Avto "Lada-Vesta", motor: značilnosti, pregledi

Avto "Lada-Vesta", katerega motor je na voljo v več različicah, ki je dinamična limuzina z dobrimi lastnostmi. Dve elektrarni - od domačih proizvajalcev (VAZ-21129 in 21179). Tretjo spremembo so sestavili tuji partnerji, imenovani "Nissan HR16 DE". V zadnji različici je namesto pasu TPM nameščena veriga in obstajajo številne tehnične razlike, vključno s povečano prostornino 18 litrov. Na voljo so tudi nekatere spremembe. Razmislite o pozitivnih in negativnih straneh vseh agregatov ter o njihovih značilnostih.

Motor VAZ-11189 in njegovi parametri

To je najbolj enostaven in poceni motor. "Lada-Vesta 16" je bil opremljen z motorjem v več poskusnih različicah. V bistvu je enota spremenjena različica predhodnika VAZ-11186, ki ima spremenjen dovod in sprostitev, skladen s standardom Euro-4. Za motor je značilna dobra vlečna sila in dinamična zmogljivost pri različnih hitrostih.

Ključne značilnosti:
 • delovni volumen - 16 l;
 • nazivna moč - 87 konjskih moči;
 • valji - štirje kosi z inline razporeditvijo;
 • stiskanje - 11;
 • Hod bata je 756 milimetrov.
 • Ker pa je model Vesta nekoliko težji od prejšnjih domačih avtomobilov, so se oblikovalci odločili, da zavrnejo ta motor. Verjetno se je moral združiti s francoskim mehanskim menjalnikom JHQ. Pred kratkim je zmogljivost namestitve osemdeset pet konjskih močiUporablja se na avtomobilu "Polo" v karoseriji limuzine in precej uspešno.

  Model 21127/21129

  Prvi serijski vzorci motorja Lada-Vesta imajo to posebno spremembo. Motor, v primerjavi s svojimi predhodniki, je postal bolj ekonomičen, bolj produktiven, prejel je novo vzmetenje in izpušni sistem.
  Parametri:
 • delovni volumen - 1596 kubičnih centimetrov;
 • moč - 106 "konjev";
 • navor - 4000 M;
 • razporejeni so štirje valji;
 • skladnost z okoljskim razredom "Euro 4" z razmerjem stiskanja 11.
 • Obravnavani motor je nameščen tudi na Priory, Grant in posodobljeno Kalino. Ima jermenski pogon, možnost silovanja pa omogoča doseganje moči okoli sto petdeset konjskih moči, s kompresorjem in turbino - celo 25-krat več.

  Primerjalne značilnosti motorjev 21129 z mehanskim in avtomatskim menjalnikom

  Glede na to, kateri motor je na "Lady-Vesti" (z avtomatskim ali ročnim menjalnikom), se parametri, ki so prikazani v primerjalni tabeli, razlikujejo.  specifikacije  motor 21129 z robotiziranim menjalnikom  motor 21129 z mehaniki  Pospešek do sto kilometrov na uro  128 sekund  118 sekund

  47)
  Poraba goriva v mešanem ciklu  75 litrov  75 litrov
  Podoben kazalnik v mestu in na poti  101/7 litrov.
  10/6 litrov  Okoljski standardi
  Euro-4  Euro-4  Premikanje bata  756 mm.  756 mm.

  Lada Vesta z motorjem 18

  Elektrarna VAZ 21176 je izdelana na podlagi bloka valjev enote po indeksu 21126. Bat se je povečal na 84 mm, razmerje stiskanja je bilo zmanjšano na 105. Struktura se je spremenila s hladilnimi kanali so se povečale velikosti plošč. Na vhodu je predviden povratni tok tipa INA. Motor je agregiran z avtomatskim menjalnikom VAZ-2180.
  Kazalniki tehničnega načrta:
 • delovni obseg - 1800 kubičnih centimetrov;
 • indeks moči - sto dvajset in dve konji;
 • Spretnost - 5200 vrt /min;
 • Prehransko - sistem porazdeljenega vbrizgavanja;
 • valji - štirje kosi, ki se križajo;
 • kompresijsko razmerje - 98-105;
 • okoljski standard Euro-4;
 • gorivo - bencin AI-95.
 • "Lada-Vesta" bo ta tip motorja prejel v različicah "Cross" in nove "limuzine".

  Opis motorja HR16 DE

  V uvoženih zmogljivostih ima Renault-Nissan zmogljivost sto sedemnajst konjskih moči. Motor je nameščen na različnih avtomobilih, od leta 2015 pa tudi na obratu Azov. Motor je nezahtevno za kakovost goriva, namesto pasu RMM je opremljen z verižnim prenosom. Poleg tega enota vključuje spremenjeni sistem za distribucijo plina, elektronski dušilni ventil, fazno navijalo. V tem primeru ne obstajajo hidravlični kompenzatorji, kar zahteva prilagoditev vrzelivsakih 85-95 tisoč kilometrov vožnje. V nasprotnem primeru so tuji hrup in trkanje.


  Parametri pogonske enote HR16 DE

  Upoštevajte kazalnike, ki jih je Lada-Vesta izboljšala. Motorji (specifikacije) tipa HR 16:
 • delovni volumen - 1597 kubičnih centimetrov;
 • parametri moči - 111-117 konjskih moči;
 • največje število obratov - šest tisoč vrtljajev na minuto;
 • razdeljevano vbrizgavanje električne energije;
 • cilindri - štirje kosi s 4 ventili v vrstnem redu;
 • Velikost valja je 76 mm v premeru bata in 88 milimetrov;
 • Ekologija - razred "Euro-5".
 • Motor je združen izključno z mehanskim menjalnikom francoske proizvodnje, opremljen z variatorjem.

  Funkcije

  Oblikovalci načrtujejo tudi druge različice celotnega sklopa agregata. Avto "Lada-Vesta", katerega motor je opremljen s posebnim žlebom pod plinskim ventilom, ki omogoča obdelavo za podobno gorivo, je enostavno spremeniti v nov motor. Ob upoštevanju donosnosti in nihanj cen na naftnem trgu je ta odločitev zelo obetavna.
  Pokrov rezervoarja za gorivo se je nekoliko povečal. Namenjen je tudi sistemu z dvema gorivoma (bencin in metan). Uvoženi agregati so zaradi verižnega pogona bolj zanesljivi. Zato jih je priporočljivo namestiti pri preklopu na plin.

  Kateri motor bo leta 2017 dal Lada-Vest?

  Glavna spletka je, kako se obnašati "Vesta"z 18-litrskim motorjem in ročnim menjalnikom. Sodeč po razpoložljivih informacijah, bo pospešek avtomobila od nič do sto kilometrov, nekaj več kot deset sekund. V tem primeru je največja hitrost predvidena v obsegu 190 km /h. Izkazalo se je, da je mehanska škatla še nekaj sekund živa kot avtomatizirana različica. Poraba goriva naj bi bila približno sedem in pol litrov na sto kilometrov vožnje v mešanem načinu. Za nov motor so inženirji iz Togliattija razvili posebno različico kontrolne točke s petimi koraki, imenovanimi VAZ-21807. Nadgradili smo tudi prenosno enoto in glavni spojni par. Prednosti vključujejo znatno zmanjšanje hrupa pri delu na novi škatli v primerjavi s prejšnjimi enotami. Treba je omeniti, da ima najbližji konkurent, Lada X-Ray, še en mehanizem za prestavljanje v mehanski izvedbi. Na voljo je kontrolna točka od Renault JR-5 s povečano dimenzijo sklopke do 215 milimetrov.

  Ocene uporabnikov

  Kot poudarjajo potrošniki, je raznolikost energetskih enot, nameščenih na Ladi West, dobra rešitev, ki vam omogoča, da izberete možnost za vsakogar, kot želite. Motorji serije 21127 in 21129, ki so v mnogih pogledih podobni, so se izkazali za slabe. "Nissanovsky" varianta, kljub visokim stroškom, je super za ta avto. Njegova glavna prednost je prisotnost ne pasu, ampak prenos verige v bloku mehanizma za distribucijo plina. Mnenja o motorjih "Lada-Vesti" potrjujejo, da razvijalci ne ustavijo in nadaljujejoizboljšati srce domačega stroja. Zagotavljanje "motorja" pravočasnega preprečevanja in pravilnega delovanja, boste lahko razvili celoten vir enote, ne da bi se pri tem pojavili posebni problemi.

  Realizacija

  Avto "Lada-Vesta" predstavlja nov obrat v razvoju domače avtomobilske industrije. Elektrarna vozila se nenehno izboljšuje in je namenjena kombinaciji bencinskih in plinskih možnosti. Ta pristop omogoča resnično varčevanje z gorivom ob upoštevanju dejstva, da vsi motorji na tem avtomobilu ustrezajo ekološkemu razredu "Euro 4/5" in so zelo konkurenčni na domačem trgu in v tujini.

  Sorodne publikacije