omrežju z vsebinami z osebo,večja je verjetnost, da bodo postali vaši redni obiskovalci.

Kako privabiti uporabnike?

Nenehno pritegne pozornost ljudi. Ključ do izgradnje zaupanja in dolgoročnih odnosov je, da pozornost obiskovalcev, ki prihajajo na vašo mobilno spletno stran, ohranijo. Obrazci za akcijske in e-poštne naročnine morajo biti minimalni: več polj, ki jih morate izpolniti, manj verjetno je, da bodo ljudje to storili v mobilni napravi.
Če zagotavljate enakomeren obisk obiskovalcev, je pomembno, da ga obdržite. V tem primeru gre za ustvarjanje kakovostne vsebine, ki je združljiva z mobilnimi napravami. Dolgi članki so videti precej slabi tudi na računalniškem zaslonu, še slabše - na pametnem telefonu. Če uporabljate mobilni promet, morate slediti istim osnovnim načelom jasne komunikacije kot pri standardnem omrežnem trženju. To vključuje pozive k dejanjem, učinkovito oglaševanje in visoko kakovostne vsebine. Ko boste izpolnili tri zahteve po podatkih, boste začeli opaziti izboljšanje monetizacije.
Katera vrsta oglaševanja se lahko uporabi za dobiček? Monetizacija mobilnega prometa s plačilom lahko vključuje uporabo takšnih storitev.

CPI in CPA

CPA je model za določanje cen, pri katerem oglaševalec plača določeno dejanje, kot je registracija, prodaja v trgovini itd. nastavi aplikacijo. Prva različica oglasa je plačana tri do štirikrat več kot druga, vOdvisno od regije. To pomeni, da če uporabljate samo ponudbe za CPI, boste naglo izgubili dobiček. Kljub dejstvu, da večina oglaševalskih omrežij ustvarja velik denar v poslovanju CPI, je priporočljivo izbrati nišo v CPA. Glavni učinek teh povezav je spodbuditi uporabnike, da se naročijo na plačano storitev, ki jim bo dala veliko mobilno vsebino, kot so video posnetki, melodije, igre, ozadja, itd. Zato je prikazovanje oglasov na vašem spletnem mestu monetizacija mobilnega prometa s plačilom za dejanje.

Oglaševalski prostor

Tradicionalni model oglaševanja, ki sega v časopisne papirje, je prodaja oglaševalskega prostora in vstavljanje oglasov v vsebino. Isti model se uporablja za televizijo z 10-minutnimi reklamami za vsakih 20 minut predvajanja. Že nekaj časa celo videoposnetki različnih gostiteljev prejemajo prihodke od umestitve takšnih oglasov. Internet uporablja ta model zadnjih 15 let, njegovi prihodki pa so dosegli več deset milijard dolarjev. Ta metoda se lahko uporablja tudi na mobilni platformi in lahko ustvari realni dohodek. Z majhnimi oglasi na vrhu ali na dnu zaslona bo oglaševalec prejel konverzije in promet na njihovih spletnih mestih. Zaslužite mobilni promet s plačilom na klik. Vendar je glavna pomanjkljivost tega pristopa ustvariti privlačen oglasVideo na majhnem zaslonu je veliko bolj zapleten. Razvijalci aplikacij želijo zaslužiti denar, vendar ne želijo vedno žrtvovati preveč prostora na zaslonu, kar lahko ovira delo programa.

Affiliate & Referral

Druga zamisel o monetizaciji je bila nedavno affiliate trženje z mobilnimi aplikacijami. Pravzaprav oglaševalec namesto prodaje oglasnega prostora ponuja affiliate program, ki vsebuje povezave, vdelane v program. Na podlagi priporočila bodo ustvarjalci storitev ustvarili prihodek. V partnerskih programih oglaševalec plača podatke o prodaji, ki jih ustvari podružnica. Sistem lahko sledi tem klikom in če uporabnik odide na spletno mesto oglaševalca in opravi nakup, programer prejme provizijo.

Sorodne publikacije